رواج خرید نان نصفه در نانوایی ها

در این گزارش وعده‌های دولت سیزدهم درخصوص معیشت مردم بررسی می شود.

رواج خرید نان نصفه در نانوایی ها

امنیت غذایی در دام گرانی

دولت سیزدهم در آستانه دوسالگی خود برخلاف شعارهای معیشتی و حمایت از سفره مردم، اینک چنان مردم را دچار سردرگمی و گرفتار گرانی کرده است که دیگر توان اداره یک زندگی حداقلی برای قشر حداکثری جامعه به قدری دشوار و ناممکن شده که برای گذران زندگی و به تعبیری برای زنده‌مانی به خرید نان نسیه و حتی نصفه روی آورده‌اند؛ مردمی که یکی‌یکی کالاهای اساسی از سفره‌شان کم می‌شود و دیگر حتی رویای خرید قوت غالب یعنی نان را با حقوق‌های حداقلی ندارند چه برسد به خوردن یک وعده گوشت یا حتی رویای خانه‌دار شدن!

دولت سیزدهم هنوز به نیمه راه نرسیده پای وعده‌هایش لنگ می‌زند؛ وعده‌هایی که همیشه مردم قربانی آن هستند. بهانه نگارش این گزارش نیز افزایش قیمت نان، یا همان قوت‌غالب مردم است که مسوولان به جای اندیشیدن به راهکارهای مناسب و کارآمد تنها زورشان به مردم رسیده و از جیب آنها ارتزاق کرده و درصدد جبران کمبودها برمی‌آیند.
نان در روزهای اخیر که به عنوان یکی از اصلی‌ترین کالاهای سفره‌ مردم به شمار می‌رود، به بهانه‌ افزایش هزینه‌های تولید و ناتوانی در ارائه به قیمت فعلی یک تورم دوباره را تجربه کرد.
قرار بود هیچ ‌چیز در سال جدید گران نشود؛ حالا نان، قوت‌غالب فرودستان در تعدادی از استان‌ها گران شده است؛ مدت‌هاست که خرید نان نصفه رواج پیدا کرده! آیا قرار است با این گرانی‌ها، نان هم جزو کالاهای گران و کم‌مصرف شود و مردم به خرید قسطی و نسیه‌ آن روی بیاورند؟! این در حالی است که گرانی‌ها محدود به نان نیست؛ لبنیات در حال خروج کامل از سفره‌های کارگران است، برنج از سبد خرید خیلی‌ها حذف شده، کارگران نمی‌توانند میوه‌های تابستانی بخورند، حتی شکر و قند هم گران شده است. بهانه‌هایی مانند کم‌فروشی و تخلف و… نمی‌تواند واقعیت تلخ شتاب تورم را انکار کند. در این شرایط، هیچ توجهی به دستمزدی نمی‌شود که حالا دیگر یک‌سوم خط فقر یا حتی پایین‌تر است!
از طرفی به گفته کارشناسان، راهکار، افزایش قیمت نان نیست. دستمزد کارگران خباز باید مطابق قانون برابر تورم و هزینه‌های زندگی افزایش یابد و دولت نباید در این شرایط، نان را به بهانه‌ اینکه کارفرمایان خباز سود نمی‌کنند، گران کند.

از سنگک ۹ هزار تومانی تا بربری ۷ هزار و ۵۰۰ تومانی

در روزهای ابتدایی مرداد، نان در خراسان رضوی ۴۰ درصد گران شد؛ این گرانی که البته مقامات این استان تصریح کردند به زودی به تمام کشور سرایت خواهد کرد، طلیعه‌دار گرانی نان در بیشتر استان‌های کشور شد. هر چند وزیر کشور در یازدهم مرداد، گرانی نان را تکذیب کرد، اما در روز بعد «دوازدهم مرداد» اخبار رسمی استان‌ها حاکی از افزایش دولتی قیمت نان بود.
محمد برزعلی رییس سازمان جهاد کشاورزی گلستان در این خصوص اظهار کرد: از این پس قیمت نان سنگک با وزن ۶۰۰ گرم هر عدد ۹ هزار تومان، بربری با وزن ۵۰۰ گرم هر عدد ۷ هزار و ۵۰۰ تومان و تافتون با وزن ۲۰۰ گرم هر عدد ۴ هزار تومان خواهد بود.
در خبرها به نقل از سخنگوی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان داشتیم که اختیار تغییر قیمت نان به استان‌ها واگذار شده است. در برخی استان‌ها هم تغییراتی اعمال شده؛ تغییراتی که به گفته مسوولان در راستای بهبود اقتصاد نانوا و جلوگیری از قیمت‌گذاری خودسرانه و کم‌فروشی شکل گرفته است. در گفت‌وگوی ویژه خبری کم‌وکیف تغییرات قیمتی نان مورد بررسی قرار گرفت. خبرگزاری‌ها نیز نوشته بودند که گران شدن نان از استان خراسان رضوی شروع شده و بناست در سایر استان‌ها هم قیمت نان گران شود. دلایل گران کردن نان همان موضوعاتی است که در سال‌های اخیر در هر شوک تورمی تکرار شده است؛ بنزین گران می‌شود تا الگوی مصرف مردم تغییر کند و به سمت صرفه‌جویی بروند؛ نرخ رسمی دلار گران می‌شود تا صرافی‌ها تخلف نکنند و بازار سیاه به وجود نیاید و نان گران می‌شود تا نانوایی‌ها قیمت‌گذاری خودسرانه نکنند و کم‌فروشی شکل نگیرد!
تاثیر قیمت نان بر سفره‌های کارگران کاملا واضح است؛ نان یک کالای کلیدی و استراتژیک سفره‌هاست و گرانی آن مثل یک موج می‌تواند بر سایر اقلام خوراکی سبد هزینه‌های خانوار تاثیر بگذارد؛ حتی اگر نان را به عنوان یک کالای ایزوله و جدا از زنجیره‌ اقتصاد در نظر بگیریم، خود به تنهایی کالای پرمصرفِ بسیاری از خانوارهای کارگری و کارگران فصلی و ساختمانی است که از قضا در دهه‌های اخیر با گرانی برنج و سایر اقلام، بیشترین سهم را در سفره‌های این گروه‌ها پیدا کرده است.

سبد خانوار در شوک تورمی

گرانی ۳۰ تا ۴۰ درصدی نان، در حالی که کارگران کم‌درآمد در شبانه‌روز دو یا سه وعده آن را مصرف می‌کنند، می‌تواند سبد خوراکی‌های آنها را دچار یک شوک تورمی مجدد کند و حال سوال اینجاست که آیا سفره کارگران می‌تواند خالی‌تر شود؛ آیا برای شوک‌های تورمی بیشتر جایی باقی‌مانده است؟!
یادمان نرود که دولت در مذاکرات مزدی ۱۴۰۲ و قبل از شروع سال، قول داده بود که تورم کنترل و مهار می‌شود؛ در چند ماه گذشته تقریبا همه کالاهای خوراکی و غیرخوراکی به صورت نرم و خزنده گران شدند و حالا یک کالای استراتژیک سفره‌ها به صورت رسمی و علنی دچار شوک تورمی می‌شود.

صدای پای گرانی

حالا سوال این است که آیا با گرانی آرد و نان، باید منتظر موج جدیدی از گرانی‌ها باشیم؟ آرد که گران شود، کالاهایی از جمله شیرینی‌جات، ماکارونی و… گران می‌شود؛ گرانی نان تاثیر روانی و علت و معلولی در بازار دارد و این در حالی است که کارفرمایان بخش نان، از گرانی نان و سرایت آن به تمام استان‌ها دفاع می‌کنند.
از نظر رییس اتحادیه نانوایان، سنگک استان تهران برای مدیریت اوضاع باید در اسرع ‌وقت نرخ کارشناسی‌شده نان را هر چه سریع‌تر در همه استان‌ها اعلام کنند که این امر می‌تواند در کاهش تخلفات گرانفروشی وکم‌فروشی موثر باشد! اما کارگران صنف نانوایی با گرانی نان مخالف هستند، هرچند دو سال است دستمزدشان بازهم به بهانه‌ غیرقانونیِ ثابت ماندن نرخ نان فریز شده و افزایش نیافته است.

نانوایان با نرخ دو سال قبل نان می‌فروشند

در این میان کارشناس حوزه آرد و نان گفت: نانوایان با نرخ سال ۱۴۰۰ به شهروندان نان می‌فروشند و همین باعث شده چرخ این بنگاه‌های اقتصادی نچرخد و بعضا قیمت‌ها را افزایش دهند. بنابراین نیاز است برای جلوگیری از افزایش قیمت خودسرانه یا گرانفروشی در اسرع‌وقت نرخ کارشناسی‌شده و عادلانه تعیین شود.
«پابرجا» در این خصوص اظهار کرد: نانوایان از سال ۱۴۰۰ تاکنون تغییر نرخی نداشته‌اند. در نرخنامه‌ای که سال ۱۴۰۰ دریافت کردیم نوشته شده بود که نرخنامه فقط برای یک سال معتبر است. الان دو سال از آن می‌گذرد و ما هنوز با نرخ ۱۴۰۰ به شهروندان نان می‌فروشیم. وی ادامه داد: با افزایش هزینه‌ها و تورم سالانه نانوایان نمی‌توانند هزینه‌های خود را پوشش دهند و مجبورند به نحوی خودشان را تامین کنند که در نتیجه بحث گرانفروشی پیش می‌آید.
«پابرجا» با بیان اینکه نانوایان آرد دولتی دریافت می‌کنند، اما این آرد ۱۰ تا ۱۵ درصد در قیمت نان تاثیر دارد، گفت: مابقی مواد اولیه از جمله مایه خمیر و… به صورت آزاد خریداری می‌شود. همچنین اجاره مغازه، دستمزد کارگر و هزینه‌های آب و برق و گاز نیز در کنار سایر هزینه‌ها قرار می‌گیرد.
این کارشناس با بیان اینکه نان سنتی یک فرصت است، اضافه کرد: نانوایان نمی‌توانند با سرکوب قیمت و نرخ دستوری ادامه دهند. وی در خصوص اینکه چرا برخی نانوایی‌ها اقدام به افزایش قیمت نان کرده‌اند، گفت: آنها مجبور هستند، زیرا باید ادامه کار دهند تا نان مردم را تامین کنند. از طرفی کارگر دستمزد می‌خواهد و با این قیمت‌ها نمی‌توان دستمزد پرداخت کرد. برای مثال اگر یک نانوایی ۱۰۰۰ نان در روز پخت کند با قیمت ۳۰۰۰ تومان، ۳میلیون تومان درآمد دارد که باید دو میلیون و ۵۰۰ هزارتومان آن را به عنوان دستمزد به کارگر بدهد.
به گفته وی، هزینه‌های تولید نان افزایش یافته، اما قیمت نان همچنان ثابت است. «پابرجا» در ادامه گفت: اگر دولت قیمت را به موقع اعلام نکند مشکلاتی پیش می‌آید که از جمله این مشکلات می‌توان به گرانفروشی، کم‌فروشی، خروج کارفرما از چرخه تولید، تغییر کاربری نانوایی‌ها،کاهش کیفیت، افزایش نان خشک و افزایش مصرف آرد اشاره کرد که می‌شود از تمامی این موارد با تعیین قیمت عادلانه و کارشناسی شده جلوگیری کرد.

راهکارهای جلوگیری از گرانفروشی

«پابرجا» با اشاره به اینکه باید یک‌بار هزینه‌های نانوایی‌ها دیده شود، گفت: باید حداقل قیمت به نانوایان داده شود و آن زمان خودشان قیمت‌ها را کنترل می‌کنند، اما اگر نرخ اعلام نشود یا نرخ عادلانه نباشد، نانوا نانش را چندین برابر قیمت می‌فروشد چون راهی ندارد.
این کارشناس حوزه آرد و نان در پاسخ به اینکه اگر قیمتی برای نان تعیین شود، آیا این افزایش خودسرانه و کم‌فروشی کاهش می‌یابد، تاکید کرد: صددر‌صد کاهش گرانفروشی خواهیم داشت. وی گفت: نانوایی باید یک بنگاه سوددهی باشد که در حال حاضر چرخ آن نمی‌چرخد. باید در اسرع ‌وقت نرخ کارشناسی‌شده نان اعلام شود تا آشفتگی بازار از بین برود.
در ادامه محمد سلیمانی رییس اتحادیه نانوایان سنگکی درخصوص افزایش خودسرانه قیمت نان در نانوایی‌ها گفت: تا زمانی که نرخ جدیدی ارائه نشود، این بی‌نظمی وجود دارد. یعنی ممکن است درصدی از نانوایان نان خود را گران بفروشند یا اقدام به کم‌فروشی کنند. وی ادامه داد: وقتی دولت ۵۷ درصد دستمزد کارگران را بالا می‌برد و از آن طرف هزینه‌های جانبی نیز افزایش پیدا می‌کند، چگونه می‌توان از نانوا توقع داشت که نان را با نرخ سال ۱۴۰۰ بفروشد؟
سلیمانی در پاسخ به اینکه چرا برای جلوگیری از کم‌فروشی و گرانفروشی فروش کیلویی نان در دستور کار قرار نمی‌گیرد، گفت: فروش کیلویی کیفیت نان را پایین می‌آورد، خصوصا در نان سنگک که یک نان دستوری است. یعنی میزان پخت و اندازه آن براساس سلیقه مشتری است. اگر قرار باشد وزن شود، دیگر براساس سلیقه مصرف‌کننده نخواهد بود. البته در سایر نان‌ها نیز شاید بتوان نسبت به فروش کیلویی نان اقدام کرد.
سلیمانی در پاسخ به اینکه آیا تعیین قیمت جدید برای نان می‌تواند از کم‌فروشی و گرانفروشی بکاهد،گفت: قطعا اینطور خواهد بود، اما قیمت‌ها نباید دستوری باشند. نرخ باید واقعی باشد. به گفته وی، نانوایان از بدنه همین ملت هستند. علت اینکه برخی نانوایان را متهم به گرانفروشی و کم‌فروشی می‌کنند برای این است دو سال نرخ جدید اعلام نشده و باید بر اساس نرخ دو سال قبل اقدام به فروش کنند اما ۹۰ درصد هزینه‌ها از بازار آزاد است.

منبع: جهان‌صنعت
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 50
  • درد
    5

    یکبار خیلی گرسنم بود و چهار روز بود چیزی نخورده بودم،رفتم در نونوایی نیم ساعت وایسادم گفتم شاید روم شد و یه دونه نون بگیرم بخورم
    یکی اومد و به نونوا گفت گرسنمه نون میدی؟نونوا گفت برو گمشو من اگر بخوام هرکی میرسه بهش نون بدم که باید تخته کنم مغازمو
    خیلی حالم بد شد،خداروشکر کردم که من ازش نون نخواستم وگرنه آبرومو میبرد
    خیلی درد داره جایی زندگی کنی که از کسی توقع کمک نتونی داشته باشی و هیچکس اهمیت نمیده دردت چیه

    نظرات شما -
    • ناشناس
      2

      عزیزم نونوا نمیتونه کمک کنه ولی به هر کدوم از خریداران نون میگفتی کمکت می کرد

    • درد
      0

      به دوست ناشناس :
      درد من یکی دوتا نیست،واقعا روم نشد به مشتریها هم بگم
      یه بارم رفتم از بی جایی یه هفته حرم امام خوابیدم رو چمنها و جلو مقبره خانوادگی ها،یه هفته فقط آب میخوردم و غذا نداشتم،حتی روم نمیشد تو مترو از نگهبان بخوام بذاره برم و سوار شم یه کار پیدا کنم،اخرشم یکی از دوستام پول ریخت تو کارتم رفتم تو شهر سرکار
      خونواده که نداشته باشی و کس و کار نداشته باشی زندگی خیلی سخت میشه،هیچکسو ندارم
      هیچکس
      هرروز دعا میکنم هیچ موجودی گرسنه نمونه،چه ادم چه حیوون
      موفق باشید

    • امیرحسین پاکذات
      0

      اینجور مواقع زرنگ باش برو کمیته امداد یا بهزیستی یا شهرداری

    • ناشناس
      9

      نان صلواتی برای نیازمندان کم در کشور نداریم!

    • رفتم
      1

      کمیته امداد رفتم گفتن برو کار کن
      هیچ جا کار نمیدادن،چون ضامن نداشتم
      روزگاری داشتم و دارم که محاله بشنوید و باور کنید
      فقط مرگمو خدا بده بهترین خبره واسم
      دیگه امیدم بریده از همه

    • 13

      آدمی که نداره نان بخره پول شارژ گوشی هوشمند از کجا میاره پیام بده...از خود گوشی می‌گذریم!!!

    • 2

      کشور رو به فناست...

    • به ادمک
      1

      این قصه که گفتم واسه چهارسال پیشه
      گوشی من هواوی اندروید چهاره که خیلی داغونه و برادرم بهم داده و شارژشم خودش میفرسته
      کار شما زشته،کسی رو مجبور نکنید همه چی رو بگه،فقط گفتم که شکتون از بین بره
      من حاضرم برای ثابت کردن اوضاع بد زندگیم هرکسی خواست ادرس بدم بیاد ببینه اوضاع زندگیمو
      من هرگز دروغ نگفتم و نمیگم چون متنفرم از ادم دغل و دروغگو

    • ناشناس
      13

      از طرز صحبتت می خوره معتاد باشی
      اگه سالمی و مشکل خاصی نداری کار برات راحت پیدا میشه

    • ناشناس
      0

      منم یه بار به این درد بی پولی وگرسنگی گرفتار شدم ،دو هفته تمام روزی یه نون تافتون میخریدم نصفشو صبح با یه لیوان آب میخوردم نصف دیگه رو شب میخوردم ،پول نون رو هم روزی پونصد تومن از تو صندوق صدقه همسایه برمیداشتم، همسایه متوجه شد بهم گفت این پولو برندار، ما اینو جمع میکنیم، میدیم به یه بنده خدایی چون برامون آمد داره ،چون خانم هستم به هر کسی میگفتم پیشنهاد بیشرمانه میدادن

  • ناشناس
    1

    آقایون مثلا مسئول! وقتی ما تو ایران این همه فقیر داریم چه لزومی داره شما این همه افغانی مفتخور رو تو کشور راه بدین؟ به خاطر اینه که جلو اروپایی ها پز بدین بگین ما با مهاجرا خوب برخورد می کنیم؟ به قیمت بدبختی و فلاکت مردم مظلوم ایران؟ دیگه تو افغانستان جنگ نیست که.برشون گردونین کشور خراب شده خودشون. باعث گرونی همه چیز شدن از نون و ارزاق گرفته تا خونه.کی میخواین مثل مسئولین کشورای دیگه به فکر مردم خودتون باشین؟

  • مداحان و اخوندها
    19

    رسول خدا و حضرت علی و حضرت فاطمه همراه سه فرزند امام علی سه روز سه روز نان نمی خوردن واقعا مردم چقدر پر توقع شدم

    نظرات شما -
    • همش دروغه
      0

      من شنیدم حضرت علی هرروز یه خرما با یه ذره نون و‌نمک میخورده
      مگه ممکنه ادمی بااون هیکل و چاقی هرروز یه کف دست نون بخوره
      دروغ میگن
      عکس واقعی حضرت علی رو سرچ کنید ببینید اون‌موقع متوجه میشید غذاش چقدر بوده

    • رابی
      1

      تو اونجا بودی دیدی؟
      طرف هم نمازخوان و انقلابی است و میگه توی یخچال مال خالی است و چیزی واسه خوردن پیدا نمیشه ولی زن و بچه اش میرن ترکیه سیسمونی و پوشک بچشون را می‌خرند.

    • پرخور
      0

      شاید کباب بره داشتن

    • ناشناس
      1

      حالا شما و خانواده محترمتون هم سه روز غذا نخورید.
      می تونید؟؟؟

    • 1

      نان نمی خوردن که ده تا ده تا زن می گرفتن!!! عقلت کجا رفته

    • میشه جواب بدین
      1

      واقعن این روایت درسته !؟
      که سه روز سه روز چیزی نمیخوردن !؟
      در اون روزگاری که سه روز سه روز چیزی نمیخوردن
      مگر پیامبر حاکم نبود ؟!
      یا در مدینه یا در مکه
      در یکی از شهرها بالاخره حاکم بودند که . درسته !؟
      بعدش چجوری میشه که به بچه هاش چیزی برای خوردن نمی رسه !؟
      مگر از مسیحیان و یهودیان جزیه نمیگرفتن
      غنام جنگی و کمکها و پولهایی که به پیامبر میدادن چی !؟
      بیت المال مسلمین دست کی بود اون روزگار !؟
      اون روزها که معاویه ای وجود نداشت . یزید که وجود نداشت
      میشه جواب بدین

    • ناشناس
      0

      اونا که ماشاالله همشون مایه دار بودن ،هر کدوم چن غلام (برده) وکنیز داشتن ،اگه سه روز. یکبار نون میخوردن چطور می‌تونستن شمشیر دست بگیرن وبجنگند

  • ناشناس
    0

    دولت رییس آنقدر به این نانوایان حال میده انگار خودشون چندین نانوایی داره

  • ناشناس
    2

    تواین دوسالی که امد اجناس وتمام وسیله هاخیلی خیلی خیلی گران شده اقاپس کنيد بخدا قسم مردم دیکر خسته شدند استفعا رابرای همچین روزی گذاشتن. راستی اقا شریعتمداری حرفی برای گفتن نداردواقعا که خیلی رو.....

    نظرات شما -
    • ناشناس
      2

      ای آزادی!
      اگر به سرزمین ما رسیدی نفت را بر سر سفره ها نیار
      نانمان را بر سر سفره هایمان باقی بگذار
      از آب و برق مجانی نگو
      از تعهد انسانی بگو

  • ناشناس
    2

    من نانوا گناه نکردم که دارم دست زن بچه شما نان میدم تو گرما پای تنور عرق میریزم وگرنه قبل از اینکه نانوایی دوم را بسازم مغازه ام سفره خانه بود و خیلی بیشتر سود داشت اگر دولت بیشتر از این نانوایی ها رو جریمه و پلمب بکنه نانوایی ها بسته و سفره خانه میشه چون قیلون دادن به دست دختر و زن بچه مردم بیشتر از نان دادن سود داره

    دولت نان وا رامحکوم کرده نان را بدون سود حتی همراه با ضرر به دست مردم بدیم آخرش هم دزد و کلاه بردار میشیم به( اسم فروش آرد در حالیکه قیمت آرد بازار دولتی و آزاد یکی شده و دیگه اصلا سودی ندارد )
    خود صدا سیما بیاد گذارش درست می‌کنه از تخلف نانوا یی ها در حالی که قنادی ها کیک تولد را با سینی سنگین چوبی و شیرینی را با جعبه مقوایی رو ترازو حساب میکند تخته چوب و کاغذ بازیافتی را به قیمت شیرینی تر میفرستد چرا به قنادی ها گیر نمی‌دن
    اصلا تا به حال متوجه این موضوع قنادی ها شدین حساب کردین روزی چند ۱۰میلیون فقط جعبه را به قیمت شیرینی میفروشند ؟؟؟

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      یعنی به پسر مردم قلیون بدی اشکال نداره؟

    • 0

      سفره خونه نزنیا میان برا خانومای بی‌حجاب پلمپ میکنن

  • ناشناس
    1

    کتابی هست به نام جستجوی معنا درزندگی حتما بخوانید زندگی مشقت های بسیاردارد ولی مسئولان حاضر نیستند این مشقت ها را تحمل کنند واز حقوق خود بکاهند ومانند یک کارگر حقوق بگیرند

  • ناشناس
    1

    کشور رو در این دو ساله بسمت و سویی دارند حرکت می دهند که می بینید چندی نخواهد گذشت که خدایی نکرده (( نفت در برابر غذا )) نمونه های بارز آنهم مالیات گرفتن و فشار مضاعف بر مردم و تعطیلی و رکود در گردش مالی و اقتصادی کشور چون پول و ارز دیگه داخل کشور نخواهد شد

  • ناشناس
    2

    مردم مظلوم فلسطین ولبنان ویمن وافغانستان را دریابید مردم ایران کیلو چند

  • وحید
    2

    مردم مظلوم ایران نون گیرشون نمیاد تا یمن و سوریه و لبنان سیر بشن بغیر از آه و نفرین شاه هیچ چیز دیگیه ای نمیتون باعث این بدبختی بشه

  • ناشناس
    1

    اقتصاد دانها بخط...... کفن پوشان به جهنم

  • 1

    تمام تلاش شریعت مداری ها برای همین وضعیت بود .... دنبال شریعت نباش ماموریت شون دارن انجام میدن

  • سیاوش سلطان
    2

    جهان صنعت و خبرفوری گزارشی سراسر تناقض را منتشر کردید به دور از تحلیل و آمار درست 👇
    ۱- سعید حجاریان با واردات گندم باعث ضرر به کشاورزان شد .
    ۲- در دهه ۹۰ ارزش پول ملی ۱۰ برابر کم شد .
    ۳- از طرفی نوشتی قیمت نان گران است از طرف دیگر نوشتی باید افرایش پیدا کند به علت قیمت تمام شده
    ۴- اقتصاد بر اساس عرضه و تقاضا شکل می گیرد و جناح ها هر کدام کلی مختلس فراری و یا زندانی دارند با احکام سبک و این رسانه را مزدور بار می آورد.
    ۵- صنف نانوا و گندم و آردفروش در انقلاب چه نقشی داشتند که امروز فرزندانشان با دانت تحصیلی و جناحی در راس امور هستند 👇
    ننویسی نام ببر 👌
    زمانی ، نوچه علی لاریجانی و نماینده مجلس و سایه صدا و سیما
    کیومرث هاشمی کمیته المپیک و وزیر احتمالی ورزش
    حسین فریدون برادر رییس جمهور
    خاوری
    بابک زنجانی
    و الی ماشااالله ...
    ما مزدور نیستیم ، وطن پرستیم ...
    اگر کسی مزدور است ، از زم بزرگ مجوز دارد ، یا با غرب بسته ، روسلوف ها هم با مائوئیست ها نیز ...
    نهایتاً چو ایران نباشد ، تن من مباد ...
    سواد رسانه ای هست ، اما شرایط اقتصادی همه را به درون سباهی دعوت می کند ، وگرنه حق چون آفتاب می درخشد .
    تا نوکر نباشد ، اربابی وجود نخواهد داشت ...
    نوکران ایران را بیچاره کرده اند ...
    در تاریخ ایران اجنبی پرست بدترین توهین بود ، امروز ایرانیان با افتخار وطن فروشی می کنند و از وطن و ملت صحبت می کنند ، کجای این رفتار و اعمال وطن پرستی است ؟!

  • ایمانی
    9

    یارانه نان باید حذف بشه چون نان را مردم میخرند به مرغ خروس اردک غاز بوقلمون حتی گوسفند میدهند چون ارزون تر تموم میشه و این نان برای مردم هست نه طیور

    نظرات شما -
    • یعنی چی
      0

      درسته نون رو میدن به حیوون،ولی نه نون سالم
      نون خشک رو میدن
      نونواها مگه چقدر سهمیه دارن که نون بفروشن به دامداری که روزی سه هزار تا نون میخواد واسه دام؟
      نونوایی ها پنج تا بیشتر نون نمیدن سنگکی رو میگم
      شدنی نیست،سهمیه دارن و باید مردمو راه بندازن
      مگه الکیه

    • 0

      حیف نون این چه پیشنهادیه که دادی

  • سلام
    1

    داشتم کامنتها رو مرور میکردم اما در ذهن خودم میگشتم چه کسی را بوکشم تا نفسی راحت بکشم دیدم این رویایی بیش نبود

  • ناشناس
    1

    کشور رو به فناست...

  • ناشناس
    0

    سخنگوی دولت : صرفه جویی را آموزش دادیم

  • ناشناس
    2

    احسنت بر دولت محترم!

  • ناشناس
    1

    چرا بی حجابی رواج داره چون بی دینی رواج داره
    واقعا حکومت کشوری که مردمش گشنگی می ده در حالی که این همه منابع طبیعی و غیر طبیعی داره اسلامی است؟
    مسئولینش بی دین اند یا دین دار؟
    امر به معروف و حجاب برای دیندارهاست نه برای ما

  • ناشناس
    0

    مسوولی که ناتوان به اداره مملکت است یا استعفا دهد یا محاکمه شود

    نظرات شما -
    • 0

      قابلمه هاتونو بردارین برین پشت بوم خونه هاتون ساعت نه شب با قاشق بزنین به قابلمه برا اعتراض به تورم و گرونی و گرسنگی ،

  • ناشناس
    0

    در اواخر دهه ۵۰ و اوایل دهه ۶۰ هم خرید نان نصفه به دلیل ارزان بودن و اینکه نانوایان پول خرد نداشتند بقیه پول مشتری را بدهند مرسوم بود!

  • واقعیت
    1

    قوم لوط محکوم به فنا و نابودی هستند ، حد اقل ۵ میلیون نفر در ایران در مناطق مذهبی ساکن هستند ، با وجود این آقایان مسوول مملکت و انجام لواط ضمن خدمت فکر نمیکنم ایران درست بشو هست

  • ناشناس
    0

    دولت محترم باید جلوی گرانی و تورم در کشور را بگیرند
    در کشور تورم و گرانی بیشتر از توان مردم افزایش پیدا کرده است، یاعلی

  • امیر
    5

    دولت نان مفت به دست مردم می دهد
    نان باید 20 برابر از این گرانتر شود شاید ناراحت شوید ولی این درست است

  • درد
    0

    عزیزم من اصلا غلط کردم درد دل کردم
    دودقیقه دیگه بمونم قاتل هم میشم و مفسد فی الارض
    کسی که ضامن نداره و کس و کار نداره بهش کار نمیدن
    من یتیم خونه بودم خیالت راحت شد
    یاعلی

  • ناشناس
    1

    باید خون گریست به حال مردمی که.....

    نظرات شما -
    • سیاوش سلطان
      0

      درردخدا رو داری غم نداشته باش ...
      دنیا قفسی است که زندانش تن است ، از خودش بخواه و به خودش بگو که بندگانش دروغگو و ریاکارند
      اگر هم ببخسند آبروبت را می برند ...
      در حالی که خداوند فرموده خون کسی را بریز اما آبرویش را نریز ...
      در امور شخصی این مصداق دارد ، اما کسی که مسئولیت می گیرد از این امر مستثنی است و اگر خطا کند لاید در دنیا و قیامت پاسخگو باشد .
      من به جای همه از شما طلب بخشش دارم ، که اگر آهی بکشی ویران کنی جهانی را