نگرانی سیلاب در حوضه کرخه ادامه دارد
معاون مطالعات پایه و طرحهای جامع سازمان آب و برق خوزستان گفت: باید انتهای رودخانه نیسان بازگشایی شود تا از فشار به رفیع کاسته و حجم آب مورد نیاز عبور داده شود در غیر این صورت ممکن است مشکلاتی ایجاد شود.
هوشنگ حسونیزاده در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران که امروز (۴ اسفندماه) برگزار شد، اظهار کرد: وضعیت منابع آبی در کلیه حوضهها تثبیت شده است و در حوضه کارون، دز و مارون آمادگی برای مهار سیلاب بهاره و سیلاب احتمالی در اسفندماه وجود دارد.
وی گفت: ورودی و خروجی آب در حوضه کرخه تثبیت شده است اما باید فضای خالی بیشتری در مخزن ایجاد شود تا سیلاب بهاره کنترل شود.
حسونیزاده بیان کرد: بر اساس مبنای ایستگاههای سازمان آب و برق خوزستان تاکنون ۴۳۵ میلیمتر بارندگی داشتهایم. همچنین مجموع ورودی آب به مخازن ۱۷ میلیارد و ۳۵۰ میلیون مترمکعب و خروج از مخازن ۹ میلیارد مترمکعب بوده است.
معاون مطالعات پایه و طرحهای جامع سازمان آب و برق خوزستان با تاکید بر لزوم افزایش حجم مخازن حوضه کرخه، عنوان کرد: حجم کل مخازن ۲۱ میلیارد مترمکعب است که ۳ میلیارد مترمکعب از حجم کل مخازن خالی است و ۲ میلیارد متر مکعب از این میزان در حوضه کارون و یک میلیارد متر مکعب در حوضههای دیگر است. تنها فضای خالی حوضه در کرخه ۴۹۶ میلیون مترمکعب است که با توجه به سیلابهای احتمالی بهاره این حجم مخازن باید افزایش یابد.
حسونیزاده با بیان اینکه اکنون نگرانی در حوضه کرخه باقی مانده است، تصریح کرد: همچنان باید در حوضه کرخه آمادگی لازم را داشته باشیم. همه دستگاههای اجرایی که قرار بود کمک حال ما باشند تجهیزات خود را از حوضه کرخه خارج کرده اند و اکنون ماشینآلات سنگین در منطقه وجود ندارد.
وی گفت: بر اساس تصمیمات شورای تأمین و کارشناسان باید انتهای رودخانه نیسان بازگشایی شود تا از فشار به رفیع کاسته شود و حجم آب مورد نیاز عبور داده شود در غیر این صورت ممکن است مشکلاتی ایجاد شود.
معاون مطالعات پایه و طرحهای جامع سازمان آب و برق خوزستان بیان کرد: در انتهای حوضه کرخه در بستان و رفیع مشکل وجود دارد که باید لایروبی رودخانه و انهار، ترمیم سیلبند و بازگشایی رودخانه نیسان انجام شود. همچنین تجهیزات باید در مناطق بالادست دشتآزادگان مستقر شوند تا مشکلی در شوش، حمیدیه و روستاهای مسیر ایجاد نشود.
منبع: ایسنا
10