خبر جدید وزیر کار درباره کالابرگ و یارانه/ جزییات پرداخت کسورات بازنشستگان

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقدامات انجام شده در این وزارتخانه طی دو ماه و نیم گذشته را برشمرد و گفت: یکی از مشکلات ما، کسورات بازنشستگی بازنشستگان بود که به لحاظ نبود منابع اتفاق می‌افتاد که خوشبختانه کسورات بازنشستگان را پرداخت کردیم.

خبر جدید وزیر کار درباره کالابرگ و یارانه/ جزییات پرداخت کسورات بازنشستگان

صولت مرتضوی که ۷۳ روز از تصدی وی بر مسند وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌گذرد، با حضور در برنامه «صف اول» شبکه خبر با بیان اینکه دالّ مرکزی خدمت را اجرای عدالت قرار داریم، گفت: هم عدالت در توصیف و هم عدالت در توزیع مدنظر است.

وی افزود: جامعه هدف این وزارتخانه بسیار گسترده است. ۵۵ درصد از مردم بیمه پرداز صندوق تامین اجتماعی هستند. بر اساس سیاست‌های دولت، عدالت محوری، فسادستیزی و کارآمدی را در دستورکارمان قرار دادیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در حوزه‌های مسئولیتیِ بسیار گسترده وزارت کار خدمات قابل توجهی ارائه می‌شود و همواره جامعه هدف را به منظور تحقق شعار دسترسی آسان به خدمات و شفافیت در پاسخگویی مورد توجه قرار داده ای گفت: توسعه تعاونی‌ها، تقویت و گسترش تعاونی‌های دانش‌بنیان، توسعه زنجیره ارزش تعاونی‌ها، تسریع در واگذاری شرکت‌های دولتی به تعاونی‌ها، تقویت کارآفرینی و اشتغال، ارتقای دانش و مهارت مشاغل راهبردی و پایداری خدمات رفاهی از جمله محورهایی است که در همین راستا در دستورکار ما قرار گرفته است.

مرتضوی ادامه داد: در ۷۳ روزی که از توفیق خدمتم در این وزارتخانه گسترده می‌گذرد اقداماتی انجام شده است که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌کنم. در برنامه‌های تقدیمی به مجلس، نظام مسائل وزارتخانه را احصا کردیم و پس از آن کارگروه‌های مختلف در معاونت‌های متعدد و صندوق‌های وابسته تشکیل شد تا به صورت تدریجی نسبت به حل مسائل اقدام کنیم.

بیمه ها طلبکار دولت؛

بدهی ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی دولت به صندوق‌ها

وی با بیان اینکه صندوق‌های ما  از طلبکارهای عمده دولت هستند گفت: دولت‌ها در سنوات گذشته تعهدات گسترده‌ای برای صندوق‌ها از جمله تامین اجتماعی ایجاد کرده اند، اما منابع آن تامین نشده است. چیزی حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان مطالبات انباشته گذشته مجموعه صندوق‌های ما از دولت بوده که همه بارش روی دوش این دولت افتاده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در یک بازه زمانی دولت سیزدهم ۸۰ هزار میلیارد تومان از بدهی‌های گذشته تامین اجتماعی را پرداخته کرده و در همین ۷۰ روز اخیر هم ۹۰ هزار میلیارد تومان سهام شرکت نفت شازند اراک را بابت مطالبات معوق‌مان دریافت کردیم که با دستور آیت‌الله رئیسی انجام شد و گام بلند و اثرگذاری بوده است.

مرتضوی با اشاره به اینکه خوشبختانه در لایحه تقدیمی بودجه ۱۴۰۲ نیز پیش‌بینی‌های لازم هم از محل تهاتر نفت و هم از محل واگذاری سهام شرکت‌ها صورت گرفته است گفت: امیدواریم در سال آینده بخش دیگری از مطالبات به جامانده از سال‌های گذشته را از دولت دریافت کنیم.

وی افزود: اقدام مهم دیگری که در این مدت صورت گرفته مربوط به حوزه دارو است. در دو سه ماه گذشته کمبود سرم و آنتی بیوتیک‌ها را شاهد بودیم. بخش قابل توجهی از تولید دارو در هولدینگ تیپیکو وابسته به شستا انجام می‌شود. میزان تولید آنتی بیوتیک در یک بازه زمانی ۴۵ روزه بالغ بر سه میلیون واحد افزایش یافت. خط تولید جدید سرم‌سازی نیز راه‌اندازی شد و تا یکی دو ماه آینده از سه میلیون واحد تولید سرم به شش میلیون خواهیم رسید و بخش قابل توجهی از نیاز داخلی کشور برطرف می‌شود. به این ترتیب در آینده نزدیک امکان صادرات هم وجود خواهد داشت.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه یکی دیگر از مشکلات، کسورات بازنشستگی بازنشستگان بود که به لحاظ نبود منابع اتفاق می‌افتاد گفت: خوشبختانه کسورات بازنشستگان را پرداخت کردیم. کار خوب دیگر توسعه بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی بود. بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی با ۸۰ درصد افزایش تعهدات نسبت به سال قبل منعقد شد. اکنون بازنشستگان تحت پوشش تامین اجتماعی می‌توانند با آسایش خاطر از مراکز درمانی مورد نظر خدمات دریافت کنند.

ارسال ۵ لایحه جدید در حوزه سیاست‌های کلی تامین اجتماعی به دولت

وی درباره پیگیری سیاست‌های کلی تامین اجتماعی ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری تضویحاتی ارائه داد و گفت: پنج لایحه و برنامه تهیه کرده ایم که ناظر به شش اصل از قانون اساسی است. لایحه اصلاح نظام تنظیم‌گری صندوق‌ها نخستین لایحه‌ای است که آن را به دولت تقدیم کرده ایم. لایحه اصلاح سیاست‌های حمایتی، لایحه تکمیل و توسعه پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان، لایحه پیوست تامین اجتماعی در تمام سازمان‌ها و نهادها و همچنین اصلاح سیاست‌های حوزه‌های امدادی و آسیب‌های اجتماعی چهار لایحه تقدیمی دیگر هستند.

وی درباره اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت نیز گفت: قانون جوانی جمعیت ابلاغ شده و هرکدام از دستگاهها شرح وظایفی دارند. در وزارت کار یک ستادی تحت عنوان ستاد جوانی جمعیت راه اندازی کرده‌ایم. از جمله اقدامات انجام شده این است که تمامی مادران شاغل دارای سه فرزند و بیشتر در روستاها و مناطق عشایری تحت پوشش بیمه قرار گرفته و هزینه بیمه آنها به صورت ۱۰۰ درصدی تقبل شده است. همچنین مادرانی که فاقد پوشش بیمه‌ای بودند در دوران شیردهی تحت پوشش تامین اجتماعی قرار گرفتند. فرزندان نیز تا پنج سالگی از خدمات تامین اجتماعی بهره‌مند می‌شوند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: باید به تدریج تامین منابع صورت گرفته و به فراخور توانمندی دستگاه‌های اجرایی همه بخش های قانون توسط دستگاه‌های مختلف به اجرا دربیایند. ظرفیت انجام امور باید توسعه یابد.

مرتضوی با بیان اینکه تقریبا ۹ دهک از جامعه ایران یارانه‌بگیر هستند که جمعیتی نزدیک به ۷۹ میلیون تا ۸۰ میلیون نفر (با احتساب نیروهای مسلح) را دربرمی‌گیرد گفت: بخشی از مردم یعنی عمده افراد در دهک‌های اول تا سوم تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند و مستمری بگیر بهزیستی و کمیته امدادند. دو میلیون و ۷۰۰ هزار خانوار ایرانی، تحت پوشش بهزیستی قرار دارند که با احتساب افراد تحت تکفل به هفت میلیون و ۱۰۰ هزار نفر می‌رسند.

وی ادامه داد: توسعه سامانه مربوط به طرح کالابرگ الکترونیکی (سامانه اعتبار) نیز در دستورکار قرار گرفت. در دوره قبل روی این سامانه کار شده بود و ما روند را تسریع کردیم و کارهای خوبی در این زمینه انجام شده است.

جزئیات توزیع کالابرگ الکترونیکی

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره جزئیات توزیع کالابرگ الکترونیکی اظهار کرد: قانونگذار در بودجه سال ۱۴۰۱ به دولت تکلیف کرده بود که ما به ازای حذف ارز ترجیحی کالابرگ برای مردم  و اشخاص مشمول یارانه تامین کند. در آن زمان زیرساخت‌ها آماده نبود. البته قانون گذار اشاره کرده است کالابرگ می‌تواند به انحای مختلف توزیع شود که تصمیم براین شد یارانه نقدی پرداخت شود و اقبال عمومی هم خوب بود.

مرتضوی افزود: برای توزیع کالابرگ، نیاز به تامین زیرساخت‌ها داشتیم که آماده شده و ابتدا در چهار شهرستان به صورت آزمایشی اجرا خواهد شد.

وی با بیان اینکه با هماهنگی مسئولین استان هرمزگان، بناداریم طرح را این استان تحت سامانه ملی اعتبار یا همان کالابرگ الکترونیکی آغاز کنیم گفت: استفاده از این امکان، ۱۰۰ درصد اختیاری است و یارانه بگیران می‌توانند زودتر از موعدِ واریز یارانه‌ها با استفاده از مبلغی که در کارت پول آنها تعبیه می‌شود، از ۱۱ قلم کالای تعیین شده انتخاب و خریداری کنند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: درواقع افراد می‌توانند تا قبل از زمان واریز یارانه نقدی، خرید کالا داشته باشند و اگر تمایل نداشتند در موعد مقرر یارانه همزمان با سایر نقاط کشور به حسابشان واریز می‌شود. همانطور که گفته شد این امکان کاملا اختیاری است و الزامی برای خرید کالا وجود ندارد. فرصتی است که فراهم شده و می‌توانند این ۱۱ قلم را از فروشگاه‌ها در سطح استان خریداری کنند و امیدواریم هرچه سریعتر از هرمزگان شروع کنیم و به دیگر استان ها برسیم.

مرتضوی با بیان اینکه طرح فعلا آزمایشی است و محدودیتی وجود ندارد که بگوییم مقدر اجناس چه قدر باشد گفت: افراد به فراخور نیاز می‌توانند از هرکدام از ۱۱ قلم به هر مقدار که اعتبار داشته باشند کالا بخرند.

وی اضافه کرد: بعد از ارزشیابی‌ها، اگر طرح مورد اقبال مردم قرار بگیرد در گستره ملی هم اجرایی خواهد شد. بسترها آماده است و پیگیر تامین منابع هستیم و به محض تامین منابع، عملیات اجرایی را نظر به اینکه تست‌های مختلف انجام شده آغاز خواهیم کرد.

کمک مالی ۲۰۰ هزار میلیاردی دولت به صندوق‌های بازنشستگی

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش دیگری از سخنانش به چالش‌های صندوق های صندوق بازنشستگی اشاره کرد و گت: عدم تعادل منابع و مصارف از چالش های اساسی صندوق ها است. کاهش نرخ پشتیبانی صندوق ها بسیار کاهش یافته است. نسبت کسورپردازها به بازنشستگان بسیار پایین آمده  و روی هم رفته بالغ بر ۲۰۰ هزار میلیارد تومان کمک دولت به صندوق ها را شاهدیم.

منبع: ايسنا
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 3
  • ناشناس
    0

    وقتی وزیر رفاه اجتماعی مستقیماً توسط دولت معرفی و توسط مجلس انتخاب می گردد و وزیر مربوطه مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی را نصب می کند چگونه می توان توقع داشت مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی و وزیر رفاه اجتماعی بتوانند طلب کارفرمایان و کارگران بیمه شده را از دولت بدهکار وصول کنند؟!!! تضاد منافع در اینجا مصداق پیدا می کند. سازمان تأمین اجتماعی باید مانند گذشته مستقل شود و از زیر یوغ دولت و حاکمیت خارج گردد!

  • بازنشسته کادردرمان صندوق خدمات کشوری سال 98
    0

    سوال مهم از اقای وزیر : چرا احکام بازنشستگان کشوری کادر درمان درسامانه صدوراحکام کارگزینی مربوط به سال 1400 می باشد و بمدت بیش از یکسال هنوزاحکام کارگزینی بازنشستگان درمان صادر نشده وبا حکم شهریور1400 حقوق دریافت می کنند.لطفا رسیدگی ودستور اقدام مقتضی صادر شود

  • مهدی
    0

    خاک سیاه بر سرتان دنیا داره پیشرفت می کند. شما دنبال کوپن برای این ملت بدبخت هستید