استاندار خوزستان: توسعه، محور مطالبه گری و گفتوگوهای نهادهای مدنی باشد
استاندار خوزستان با تاکید بر اینکه توسعه استان باید محور مطالبهگری و موضوعی برای گفتوگوهای نهادهای مدنی باشد گفت: مشورت و انتقادپذیری، مسیر توسعه را با شتاب بیشتر هموار می کند که گام برداشتن در این راستا، ضروری است.
سید محمدرضا موالیزاده روزیکشنبه به مناسبت روز دانشجو که دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی استان خوزستان در شهرستان ملاثانی برگزار شد اظهار کرد: خوزستان درحال حاضر بزرگترین اقتصاد دولتی کشور را دارد درصورتی که می بایست بخش خصوصی و تعاونی توانمندی شکل میگرفت.
وی از دانشگاه کشاورزی خوزستان به عنوان یک سرمایه ملی برای کشور و اقتصاد دولت و بخش خصوصی یاد کرد و افزود: رشته های کاربردی در این دانشگاه ایجاد شده و مجموعه مدیریت ارشد استان از هیچ تلاشی برای ارتقای این دانشگاه و رفع مشکلات دانشجویان، دریغ نخواهیم کرد.
استاندار خوزستان تصریح کرد: بخش کشاورزی از رسته های کاری مختلفی برخوردار است که همین موضوع فعالیت دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان در استان ما که قطب تولید محصولات مختلف است را بیش از پیش با اهمیت تر کرده است.
نماینده عالی دولت در خوزستان بر ضرورت بهبود زیرساخت های این دانشگاه و زمینه سازی برای رشد دانشجویان و فارغ التحصیلان تاکید کرد و افزود: منابع مالی عمومی برای بهبود زیرساخت های آموزشی کافی نیست و با پیگیری هایی که در دستور کار قرار دارد، از محل مسئولیت های اجتماعی صنایع برای این منظور استفاده خواهد شد.
وی بیان کرد: خواستگاه اصلی مسئولیتهای اجتماعی در سالیان گذشته تاکنون حوزه محیط زیست بود که بعدها نیز این حوزه به بخشهای دیگری توسعه یافت و صنایع به موازات تولید خود، انجام مسئولیت های اجتماعی را با رویکردهای متفاوتی دنبال کردند.
وی خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم که موضوع اشتغال دانشجویان به خوبی دنبال شود و ارتباط این دانشگاه با کشت و صنعت ها و مراکز تولید نیز در بخش های کشاورزی، بیشتر شود.
استاندار خوزستان گفت: خوزستان قطب رشد و توسعه کلان در کشاورزی است که تاریخ این استان، این موضوع را نشان می دهد.
وی با بیان اینکه ۱۴۰ نوع محصول کشاورزی در استان تولید می شود ادامه داد: همچنین باید به بخش های دیگری از قبیل شیلات، پرورش ماهیان گرمابی و سردابی با نگاه به تولید محصولات صادراتی توجه شود.
موالیزاده افزود: صنایع تبدیلی، تکمیلی و فرآوری محصولات نیز از جمله ظرفیت های مهم برای توسعه است که باید به خوبی دنبال شود.
وی اظهار کرد: اکنون بسیاری از محصولات سایر استانها، در خوزستان کشت می شود و در گذشته گمان نداشتیم که در استان امکان کشت این محصولات وجود دارد.
استاندار خوزستان با تاکید بر اینکه خوزستان گندم حدود ۱۴ میلیون و شکر ۳۵ میلیون نفر از جمعیت کشور را تامین میکند تصریح کرد: صنعت نیشکر به عنوان یکی از بخش های کشاورزی کشاورزی بسیار گسترده بوده و با زندگی روزمره مردم سروکار دارند.
وی تصریح کرد: برای تقویت دانشجویان و همچنین ایجاد فرصت شغلی نیاز است که در کنار بحث های آکادمیک از ظرفیت سازمان فنی و حرفه ای نیز برای مباحث تکمیلی و مهارت آموزی استفاده شود.
موالیزاده گفت: دانشجویان باید در رشته های خود به صورت میدانی نه صرفا در محیط دانشگاه مهارت آموزی را دنبال کنند چرا که یکی از مسائل اصلی دانشجویان، موضوع اشتغال است.
وی افزود: ضمن اینکه بهره گیری از تجربیات دانشگاه های دیگر و مطالعات سایر کشورها لازم است؛ باید از نام آوران بخش کشاورزی نیز برای تقویت دانشجویان دعوت و فضا برای بازدیدهای میدانی ایجاد شود.
استاندار خوزستان گفت: باید فرهنگ گفت و گو را بر مدار توسعه در استان شکل داده و با شتاب بیشتری در این مسیر حرکت کنیم؛ رشد فرهنگ مشورت و انتقادپذیری برای گام برداشتن در این مسیر الزامی است.
موالی زاده یادآورشد: نهادهای مدنی، سازمان های مردم نهاد و خانه احزاب در مسیر توسعه استان باید بیش از پیش مشارکت کنند.
وی خاطرنشان کرد: بی شک توسعه بدون انسان توسعه یافته، شکل نمی گیرد و یکی از ابعاد اصلی آن نیز، بعد معنوی است که بر گرفته از آموزه های دینی و مکتب اهل بیت(ع) است.
همچنین رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان در این مراسم ضمن گرامیداشت روز دانشجو به بخشی از ظرفیت های این دانشگاه برای توسعه بخش کشاورزی استان اشاره کرد و گفت: برای کاهش دغدغههای دانشجویان تمام تلاش خود را بکار می گیریم.
جمال فیاضی افزود: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان دارای سه هزار دانشجو و از قدیمی ترین مراکز آموزش عالی کشاورزی در مرکز جنوب غرب است که در آستانه جشن ۷۰ سالگی قرار دارد.
آیین گرامیداشت روز دانشجو روز یکشنبه با حضور سید محمدرضا موالیزاده استاندار خوزستان برگزار شد و در پایان از تعدادی از دانشجویان برتر این دانشگاه تقدیر شد.
همچنین در این آیین تعدادی از دانشجویان دغدغههای خود را در زمینه بهبود وضعیت آموزشی و ایجاد فرصت های شغلی از استاندار خوزستان، مطالبه کردند.
نصب اینترنت پر سرعت، انعقاد تفاهمنامه با کشت و صنعتها، ایجاد شعبه بانکداری دیجیتال، توسعه مهارت آموزی، تقویت زیرساختهای دانشگاه از جمله مواردی بود که استاندار خوزستان در گفت و گو با دانشجویان، به آن ها وعده داد.