جمعآوری کارتهای حضور و غیاب کارگران معترض داماش/ اداره کار: پیگیر مطالبات کارگران و وضعیت کارخانه هستیم
شماری از کارگران کارخانه آب معدنی داماش از اعمال فشار کارفرمای خود با جمع آوری کارتهای حضور و غیاب برای پایان اعتراضات ده روز گذشته خود خبر میدهند.
یکی از کارگران کارخانه داماش در تماس گفت: این اتفاق صبح امروز (شنبه دو دی ماه) پس از آن افتاده است که همه حدود ۴۰ کارگر کارخانه آب معدنی داماش از روز ۲۲ آذر ماه با برپایی اعتراض صنفی، خواستار بهروز شدن روند پرداخت مطالبات مزدی خود شدند.
به گفته وی؛ کارفرما به این کارگران اعلام کرده است درصورت ادامه اعتراضات صنفی، میبایست با دریافت نامه ترک کار برای دریافت مقرری بیمه بیکاری خود را به اداره کار معرفی کند.
از قرار معلوم؛ صبح امروز شنبه (دوم دی ماه) به دستور کارفرما تمام کارتهای حضور غیاب کارگران معترض آب معدنی داماش جمع آوری شده و کارگران محل کار خود را ترک کردهاند.
کارگر دیگری هم گفت: طی چند سال گذشته در حالی همواره دستمزد ما با دو تا سه ماه تاخیر پرداخت شده که اخیرا (روز پنجشنبه ۳۰ آذر ماه) یک ماه از دو ماه حقوق معوقه خود را دریافت کردهایم.
وی با بیان اینکه این نگرانی وجود دارد که کارگران با سوابق ۱۵ تا ۲۰ساله شغل خود را از دست بدهند، افزود: تنها خواستهی کارگران وصول مطالبات معوقه و تامین امنیت شغلی است.
این کارگر با بیان اینکه کارگران آب معدنی داماش بعد از سالها زحمت در این واحد تولیدی که در ارتفاعات شهرستان رودبار در دل جنگلهای روستای داماش واقع شده، جدا از کارخانه منبعی برای امرار معاش خود ندارند، گفت: چرا باید آینده شغلی کارگران آب معدنی داماش که تعدادی از آنها جانباز و ایثارگر دوران جنگ هستند، نادیده گرفته شود؟ از مسئولان درخواست چارهاندیشی و کمک داریم.
کاظم عبداللهی (رئیس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان رودبار) نیز با تایید دو ماه معوقات مزدی کارگران آب معدنی داماش گفت: با پیگیری اداره کار یک ماه از معوقات مزدی کارگران آب معدنی داماش (روز پنجشنبه هفته گذشته) پرداخت شده است.
او با بیان اینکه در جریان مشکلات کارگران و کارخانه آب معدنی داماش قرار دارد، افزود: پیگیر مطالبات کارگران و وضعیت کارخانه هستیم و اخیرا بازرس اداره کار نیز از این کارخانه و کارگران آن دیدن کرده است.
عبدالهی درباره جمع آوری کارتهای حضور غیاب کارگران ازسوی کارفرما گفت: به جز عدهای از کارگران، مابقی قرارداد کاریشان به اتمام رسیده و ادامه کار آنها منوط به موافقت کارفرمای کارخانه است.
«شرکت آب معدنی داماش نخستین شرکتی است که توسط گروه سرمایهگذاری امیر منصورآریا دایر شده است. این شرکت پس از ماجرای اختلاس سه هزار میلیاردی و مصادره شرکتهای متهم اصلی پرونده در دیماه سال ۹۱ با ۱۴۲ کارگر تعطیل شد و سرانجام اردیبهشتماه سال ۹۵ پس از سه سال وقفه بابت بدهیهای مالی به بانک ملی واگذار شد و پس از آن دی ماه سال ۹۹ با مالکیت آن به بخش خصوصی با اشتغال حدود ۳۰ کارگر ادامه کار داد.»
مشکل مملکت داماش و داماشیها نیست اینا الان داستانشون فلسطین با غزه هستش