راهکارهای پزشکی برای درمان چاقی مفرط
در این مطلب می خواهیم به بررسی سه موضوع اصلی در حوزه سلامت و کاهش وزن بپردازیم: بوتاکس معده، پلیسه معده، و اسلیو معده.
در این مطلب می خواهیم به بررسی سه موضوع اصلی در حوزه سلامت و کاهش وزن بپردازیم: بوتاکس معده، پلیسه معده، و اسلیو معده. این راهکارهای پزشکی نوین، نه تنها به بهبود وضعیت گوارش و معده کمک می کنند بلکه یک راه حل موثر در درمان چاقی مفرط نیز ارائه می دهند.
بوتاکس معده: راهکاری نوین برای لاغری و کاهش وزن
در اوایل، تزریق بوتاکس معمولا به منظور بهبود زیبایی و جوان سازی پوست مورد استفاده قرار می گرفت. اما تحقیقات نشان داده است که این سم با خاصیت فلج کنندگی می تواند در درمان مشکلات بهداشتی و پزشکی، از جمله چاقی و اضافه وزن، نقش اساسی داشته باشد.
در تکنیک تزریق بوتاکس معده به منظور لاغری، پزشک سم بوتولینوم را به ماهیچه های داخلی معده تزریق می نماید؛ این کار باعث فلج شدن ماهیچه ها می شود و منجر به کاهش انقباضات آنها می گردد. کاهش انقباضات ماهیچه های معده به این معنی است که فرآیند هضم غذا آهسته تر انجام شده و غذا به مراتب دیرتر از معده خارج می شود. در نتیجه، حس سیری برای مدت طولانی تری حاصل می شود و این به معنای مصرف کمتر غذاست.
تزریق بوتاکس معده به منظور لاغری با استفاده از تکنیک آندوسکوپی صورت می پذیرد. در این روش، یک لوله نازک حاوی دوربین به منظور مشاهده واضح ترین تصاویر، از طریق دهان و گلو وارد معده می شود. پس از تشخیص محل مناسب برای تزریق، بوتاکس به نقاط مختلف در قسمت پایین معده تزریق می شود. این تکنیک بدون نیاز به جراحی اجرا می شود و زمان اجرای آن حدود ۱۰ دقیقه است.
مزایای تزریق بوتاکس معده برای لاغری
مزایای مهم انجام عمل تزریق بوتاکس به معده در لاغری را می توان در چند نکته اصلی خلاصه نمود:
- کمترین تهاجم: تکنیک تزریق بوتاکس به معده با تهاجم کمتری همراه است، که به افراد امکان می دهد بدون نیاز به جراحی های بزرگ، از این راهکار بهره مند شوند.
- مناسب برای افراد با اضافه وزن کمتر: بوتاکس معده گزینه مناسبی برای افرادی است که اضافه وزن بسیار زیادی ندارند و به دنبال راهکاری هستند که اثرات جانبی کمی داشته باشد.
- کاهش موثر اشتها: این روش باعث کاهش موثر اشتها می شود. به این ترتیب فرد احساس سیری بیشتری دارد و حجم کمتری غذا مصرف می کند.
- ریکاوری سریع: یکی از مزایای مهم تزریق بوتاکس معده، مدت زمان ریکاوری بسیار کوتاه است. این امر به افراد این امکان را می دهد تا به سرعت به فعالیت های روزمره خود بازگردند.
عمل پلیسه معده: راهکاری کم تهاجمی برای لاغری و کاهش وزن
عمل پلیسه معده یک روش جراحی لاغری است که به منظور کاهش وزن در افراد دارای اضافه وزن اجرا می شود. در این جراحی، یک قسمت از معده به سمت داخل آن کوچک تر می شود و سپس با بخیه زنی تثبیت می گردد. کاهش حجم معده از طریق عمل پلیسه معده می تواند تا ۷۵ درصد بر روی کاهش وزن موثر باشد. این اقدام باعث کاهش اشتها و ایجاد احساس سیری در فرد می شود، که در نهایت منجر به کاهش مصرف غذا و کاهش وزن افراد می گردد.
برای اجرای جراحی پلیسه معده، پزشک جراح از روش لاپاراسکوپی (جراحی کم تهاجمی) استفاده می کند. این بدان معناست که عمل پلیسه معده نسبت به جراحی های دیگر مانند اسلیو معده، تهاجم کمتری دارد. این ویژگی باعث کاهش شدت درد پس از عمل می شود و باعث بهبودی سریع تر فرد می گردد.
هرچند سرعت بهبود ممکن است بر اساس وضعیت فرد متغیر باشد، اما بیمار معمولا بعد از ۷ تا ۱۰ روز قادر به بازگشت به فعالیت های روزمره خود خواهد بود. به هر حال، بهبودی کامل ممکن است چند هفته به طول بیانجامد. برای انجام عمل پلیسه معده، تنها نیاز است که بیمار ۲۴ تا ۴۸ ساعت از زمان خود را در بیمارستان سپری کند.
مزایا و ویژگی های اصلی پلیسه یا پلیکیشن معده
- کمترین عوارض و خطر: این روش دارای کمترین عوارض و خطرات نسبت به سایر روش های درمانی مرتبط می باشد.
- بازگرداندن سیستم معده: بیمار با اختیار خود می تواند هر زمان که بخواهد، سیستم معده اش را به حالت اولیه بازگرداند.
- بدون تغییر مسیر روده ها: در مقایسه با روش های دیگر مانند بای پس معده، پلیسه معده هیچ تغییر مسیری در روده ها ایجاد نمی کند.
- عدم نیاز به کاشت دستگاه باند یا حلقه: در برخی از روش های دیگر، نیاز به کاشت دستگاه باند یا حلقه در اطراف بخشی از معده وجود دارد؛ اما در پلیسه معده، نیاز به این کار نیست.
اسلیو معده: راهکاری برجسته برای لاغری و کاهش وزن
اسلیو معده یک جراحی لاغری است که در این روش، جراح به منظور کاهش وزن، حجم معده فرد را کاهش می دهد. این روش، یعنی اسلیو گاسترکتومی، با توانایی اثبات رویکرد مناسب خود در کاهش وزن، جایگاه برجسته ای در بین جراحان چاقی به دست آورده است.
بر خلاف عمل بای پس معده که در آن بخش های معده به طور کامل از شکم خارج نمی شوند، در اسلیو معده، ۷۵ تا ۸۰ درصد از حجم معده فرد برداشته می شود. این ویژگی باعث می شود این جراحی به عنوان یک جراحی غیر قابل بازگشت شناخته شود. هدف اصلی این عمل، درمان چاقی مفرط و بهبود بیماری های دیگر ناشی از چاقی می باشد.
پس از انجام جراحی، فرد قادر است میزان کمتری از مواد غذایی را مصرف کند. این امر باعث سریع سیر شدن و کاهش وزن در مدت زمان کوتاهی می شود. در این عمل جراحی، پس از برداشتن قسمت قابل توجهی از معده، بخش باقیمانده شبیه به یک موز یا آستین لباس است، که به آن "اسلیو" می گویند.
بدون شک، اسلیو معده یک جراحی غیر قابل بازگشت برای بازیابی لاغری در افراد می باشد. با افزایش تعداد افرادی که با چاقی مفرط مواجه هستند، این عمل امروزه یکی از محبوب ترین جراحی های لاغری در این حوزه محسوب می شود.
مزایای عمل جراحی اسلیو معده چیست؟
کاهش وزن تنها یکی از مزایایی ایست که با انجام عمل اسلیو معده به دست می آید. در زیر به معرفی سایر مزایا این جراحی پرداخته ایم:
- کاهش اشتها و احساس گرسنگی (هورمون گرسنگی): انجام این جراحی منجر به کاهش اشتها و احساس گرسنگی می شود، به خصوص از طریق کنترل هورمون های گرسنگی.
- حداقل تهاجم و عوارض در هنگام جراحی: در مقایسه با روش های دیگر لاغری، اسلیو معده با حداقل تهاجم و عوارض هنگام جراحی انجام می شود.
- نداشتن محدودیت های سفت و سخت تغذیه: بر خلاف برخی روش های دیگر، این جراحی محدودیت های سفت و سخت در تغذیه را ندارد.
- کوتاه ترین طول دوره نقاهت: طول دوره نقاهت پس از این جراحی نسبت به روش های دیگر به شدت کاهش می یابد.
- سریع ترین و سالم ترین روند کاهش وزن: اسلیو معده باعث بروز سریع ترین و سالم ترین روند کاهش وزن می شود.
- درمانی تقریبا 100 درصدی: این جراحی به طور تقریبی درمانی 100 درصدی برای مشکلات چاقی مفرط محسوب می شود.
جمع بندی
راهکارهای پزشکی برای کاهش وزن، از جمله عمل جراحی اسلیو معده و تزریق بوتاکس معده، به عنوان روش های موثر و کمتر تهاجمی شناخته می شوند که با ایجاد تغییرات در حجم و عملکرد معده، به افراد کمک می کنند تا با سلامتی و ماندگاری وزن مطلوب خود را به دست آورند.