چالشی که ممکن است باعث شود مذاکرات به نتیجه نرسد!

یکی از خواسته‌های مذا‌کره‌کنندگان در مذاکرات وین برداشته شدن ممنوعیت یوترن بوده است تا ایران بتواند پول‌های بلوکه شده‌اش در بانک‌های مختلف را منتقل کند.

چالشی که ممکن است باعث شود مذاکرات به نتیجه نرسد!

به گزارش خبر فوری، قانون تحریم ایران (Iran Sanction Act) یا ISA در سال ۱۹۹۶ و با موضوع تحریم بخش انرژی و صنعت ایران و لیبی در آمریکا تصویب شد. با خروج لیبی از شمول این قانون در سال ۲۰۰۶ قانون مذکور به نام قانون تحریم ایران شناخته شد.

درباره قانون داماتو چه می‌دانید؟

این قانون که به قانون داماتو D'AMATO نیز معروف است در آن سال توسط آلفونسو مارسلو ال دی‌آماتو، سناتور ایتالیای‌الاصل نیویورکی و از حزب جمهوری‌خواه و یک نماینده دیگر سنا (کندی) به مجلس سنای آمریکا ارائه شد.

به موجب قانون تحریم ایران هرگونه سرمایه‌گذاری بیش از 40 میلیون دلار در سال برای توسعه بخش نفت وگاز در ایران توسط هر شرکتی در دنیا ممنوع است. 

بر اساس این قانون، سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز در ایرن با مشکلات جدی مواجه شد، اما بعد از مدتی با توجه به اینکه قیمت نفت و گاز در دنیا با افزایش شدیدی روبرو شد، بیل کلینتون با ارائه یک استثناء مقرر کرد که بانک های غیر آمریکایی و غیر ایرانی بتوانند در تبادل مالی دلاری با ایران شرکت کنند که این فرآیند اصطلاحاً یوترن (U-tern) نام گرفت.

وجود یوترن در چرخه‌ی مبادلات مالی ایران با کشورهای خریدار نفت باعث می‌شد که ایران بتواند پول نفتش را طی فرآیندی به دلار از بانک‌های اروپایی بگیرد. 

یوترن، به‌طور کلی، یک تراکنش مالی ممنوع است که توسط بانکی در کشور A (به عنوان مثال ایالات متحده آمریکا) به سود بانک در کشور B (به عنوان مثال ایران) از طریق بانک‌های خارج از کشور (به عنوان مثال سوئیس) انجام می‌شود. این روزنه توسط بانک‌های ایرانی برای جلوگیری از تحریم‌های ایالات متحده برای معاملات خود با دلار آمریکا استفاده می‌شود. عبارت "یوترن" به این دلیل به آن اطلاق می‌شود که وجوه به یک بانک آمریکایی منتقل می‌شود و بلافاصله به عنوان دلار به یک بانک اروپایی برگردانده می‌شود.

در سال 2008 به دلیل تحریم های ناشی از برنامه هسته ای ایران، جورج بوش فرمان های جدیدی برای محدویت بیشتر ایران صادر کرد و از آن پس ایران نمی‌توانست توسط قانون یوترن، قانون داماتو را دور بزند و پول‌های نفت ایران بلوکه شدند.

به عبارت دیگر، اقتصاد ایران که تا قبل از سال 2008، قانون داماتو را که محدودیت‌های شدیدی علیه اقتصاد کشورمان تحمیل می‌کرد، به‌وسیله فرمان اجرایی رؤسای جمهور آمریکا عملا دور می‌زد، دیگر قادر به استفاده از U-turn نبود.

در صورت عدم رفع این محدودیت‌ ایران همچنان نمی‌تواند از منافع رفع تحریم‌ها بهره لازم را ببرد.

این گزارش را ببینید.

حجم ویدیو: 9.58M | مدت زمان ویدیو: 00:02:56 | دانلود ویدیو
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 13
  • mamad
    0

    چقد سایتتون بده ویدیو ها خود بخود پلی میشن

  • ناشناس
    3

    بقای شما فعلا در تحریم است

  • سیاوش سلطان
    35

    غربگداها بهتر می دانند چه می شود ، غافل از اینکه این تحریم های غیرقانونی چون بردگان سباه ، یقه آمریکا را گرفته و رها نخواهد کرد
    شکست های آمریکا در گذشته و چالش های پیش روی او نتیجه همین زورگویی های غیرقانونی است که در پی جنگ جهانی دوم کسب کرد و به ملت ها ستم کرد و کسی جرات مقابله نداشت الا مردم مبارز ایران ۱۶ آذر را به آتشکده آتش برای آمریکا تبدیل و آمریکا در این آتش خواهد سوخت

  • کریمی قدوسی
    3

    پول های بلوکه شده باید هر چه سریعتر آزاد شوند و به صاحبان اصلی آن جناب آقای دکتر سید بشار اسد و جناب آقای دکتر سید آیت الله العظمی حسن نصرالله و جناب آقای دکتر سید آیت الله العظمی شیخ زکزاکی و .... برسد .
    نصر من الله و فتح قریب


    م

    نظرات شما -
    • اصلاح طلب بی غیرت
      34

      بسوز که خوب داری میسوزی

  • وطنم ارزوست
    3

    منافع ملی فقط اقتصادی ودفاعی نیست.بلکه بخشی از ان است.صفات انسانی واستقلال هم از ارکان منافع ملی هست.هرکشوری که با تکیه به توان اقتصادی .نظامی وفریب بخواهد منافع ملتی را نادیده بگیرد.محکوم است.در دنیای سلطه وزور دفاع از منافع ملی بیانگر هویت انسانی است.ضعف مدیریت.بی عدالتی.ومشکلات جدی اقتصادی که از طرف دولتها متوجه ملت شده غیر قابل انکار است.اما توجیح سلطه و زور گویی بیگانگان نمیشود.

  • ...
    0

    نفع خیلی ها توتحریم بود و هست ،پس چرا این همه هزینه می دین بلند میشین میرین برای مذاکره ؟

    نظرات شما -
    • صدرا
      4

      بدجور از تیم فعلی مذاکره کننده کینه دارید چون وطن فروش نیستند وبه هرقیمتی دنبال توافق نیستند

  • ایرانی
    2

    واقعاً این حاکمیت تعامل با دنیا چقدر عاجز و ناتوان است . که درها را به روی ما بسته اند. شما چاره ای جز تسلیم ندارید. چه با برجام .چه بی برجام...اخه ملاها را چه به کشور داری ...

    نظرات شما -
    • امیرمحمد
      2

      ساکت شو بدبخت غرب گدا

    • نظر
      0

      چرا ساكت شه؟ شما كه ميگي ساكت شو و شرق گرايي چه گلي زدي؟
      راست ميگه ديگه... خون مردم رو كردن تو شيشه. آخه اين چه افتخاريه كه ما با آمريكا دشمنيم و همش ازش ميخوريم و دريغ از يك زدن... آخه اين چه مبارزه ايه؟ دشمني هم سياست ميخواد كه اينها ندارن.

  • روح الله
    0

    هرکی میگه بادنیا تعامل داشته باشیم بهش میگن غرب گرا پس شماها ی افراطی دارین چ نظری دارین اسرائیل ستیزی و افراطی گری شماها باعث شده دنیا به ما پشت کنه

  • اقای سیاوش سلطان
    0

    سعی کن زیاد ساندیس نخوری چون اثر خیلی بدی رو مغزت گذاشته.