رئیس هیات موسس کانون صرافان: دلار به ۴۰ هزار تومان میرسد/ شاهد سرکوب قیمت ارز هستیم/ مسئولین اقتصادی کشور درب اصطبل نرخ تورم را باز گذاشتهاند
علی اصغر اصغر سمیعی ریس هیات موسس کانون صرافان با انتقاد از سیاستهای ارزی دولت سیزدهم گفت: بانک مرکزی باید با تزریق مثبت و منفی به موقع در تلاطمات، از ایجاد نوسانات ارزی جلوگیری کند که متاسفانه شاهد این اقدام از سوی دولت نیستیم.
بازار ایران به شدت تحت تأثیر قیمت «بنزین» و «دلار» است. در سالهای اخیر نیز هرگاه نرخ دلار و بنزین دستخوش تغییر شده، به سرعت قیمت بسیاری از کالاها و خدمات نیز افزایش یافته و هیچ سیاست دستوری و یا حاکمیتی نیز نتوانسته جلوی این موج تورمی را بگیرد.
نرخ دلار طی ماه های گذشته با عقب نشینی به کانال ۲۸ هزار تومان در بازار آزاد رسیده بود ولی طی روزهای اخیر شاهد افزایش قیمت ارز به ویژه دلار در بازار بودیم، روند صعودی نرخها سبب نگرانی معاملهگران نیز شده است و این سوال را در ذهن مردم ایجاد میکند که احتمال تداوم روند صعودی قیمتها وجود دارد یا نه؟
قیمت ارز دست دولت است
علی اصغر سمیعی رییس هیات موسس کانون صرافان در گفتوگو با دیدهبان ایران در این خصوص گفت: مسئولین اقتصادی کشور درب اصطبل نرخ تورم را باز گذاشتهاند، و این باعث فرار قیمت ها از مسکن گرفته تا مواد غذایی و سایر مایحتاج مردم شده است.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به نقش دولت در سرکوب دولت در سرکوب قیمت ارز و حاملهای انرژی تشریح کرد: اواخر شهریور سال گذشته نرخ دلار حدود ۲۸ هزار تومان و نرخ یورو حدود ۳۳۰۰۰ تومان بود، در حالی که تفاضل نرخ تورم در کشور ما با کشورهای حوزه این دو ارز معتبر مسلماً بیش از ۳۶ درصد بود، بنابراین قیمت ارز می بایست به طور متوسط روزانه یک در هزار افزایش نشان میداد، که مثلاً قیمت دلار در این زمان می بایست به چیزی حدود ۳۹ هزار تومان میرسید، ولی چون عرضه بیش از ۸۰ درصد از ارز مصرفی کشور توسط دولت انجام میشود و مصرف آن هم توسط دولت قابل کنترل است، قیمت ارز تا حدود زیادی توسط دولت تعیین می شود که با توجه به اینکه دولت ها معمولاً قصد تحبیب قلوب مردم را دارند، تا آنجا که بتواند، به سرکوب نرخ ارز ادامه می دهند.
رییس اسبق کانون صرافان تاکید کرد: قیمت دلار نسبت به سال گذشته با افزایش بسیار اندک روبرو بوده و به هیچ وجه قابل مقایسه با سایر اقلام و اجناس نیست، یعنی کالاهای دیگر که سر نخ آن در اختیار دولت نیست، بطور متوسط بیش از ۴۰ درصد افزایش قیمت را تجربه کردهاند ، ولی قیمت اقلامی که مثل ارز و حاملهای انرژی که قیمت گذاری آن مستقیم و یا غیرمستقیم در اختیار دولت است، به شدت سرکوب شده و قیمت آن بسیار کمتر از نرخ تورم رشد داشته است.
سمیعی عنوان کرد: یکی از اصلی ترین وظایف بانک های مرکزی در همه جای دنیا ایجاد ثبات در قیمت ارز است ولی ایجاد ثبات به معنی ثابت نگه داشتن قیمت با وجود تورم های بالا نیست ، ثبات یعنی کنترل تلاطمات، نوسانات و تعدیل قیمت مطابق با نرخ تورم.
وی افزود: رها کردن افسار تورم برای هر اقتصادی سمی مهلک تلقی میشود، ولی پادزهر آن سم، سم دیگری به نام سرکوب قیمت ارز نیست بلکه کنترل حجم نقدینگی و عدم خلق پول است که پادزهر اصلی و واقعی برای نرخ تورم می باشد.
شاهد سرکوب قیمت ارز هستیم!
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: سرکوب قیمت ارز سبب نمیشود که قیمت واقعی و ذاتی آن کمتر شود ، بلکه قیمت دستوری فنر قیمت را فشرده کرده و انرژی آن را ذخیره میکند تا در زمان خاص با کمترین دلیل یا بهانه، باعث انفجار قیمتی شود، کما اینکه این تجربه بارها برای اقتصاد ما اتفاق افتاده است.
دولت عزمی برای کنترل نوسانان بازار ارز ندارد
سمیعی با اشاره به عدم نقش دولت در ایجاد نوسانات ارزی گفت: بانک مرکزی باید با تزریق مثبت و منفی به موقع در تلاطمات، از ایجاد نوسانات ارزی جلوگیری کند که متاسفانه شاهد این اقدام از سوی دولت نیستیم که نمره منفی را به همراه دارد.
وی گفت: با توجه به اینکه ۸۰ درصد ارز توسط بانک مرکزی عرضه میشود پس قیمتها به صورت مصنوعی پایین نگه داشته میشود ولی این کار، کار اقتصادی نیست و بهتر از قیمتها واقعی باشد البته اگر قیمت ها واحد و واقعی باشند میتوان انتظار داشت که نرخ دلار به ۴۰ هزار تومان برسد.
سمیعی در پایان بیان کرد: چنانچه نرخ های متنوع و رانت زا از جمله ارز ۴۲۰۰ تومانی، ارز نیمایی، ارز سنا مسافری، ارز سنا کارت ملی، ارز نرخ تسعیر ، ارز حساب بانکی داخلی، ارز حساب بانکی منشا خارجی، ارز بازار متشکل، ارز نرخ ets یا سامانه معاملات الکترونیکی، ارز به قیمت توافقی، ارز به قیمت بازار غیر رسمی حذف شوند میتوان با قیمت های واقعی و واحد انتظار اقتصاد پویا برای کشور داشته باشیم.
راست گفتند بهشت و جهنم همین دنیاست.خدایا ما بیسوادان خطا کردیم به جوانان بی گناه رحمی کن.
دردا درگنجینه به ماران بگشودیم.اندوه که بردوست ره خانه ببستیم.روح محمدرضاشاه شاد
.
آقای سمیعی می دانید دلار چهل هزار تومان یعنی چیه نابود مملکت است قیمت ها اجناس چند برابر می شود فقرا دچار مرگ زود رس می شوند بهتر است صرافی ها بسته شوند تا دلار چهل هزار تومانی .
مگر دلار ۶۷ ریال کردن ۳۲۵۰۰۰ریال مملکت نابود شد که با ۴۰ یا ۵۰ هزار شدن دلار ۳۳ هزار تومانی نابود بشه یادت هست معاون سابق ارزی رئیس کل بانک مرکزی گفت با برجام دلار سال ۱۴۰۳ میشه ۱۵۰ هزار تومان بدون برجام ۳۸۰ هزار تومان ، مطمئن باشید آب از آب تکان نمیخوره
صرافیهاچیکارههستندعاملگرانیدلارخوددولتوبالا
دستیهااستتمام.
عجب دولت بوقی داریم
سلام،زندگی ادامه دارد،روزی خواهد رسیدکه دلار صدهزارتومانباشد!!
از نظر این طبقه حاکم ،اقتصاد مال خر است،تمام هم و غم انها ایجا شورای فقهی برای بانک ها است تا باقیمانده اقتصاد را هم نابود کنند ولی برای عده ای شغل ایجاد کنند و اطاق فرماندهی همه چیز از اقتصاد و سیاست گرفته تا بانک و ارتش و... دست این طبقه ممتازه باشه
مگه ارز محصول تولید یست که با بالارفتن نرخ دستمزد ومواد اولیه وانرژی بالا برود؟ روی ارز چه خدماتی صورت میگیردکه بایست گران شود؟ حال ارز گران شد قیمت مواد اولیه هم بالا میرود واجناس گرانتر ویک دور باطل. همین آقا بااین استدلال غلط مملکت را به اینجا کشاندن. یک صراف با نوسان ارز معاش میکند نه صرف بالا رفتن تنها. من نمیگم سیاست دولت درست است ولی حرف این آقا یعنی ارز یک کالای تولیدی ست نه وسیله ای برای سهولت معاملات.
این آقا ارز را با کالا اشتباه گرفته برای همین قیمت ارز را با تورم مقایسه میکند.یارو نشسته پشت دخل صرافی انتظار داره دلار مثل کالا افزایش قیمت داشته باشد. آخه کوه کندی؟ عرق ریختی؟ کارخانه چاپ دلار داری که دستمزدشون گرون بشه؟ یه مشت دلار باز حرفه ای با یه حرف ناخوشایند از برجام دلار را میکشید بالا با یه حرف خوب برجام میکشید پایین. تواین زمان نه دلاری کم میشود نه تغییر سیاستی در توزیع دلار.. حالا بگو ببینم اگر شما یه جو غیرت داشته باشید یک ذره عرق ملی چرا باید دلار بدون هیچ تغییر دادوستدی فقط بایک حرف اینقدر نوسان داشته باشه؟ همین توقعات نابجای امثال شماست که اونا دارن مثل عروسک خیمه شب بازی مرتب تالبه برجام میبرند وتشنه برمیگردونن. اونا شما را میبینند که مارا بازی میدهند. یکبار هم که شده غیرت به خرج بدید با حرفهای مایوس کننده برجام دلار را تغییر ندهید اونوقت از شر این بازیها خلاص میشوید.
ریال شد پ....دلار شد طلا . ارزش پول ملی در گام اقتصادی نهم .درجا اجرا شد .اقتدار پول ملی
افغانی علیرغم تحریمهای افغانستان و چهل سال جنگ 358 تومانه . سواداقتصادی طالبان به مراتب بیشتر از مسئولان ایرانه.
دلبل افزایش قیمت دلار راهپیمایی اخیر
زیارت کربلا است.که بعث خروج ارزفراوان
ازایران شده است.
تاثیرداره اما نه در اون حد دلیل اصلیش ملغی شدن برجام بخاطر بی عرضه بودن دولت فعلیه
به شخم مسیولان وطن دوست
فقط برجام واسلام
تمام بدبختی اقتصادی و قانونی ایران از این کانون ها و اتحادیه های غلط انداز ، کارچاق کن رانت خوار بی سواد است .
رییس کانون یه سر به تراز پرداخت ها بزن بعد بیا برو منبر ، البته پا منبری هم نیستی ، چه رسد متبر ، چند تا صندلی چیدن و سیاه پوش کردن تا شما بالا بروی و شلوغ کنی ،
صراف شده دلال خدایا به فریاد برس 🔥🏹
در غیر اقتصادی بودن این تحلیل، برخی کاربران پاسخ دادند، نرخ ارز مستقیما به برابر مقادیر ارز مورد و ارز حاصل از صادرات (و سایر تامین ارز) بستگی دارد، طبق اظهارت مقامهای رسمی، درآمد ارزی ایران امسال بیشتر شده و از طرفی چندان واردات افزایش نیافته، احتمالا تراز مثبت دارد (با همین روش مدیریت توافقی )، به طوری ارز توافقی خریدار (25 -28)ندارد!
این تحلیل اشتباه، یا سهو ناشی بی توجهی به مبانی منطقی و علمی اقتصاد است، مسئله این نیست دلار قیمتش در اثر تحریم یا شکست برجام 40 هزار تومان بشود یا نه، حتی ممکن است اگر دولت و حاکمیت سهل انگاری کند در پاسداری از ارزش پول ملی، قیمتهای نجومی تر دهها هزار تومانی بشود، حتی اگر برجام شکست بخورد (آرزوی دیرینه کاسبان تحریم!)، و دلار صد هزار تومان بشود، دلیل علمی اش نیست!
چرا که هم اکنون و طی این سالها در اثر تورم واقعی (اختلاف منفی رشد نقدینگی با تولید ناخلص ملی) و کاذب (مانند انتظارات روانی تورمی و عطش و طمع دلالی و احساس اطمینان به حفظ ارزش دارایی!)، دلار رشد شدید حتی بلاتر متوسط تورم داشته است در این چند ساله، حداقل ده برابر شده است از شروع بحران تحریم برجامی، یعنی عملا تورم واقعی کاملا خالی شده در عدد تومان-دلار.
در حقیقتاین انتظارات تورمی کاذب است، ارزش واقعی یک واحد پولی، به پشتوانه های کالایی قابل مبادله با آن واحد پول ملی است مثلا:
به ارزش کل دارایی ها و تولید ناخالص ملی و در نهایت موازنه مثبت یا مفی صادرات و واردات است، در سال گذشته و امسال، تمامی پشتوانه ها رشد مثبت داشته است. این نوسانات ضد اقتصادی دلار و سایر ارزها، بیشتر ناشی همان تورم کاذب و انتظارت تورمی تقاضی کاذب است.
متاسفانه بازار ایران در اثر سهل انگاری مسئولین و توطئه کاسبان تحریم به اندازه وابسته تورم کاذب شده است.
گرفتارقدر ناشناسی و نفرین آن بزرگ مرد تاریخ هستیم وروزگارمان روز به روز بدتر میشود حتی حق نا امید شدن هم نداریم چه انتظاری از دوزاریها می شود داشت
احسنت ،بسیار تشکر می کنیم.
از طرف صنف طلا فروشان و دلالان
آنچه مسلم است، این تاثیر تورم، همه حقیقت نیست، خود کشور آمریکا بزرگترین کسری بودجه جهان دارد (هزار میلیارد دلار!) و بالاترین بدهی دولتی (20 هزار میلیارد دلار!)، اما چکونه واحد کشور ایران چنین متاثر از تورم یا دلالان شده است.
خلق پول کاذب و نقش منفی کسری بودجه در ایجاد تورم.
قطعا افزایش نقدی نسبت به تولید ملی موثر است. اما میزان صادارات و واردات نقش اصلی در تامین راز دارد.
از طرفی ثبات اقتصادی.
منتهی سیاسیبودن تحریم و دستهای مافیایی و فساد عظیم(عادما و مصنوعی اثر میخواهند بگذارند بر ارزش پول ملی) میزان تونایی مختل میکند برای مانور حمایتی از پول ملی ایران. برای همین هوشمنداه بایست برای احییا برجم و همزمان بی اثر کردن تحریم اقدام کند نهادهای حکومتی بقرای تامین ارز مورد تجار و وارد کنندگان.
با توجه به مقایسه برخی حقایق مثلا:
1- کسری بودجه (ییک هزار میلیادر دلاری سالانه) و بدیهی 20 هزار میلیارد دلاری امریکا
2- درصد جهانی حجم تولید ناخلص ملی امریکا (18%) و ایران (0.5%) یعنی اقتصاد امریکا 36 برابر ایران است، اما ارزش دلار امریکا به ریال ایران 300000 برابر است! این خیلی عجیب است اقتصاد ایران یک سی و ششم امریکا است و اما ارزش پولش یک سیصد هزارم دلار امریکا؟!
نکته ای دیگر است که نوسانات تورمی گرچه مهم است، اما حقیقت دیگری است و آن تاثیر سیاسی و روانی تحریم و عدم اعتبار تجاری رسمی با دهها کشور مهم جهان، تاثیرات منفی اش میگذارد. این دلالیها ریشه بیشتر سیاسی دارد تا اقتصادی.
هر چند باید همزمان بی اثر کردن تحریمها (مانندمبارزه فساد داخلی، مبادلات پولی جایگزین سیستمهای امپرالیستی گلوبالیستی مانند سوئیفی و دلاری و..)، به دنبال احیای برجام بود و عادی سازی روابط اقتصادی با غرب و از جمله امریکا.
خلایق هرچه لایق داریم میریم به سمت فروپاشی اقتصادی وتبعات بعدازان
این مصاحبه ها فقط وفقط در راستای به هم ریختن بازار ارز و حکایت از سیری ناپذیری این دلالان ومافیاهای ارز دارد تا ارز را گران تر کنند وانها مال واموال حرام خود را بیشتر کنند .
فعلاً که امثال این تحلیلها درچندسال اخیر درست ازآب دراومده
خوبه بانک داره کنترل ارز میکنه.
اگه کنترل بیفته دست کانون مافیای
صرافیها. پدر خلق الله را در میارن.
آنچه سانسور شد !!!
این سانسورها اعتبار رسانه را زیر سوال می برد 🪓🔥
تمام بدبختی اقتصادی و قانونی ایران از این کانون ها و اتحادیه های غلط انداز ، کارچاق کن رانت خوار بی سواد است .
رییس کانون یه سر به تراز پرداخت ها بزن بعد بیا برو منبر ، البته پا منبری هم نیستی ، چه رسد متبر ، چند تا صندلی چیدن و سیاه پوش کردن تا شما بالا بروی و شلوغ کنی ،
صراف شده دلال خدایا به فریاد برس 🔥🏹
ازاین سران بی سواد ضد ایرانی و عرب پرست نظام هیچ امیدی نیست. رئیسی که ما جز معدود کسایی بودیم که گول شعارهای تبلیغاتیش خوردیم و رای بهش دادیم در وضعیت خیلی بد معیشتی مردم، ارز دولتی را برداشت تا ملت فقیر ایران به فلاکت بیافتند. نامسلمان های دروغگو. من حقوقم ۴ میلیون بود یک لپ تاب خریدم یک میلیون هشتصد هزار تومان. حالا حقوقم ۱۲ میلیون شده ولی لپ تاب چینی معمولی از ۲۵ میلیون شروع میشه..
لعنت به بانک مرکزی
حالا که میخواهند قیمت دلار را بالا ببرند از نظریه پیش بینی افزایشی آقای سمیعی حمایت میکنند عجب حکومت کلاش دروغگو فریبکار حیله گری!؟
چه با برجام یا بودن برجام الان باید قیمت دلار بالای ۴۰ میبود ولی دولت به زور نگه داشت اخرای دولت دلار ۶۰ تومانی رو خواهید دید فرقی نداره با برجام بدون برجام