تپه هگمتانه گنجینهای ارزشمند در همدان/ تاریخی نهفته در دیار ماد
همدان، با تپه هگمتانهاش گنجینهای ارزشمند از بناها و یادگارهای دوران گذشته است که قدم زدن در این دیار و تماشای آن، تاریخی از آنچه در ایران گذشته را روایت میکند.

بنای شهر همدان را که به نامهای اکباتان، هگمتانه، آنادانا و همدانا معروف است به دیاآکو پادشاه ماد نسبت میدهند چراکه بر اساس تاریخ شهر همدان، در زمان فرمانروایی بخت النصر ویران شد و بعدها داریوش بزرگ آن را مرمت کرد.
در زمان اشکانیان که تیسفون پایتخت کشور بود همدان پایتخت و اقامتگاه تابستانی شاهان اشکانی شد و بعد از اشکانیان، ساسانیان نیز قصرهای تابستانی خود را در این شهر بنا کردند.
خرابههای باروی قلعه اشکانی بر فراز تپه مصلی و مجسمه شیر سنگی یکی از دروازههای همدان از آثار این دوره است.
شهر همدان به علت قرار گرفتن در مسیر راههای اصلی منطقه غرب ایران در قرنهای اخیر همواره از نظر بازرگانی مورد توجه بوده و در مسیر جاده ابریشم قرار داشته است.
همدان گنجینهای ارزشمند از یادگارهای دوران گذشته است
همدان که با قدمتی بیش از سه هزار سال عنوان «پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین» را از آن خود کرده است چراکه گنجینهای ارزشمند از یادگارهای دوران گذشته است.
استان همدان از جمله استانها و مناطقی است که زیباییها و جاذبههای بکر و منحصر به فرد طبیعت را در کنار آثار تاریخی و فرهنگی و بناهای بازمانده از دوران باستان یک جا به مسافران و علاقمندان هدیه میکند و به همین دلیل هرساله جمع کثیری از ایران گردان و جهانگردان خارجی در ایام مختلف از جاذبههای توریستی و سیاحتی این استان دیدن میکنند.
در همدان مراکز تاریخی و باستانی بی شماری وجود دارد که شاخص ترین آن کاخ هگمتانه و موزهای ارزشمند در دل این بنا است.
کاخ هگمتانه محل خزانه پادشاهان هخامنشی بوده است
این کاخ در شهر همدان فعلی و هگمتانه قدیمی قرار دارد و بنا به روایتهای تاریخی در قرن هشتم قبل از میلاد ساخته شده است.
این کاخ در دوران اقتدار نظام نظام سیاسی مادها و پس از تشکیل دولت مرکزی و تسخیر آشور، در سال ۶۱۴ قبل از میلاد توسط کیاکسار مادی و باهمدستی نابو پولاسار بابلی ساخته شد.
هر چند تاکنون حفاریهای متعددی روی این تپه صورت گرفته ولی گفته میشود اسرار فراوانی از دوران هخامنشیان در آنجا وجود دارد که فرصت بیشتری برای یافتن و کشف آنها باید صرف شود.
برخی آثار نشان میدهند که تپه هگمتانه احتمالاً محل خزانه پادشاهان هخامنشی بوده است.
تپه هگمتانه با عظمت بسیار این روزها برای میزبانی از گردشگران مهیا است و منتظر دیدار گردشران است.
منبع: مهر
10