اتفاق عجیب در خوزستان؛ حذف ۲ کاندیدای مجلس بین استانداری و فرمانداری
دو فهرست منتشر شده در سایت استانداری خوزستان و فرمانداری ویژه آبادان نشان می دهد ۲ کاندیدای انتخابات مجلس کم شدهاند.
درحالیکه استانداری خوزستان شمار نامزدهای تایید صلاحیت شده حوزه انتخاباتی آبادان را ۷۴ نفر گزارش کرده است، سایت فرمانداری ویژه این شهرستان تعداد نامزدهای تایید شده را ۷۲ نفر اعلام و آگهی کرد. در این بین ۲ نامزد حذف شده اند.
سایت استانداری خوزستان دیروز چهارشنبه و در ساعت ۱۵:۴۹ لیست کامل اسامی و کد داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی در این استان را منتشر کرد.
درمجموع ۸۶۹ داوطلب در خوزستان تایید صلاحیت شدند که با اعلام انصراف برخی از داوطلبان؛ تعداد نامزدهای انتخابات مجلس در خوزستان به ۸۰۸ نفر رسیده است. اگر چه در فایلهای پیوستی همین خبر در پورتال استانداری خوزستان، نام ۸۰۷ نامزد قرار دارد. برپایه همین اطلاعات رسمی برای هر یک از ۱۸ کرسی خوزستان در مجلس؛ بهطور متوسط حدود ۴۵ نامزد به رقابت خواهند پرداخت.
برخی فرمانداریها بلافاصله آگهی اسامی نامزدهای حوزه انتخابیه خود را بهطور رسمی و در پورتالهای اختصاصی نشر دادند. از آن جمله میتوان به فرمانداریهای دزفول، خرمشهر و اندیمشک اشاره کرد که دوتای اولی از نوع ویژهاند.
فرماندار ویژه آبادان اما بهجای انتشار بلادرنگ لیست نامزدها، در تلویزیون آبادان حضور یافت و ترجیح داد گزارش تایید صلاحیتها را بهصورت شفاهی و در برنامه «بازتاب»، روایت کند. احسان عباسپور که بهواسطه ویژه بودن فرمانداری آبادان در جایگاه معاونت استاندار هم قرار دارد شمار نامزدهای تایید صلاحیت شده حوزه انتخاباتی این شهرستان را ۷۲ نفر اعلام کرد.
سایت فرمانداری آبادان نیز گفتههای وی را به خبر تبدیل کرد و در بخشی از آن و به نقل از عباسپور آورد: «در ابتدا ۱۹۰ داوطلب پیش ثبتنام خودشان را انجام دادند. در این بین خیلی از استعلامات مختلف بهصورت سامانهای و الکترونیکی برگزار شد. نهایتاً ۱۳۰ نفر مجوز ثبتنام نهایی را گرفتند. از این تعداد ۶۵ نفر تأیید شدند و ۶۵ نفر دیگر عدم احراز و تایید گرفتند. تمام این افراد مجدد در دفتر نظارت استانی که تحت نظر دفتر نظارت کشور موردبررسی قرار گرفتند [...] درنهایت امروز ۷۲ نفر تایید صلاحیت شده نهایی در سامانه حوزه انتخابیه آبادان ثبت شدند.»
تاکید بر این عددها، نشان میدهد فرماندار میخواهد بر دقت، شفافیت و مستند بودن گزارشهای خود اصرار ورزد؛ بنابراین چهار احتمال کلی در بروز این اختلاف آماریة قابلیت توضیح دارند.
یک؛ خطای انسانی (کاربر یا کاربران) در استانداری خوزستان که در انتشار فرم اسامی نامزدهای انتخابات مجلس دچار اشتباه شدهاند.
دو؛ اشتباه کارکنان فرمانداری آبادان یا شخص فرماندار در جمع زدن شمار دقیق نامزدهای تایید صلاحیت شده.
سه؛ رد صلاحیت دو نفر از تایید شدگان حوزه انتخابیه آبادان در یک اختلافزمانی دو سه ساعته!
چهار؛ بروز اختلال یا ناهماهنگی سامانهای میان شورای نگهبان، وزارت کشور، استانداری خوزستان و فرمانداری آبادان که این آخری از کمترین احتمال برخوردار است.
سرانجام پایگاه اطلاعرسانی فرمانداری آبادان ساعت ۲۰:۳۷ –دوم اسفند- اسامی نهایی نامزدهای انتخابات مجلس در حوزه آبادان را اعلام کرد. در مقایسه فهرست فرمانداری آبادان و گزارش چند ساعت قبلتر استانداری خوزستان؛ مشخص میشود دو نفر از نامزدهای پیشتر اعلام شده، دیگر جزء تایید صلاحیتها نیستند.
صلاحیت «محمدجواد بحرینی» فرزند محمدرضا و «سیدمهدی هاشمی» فرزند سیدصالح و به ترتیب با کدهای نامزدی ۵۲۳ و ۶۶۱ در گزارش استانداری خوزستان مورد تایید واقع شده است. شگفتا نام این دو نامزد در آگهی منتشر شده از سوی فرمانداری آبادان، حذف شده اند.
اگر آمار فرماندار ویژه آبادان درست از آب درآید، دریغا به حال این دو نفری که نامشان در لیست استانداری خوزستان آمده اما تا فاصله انتشار در سایت فرمانداری آبادان، اسم آنها از کاندیداها حذف شده است. اگر همان فهرست استانداری مرجع دقیقتر باشد، لازم است استاندار و ستاد انتخابات خوزستان کمی به نظارت و دقتنظر خود بر تحولات و رخدادهای حوزه انتخاباتی آبادان بیفزایند.
خوزستان ۲۷ فرمانداری عادی و سه فرمانداری ویژه دارد. از ۱۸ سهمیه در مجلس برخوردار است که میان ۱۴ حوزه انتخاباتی تقسیم میگردد. بهجز اهواز و آبادان که هرکدام دارای سه نماینده در مجلس هستند، دیگر حوزهها هرکدام یک نماینده دارند. اینها را به جهت اهمیت کرسیهای مجلس خوزستان نوشتم که نمایندگانش در همه دورهها، بیشتر علاقهمند به حضور در کمیسیون انرژی بودهاند.