داور سی و ششمین جشنواره تئاتر استان خوزستان:
رسالت تئاتر ارتباط با مردم است
داور سی و ششمین جشنواره تئاتر استان خوزستان گفت: لازمه تئاتر ارتباط با مخاطب مردمی است تا بتواند به عنوان یک رسانه عمل کند. به عبارت دیگر زمانی که مردم کوچه و بازار در سالن های نمایش حضور پیدا کنند، رسالت تئاتر انجام شده است.
مجید رحمتی در حاشیه دومین روز از سی و ششمین جشنواره تئاتر خوزستان اظهار کرد: از اینکه در کنار دوستان خیلی خوب تئاتر خوزستان هستم بسیار خوشحالم و بنده شخصا علاقه عجیبی به تئاتر خوزستان دارم. مخصوصا که در ادوار گذشته هنرمندان تئاتر خوزستان را رصد می کردم؛ خیلی خوشحالم که در این جشنواره حضور دارم هرچند در مقام قضاوت کار بسیار سختی در پیش دارم ولی همین که می بینم بچه های تئاتر شهرستان حالا نه این استان بلکه سی و دو تا استان دیگه کشور فعال هستند، بسیار خوشحالم. این فعالیت ها بدنه تئاتر را زنده نگه می دارد و این برای بنده بسیار قابل احترام است.
این کارگردان نمایش با اشاره به مشکلات با اشاره به برخی کمبود ها تشریح کرد: برخلاف همه استعدادها و پتانسیل هایی که در گروه های مختلف جشنواره وجود دارد، اما در بخش سخت افزاری مانند نورپردازی، سالن های استاندارد و سیستم صدا متاسفانه محروم هستند. امیدوارم این صدا به گوش مسئولین استان خوزستان برسد. علی رغم اینکه هنرمندان تئاتر صبور و همدل هستند و حتی با کمترین امکانات هم به اجرای نمایش می پردازند؛ اما در این استان که استان زرخیزی است، توقع دارم سایر دستگاه ها و ارگان های دولتی و خصوصی در کنار اداره ارشاد و انجمن هنرهای نمایشی تعامل و همکاری کنند تا هنرمندان بتوانند در شرایط بهتری به اجرای کار بپردازند. به طور مثال وقتی پلاتویی که در آن نمایش اجرا می شود خیلی گرم باشد یا از امکانات نورپردازی مناسبی برخوردار نباشد، قطعا ایده و مفهومی که مد نظر کارگردان یا نویسنده نمایش است، به خوبی به نمایش در نمی آید.
رحمتی تصریح کرد: البته این مشکل سخت افزاری نه تنها در خوزستان بلکه در اکثر استانهای کشور وجود دارد که امیدوارم با تعامل و پیگیری مسئولین و ارگان ها حل شود.
داور سی و ششمین جشنواره تئاتر خوزستان بیان کرد: به عقیده بنده تئاتر نباید فقط معطوف به جشنواره باشد بلکه لازمه تئاتر ارتباط با مخاطب مردمی است تا بتواند به عنوان یک رسانه عمل کند. به عبارت دیگر زمانی که مردم کوچه و بازار در سالن های نمایش حضور پیدا کنند، رسالت تئاتر انجام شده است در غیر این صورت برگزاری جشنواره به خودی خود تاثیر چندانی در پویایی و اعتلای هنر نمایش نخواهد داشت.
رحمتی ادامه داد: جشنواره یک گزینه برای یک هدف کلی تر و بزرگتر که همان ارتباط با مخاطب است، محسوب می شود. تا زمانی که تئاتر با مردم یکی نشود نمی تواند رسالت خود را به درستی انجام دهد.
او با اشاره به ضرورت آموزش برای هنرمندان جوان، تاکید کرد: یکی از راهکارهای مهم در این زمینه آموزش است که انجمن های تئاتر و ادارات ارشاد با برگزاری دوره های آموزشی خصوصا در بحث نمایشنامه نویسی می توانند در ارتقا و پویایی هنر نمایش مفید واقع شوند. اگر این آموزش ها انجام شود میتوان انتظار داشت که اتفاقات خوبی در تئاتر رقم خواهد خورد.