اختصاص ۷ مدرسه برای اسکان ساکنان خانههای حادثهخیز در تبریز
بهروز مهدوی، فرماندار تبریز در حاشیه بازدید از مناطق حادثهخیز تبریز در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبریز اظهار کرد: از همه اهالی مناطق مخاطرهآمیز درخواست کردیم تا محل سکونت خود را به صورت موقت ترک کنند.

این روزها اکثر استانهای کشور با خطر سیل روبه رو هستند و کارشناسان از وقوع سیل در روزهای آینده خبر میدهند. در تبریز نیز همه دست به دست هم دادهاند تا اگر حادثهای رُخ دهد با آن مقابله شود چراکه با ورود سامانه بارشی قوی و فعال به استان آذربایجانشرقی شاهد ابرناکی و افزایش شدید و بارش باران و برف در نواحی جنوب آذربایجانشرقی هستیم.
طبق اطلاعیه اداره کل هواشناسی استان فعالیت اصلی سامانه از فردا دوازدهم فروردین با شدت کمتر و تا روز طبیعت در ۱۳ فروردین تداوم خواهد داشت.
بر اثر بارندگی چند روز اخیر و ریزش کوه، مسیر قلعهچای عجبشیر بسته شده است و راهداران بعد از چندین ساعت تلاش در حال بازگشایی این مسیر هستند. البته برخی رودخانههای استان مانند سفره چای بناب و گنبرفآذرشهر بر اثر بارشهای شدید به جوش و خروش درآمده است.
با ورود سامانه بارشی به استان، دستگاههای مختلف در استان به حالت آمادهباش در آمدهاند و در حال انجام اقدامات پیشگیرانه هستند.
اختصاص ۷ مدرسه برای اسکان موقت ساکنین نقاط حادثهخیز در تبریز
بهروز مهدوی، فرماندار تبریز در حاشیه بازدید از مناطق حادثهخیز تبریز در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبریز اظهار کرد: از همه اهالی مناطق مخاطرهآمیز درخواست کردیم تا محل سکونت خود را به صورت موقت ترک کنند.
وی با اشاره بر اینکه به همت شهرداری اخطارهای کتبی نیز به ساکنان نقاط سیلخیز داده شده است، تصریح کرد: ساکنان باید تا اتمام بارشها منازل خود را ترک کنند و به مدارسی که در اطراف منطقه برای سکونت آنها در نظر گرفته شده است، انتقال یابند.
فرماندار تبریز خاطرنشان کرد: ۷ مدرسه بسیار خوب و مقاوم با ۸۰ اتاق برای اسکان ساکنان خانههای سیلخیز در نظر گرفته شده است.
گزارش فارس حاکی از آن است که شهرداری تبریز نیز از روزهای گذشته به صورت نصب بنر اخطار و یا شیوههای مختلف اطلاعرسانی تلاش به آگاهی ساکنان مناطق حادثهخیز دعوت کرده است.
این نهاد خدماترسان با بیش از یکصد و پنجاه اکیپ امدادرسانی و تجهیزات کامل به صورت شبانهروزی مهیای مقابله با سیل احتمالی در شهر تبریز میکند.
مشکل اصلی برای مقابله با سیل احتمالی در بالادست مسیلها است
ایرج شهینباهر، شهردار تبریز در این رابطه به خبرنگار فارس در تبریز گفت: از ۱۵ روز پیش تمام ماشینآلات شهرداری در تمام مسیلها حضور داشته و عملیات نخالهبرداری و آزادسازی را انجام میدهند.
وی با تاکید بر اینکه همه اکیپها در حال آمادهباش کامل هستند، افزود: تنها مشکلی که وجود دارد، مربوط به بالادست مسیلها است که در خارج از شهر هستند و متاسفانه ساخت و ساز غیرمجاز و نخاله در آن قرار دارد.
شهردار تبریز با بیان اینکه باید هر چه سریعتر آزادسازی مسیلهای خارج شهر و لایروبی آنها انجام گیرد، افزود: با همکاری امور آب منطقهای استان این اقدامات انجام خواهد گرفت تا هر چه سریعتر بالادست باز شود.
وی اضافه کرد: اگر بالادست مسیلها باز شود قطعاً مشکل خاصی نخواهد ماند چراکه هر چقدر باران هم ببارد اگر مسیر باز باشد سیل روند طبیعی و مسیر خود را طی خواهد کرد.
شکسته شدن باکس در سه پل هشترود بر اثر طغیان رودخانهها/ بسته شدن راه روستایی ۱۶ روستا در چاراویماق بر اثر کولاک
در ادامه این گفتوگو و بررسی محمدباقر هنربر، مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجانشرقی در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: دستگاههای مسوول از جمله شهرداری، آب منطقهای و سایر دستگاهها در خصوص شناسایی نقاط حادثهخیز و سیلخیز اقدامات و تمهیدات پیشگیرانه انجام دادهاند.
وی افزود: لایروبی حریم و بستر رودخانهها و نخالهبرداری از جمله اقدامات چند روز پیش است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجانشرقی به بازدیدهای حضوری استاندار از نقاط حادثهخیز استان اشاره کرد و گفت: دستورات ویژه به همه شهرداران، بخشداران و فرمانداران ابلاغ شده است.
وی با بیان اینکه در شهرستانها نیز نقاط حادثهخیز شناسایی شده است، گفت: همه اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با خطرات احتمالی سیل انجام گرفته است و آمادهباش لازم وجود دارد.
هنربر خاطرنشان کرد: از پنجم فروردین ماه آمادهباش کامل از طرف شورای هماهنگی مدیریت بحران استان ایجاد شده است و برابر بخشنامه وزیر و دستور استاندار، همه نیروهای شورای مدیریت بحران در محل کار حضور دارند و آمادگی لازم در برابر ابلاغیه را دارند.
وی ادامه داد: از تمام فرمانداران گزارش ساعتی از وضعیت شهرستان دریافت میشود و خوشبختانه تا به این لحظه خسارت خاصی به وقوع نپیوسته است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری با بیان اینکه بارشها در کلیه محورهای استان آغاز شده است، ادامه داد: سه پل در سال ۹۵ در شهرستان هشترود تخریب شده بود که برای آنها باکس در نظر گرفته شد ولی در اثر طغیان رودخانه آنها شکسته شده و بلافاصله به راهداری استان اطلاع دادیم تا هر چه سریعتر جابجایی را انجام دهند تا عدم قطع رابطه روستایی صورت نگیرد.
وی اضافه کرد: ۱۶ راه روستایی در چاراویماق بر اثر کولاک مسدود شده است و الحمدالله مورد دیگری گزارش نشده است.
هنربر متذکر شد: تمام عوامل شورای هماهنگی مدیریت بحران استان و فرمانداران در آمادهباش کامل بوده و ما نیز نظارت لازم را انجام میدهیم
منبع: فارس
728