یک مسئول جامعه کارگری : سال جدید منتظر تورم ۶۷ درصدی و افزایش قیمت بنزین باشید/ اقتصاد کشور را به کسانی سپردیم که دو واحد اقتصاد در دانشگاه پاس نکردهاند
برخی اقتصاددانها تورم سال جدید را بالاتر از ۴۰ درصد پیش بینی کرده اند. افزایش تورم در وهله نخست، دهکهای پایین جامعه را با معضلات معیشتی روبه رو خواهد کرد. یکی از نشانههای این معضلات معیشتی در روزهای پایانی سال، افزایش قابل توجه دستفروشی است.
حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری مدعی شده الگو گرفتن دولت از صندوق جهانی پول یکی از دلائل شلختگی اقتصاد در کشور است. او میگوید با این وضع باید منتظر تورم ۶۷ درصدی باشیم.
بخشهای مهم این گفتگو را در زیر میخوانید:
*وقتی دولت همه بار بودجه را به نام مالیات بر خرید، مالیات بر فروش، مالیات مضاعف بر دارایی و مالیات بر درآمد روی دوش مردم میگذارد.
مغازهداران برای کاهش هزینهها، کنار خیابان را ترجیح میدهند و کالا را زیر قیمت میفروشند که این برای خریدار جاذبه ایجاد میکند. در واقع بخش عمده دستفروشان، همان فروشندگانی هستند که تحت تاثیر فشار مالیاتی، مسیر درآمدیشان را در ایام منتهی به نوروز به کنار خیابان منتقل میکنند.
بودجه مبتنی بر مالیات اثر تورم را تشدید میکند
*فروشندگی کنار خیابان از آثار بودجه نویسی است که تمایل شدیدی به سمت مالیات دارد؛ آنهم مالیاتی که تورم را ریشهدارتر و اثراتش را عمیقتر میکند. مالیات تورم پنهانی است که از جیب فقرا به جیب اغنیا واریز میشود. وقتی مالیات زیاد میشود، اغنیا اموالشان را گران میکنند و گروهی که هیچ مال و منالی ندارند، هزینه مالیات را در قالب تورم القایی پرداخت کند.
*نکته اساسی این است که دولت نسخه نخ نما شدهِ صندوق جهانی پول را اجرا میکند. یعنی به این اصل که ما کشوری جهان سومی هستیم و مردم ما مردمی هستند که دلاری خرید میکنند و ریالی حقوق میگیرند، توجهی ندارند. دولت نباید سیاستهای صندوق جهانی پول را با ساختار اقتصادی معیوب و ناکارآمد ایران اجرا کند چون فشار مضاعفی بر طبقه محروم تحمیل میشود.
منتظر تورم ۶۷ درصدی و افزایش قیمت بنزین باشید
* باید منتظر تورم ۶۷ درصدی در سال آتی و کاهش بیشتر ارزش پول ملی باشیم. در چنین شرایطی آثار تورم ناشی از مالیاتها را باید به جان بخریم و قطعا افزایش قیمت بنزین و حاملهای دیگر انرژی هم در راه است. نتیجه چنین بحرانهایی، تشدید اعتراضات است.
دولت برای افزایش اندک حقوق ها میزان تورم را پایین در نظر گرفته
*میزان تورم انتظاری که در افزایش حقوقها در نظر گرفته شده، دور زدن آشکار قانون است. گویا آقایان روی ابرها راه میروند. قانون میگوید، تورمی که بانک مرکزی اعلام میکند که در آذر ماه ۵۴ درصد بود، باید ملاک عمل قرار بگیرد.
اما در همین اسفند، مرکز آمار ایران تورم را ۴۰ درصد و بانک مرکزی ۵۵ درصد اعلام کردهاند که این تفاوت شبههبرانگیز است. دولت رقم اعلامی مرکز آمار را برای افزایش حقوقها مدنظر قرار داده و این تفاوت ۱۶ درصدی نقطه شروعی برای تشدید گرفتاریهای مردم است.
دولت ایران باید از ترکیه الگو بگیرد و دستمزد را بر اساس نرخ واقعی تورم افزایش دهد
*کاهش دغدغههای مردم نیازمند تصمیم گیری انقلابی است. دولت ایران باید مثل اردوغان دست مزد را مبتنی بر نرخ واقعی تورم افزایش بدهد. سال گذشته رییس جمهور ترکیه در ۲ مرحله دست مزد را ۷۶ درصد افزایش داده است تا مردم ترکیه آسیب کمتری از افزایش تورم ببینند. شما ببینید، در طول یکسال گذشته قیمت کالاهای مصرفی درایران چند بار گرانتر شدهاند؟ اما دست مزد ثابت مانده است!
* آنچه باعث تورم میشود، سیاستها و نحوه بودجه نویسی دولتها است. امسال هم بودجه را طوری نوشتهاند که بر پایه مالیات باشد، تا مردم به استقبال تورم ۶۷ درصدی بروند. این در حالی است که اگر حقوقها ۲ برابر هم شود، تاثیری بر افزایش تورم نخواهد داشت.
*موضوع این است که اردوغان اقتصاد را میفهمد. اما ما کار اقتصادی را به کسانی سپردهایم که حتی ۲ واحد اقتصاد در دانشگاه پاس نکردهاند. در چنین شرایطی توقع کاهش مشکلات توسط همینها، توقع بیجایی است.
دلتون خوشه دو ترم دانشگاه پیش کش اینها سیکل هم ندارن حتی نمیتونن به زبان فارسی از رو نوشته بخونن.
ناهار خوردی
فردا که بهار آید صد ناله به بار اید
درود بر حاج حسن صادقی مدافع واقعی کارگران
این چیزتازه ای نیست ماروزی که هرآنچه راداشتیم ومیتوانستیم بهترش رابدست اوریم راباخوش خیالی واعتمادبیجابابدبختی روبه صعودتاخت زدیم هرروزمنتطربدتری هستیم
برای نوکر آمریکا بودن مجبور نیستی خودت رو محدود به مرز های مکان و زمان کنی. و آه های جگر سوز بکشی. آقا بودن و روی پای خود ایستادن اولش سخته ولی آخرش شیرینه.
۱۰:۲۷وقتی بعد از ۴۵ سال گندم و گوشت مایحتاج اولیه کشور وارداتي ه به این میگن فلاکت و بدبختي پسرفت پول کشور ت آز بی ارزش تر ها حالا برو آقایی کن جاهل
خدا بزرگه.....
رئیس دولت شان شش کلاس داره از بقیه چه توقعی داری
این چیز تازه ای نیست ماروزی که هرآنچه راکه داشیتم باخوشخیالی واعتمادبیجابابدبختی تدریجی تاخت زدیم هرلحظه منتظربدترین هستیم
درزمان جنگ وضعیت ازاین بهتر بود چرا
چون یک ده سالی از ثروت و اقتصاد به جا مانده از پهلوی استفاده می کردیم.
ثروت پهلوی یا ثروت ملت یا 35 میلیارد دلار سرمایه خروج شده آن زمان هم انگار هیچ که برای آن زمان رقم خیلی بزرگی بود
خدا بزرگه میگه از تو حرکت ازمن برکت باید هرچی اختلاسگر ومفت خور وگدا زاده هایی که چهل بساله چمبره بستن به منابع و معادن و آب وهوا وغیره تمام اموال ایران یه سره بردن خدا لال وفلجشان بعد اسم. میارند چه سالی شماهای اژدها میزارید ایران نفس بکشه هرچی پول رو برای این اعراب کثیف استفاده کردید وبقیه ش برای گدا زاده هایتانتو اروپا و کانادا
کارگر گرسنه و فقیر و معسر قابل کنترل نخواهد بود مراقب تصمیمات و اشتباهات خود باشید پشت پرده کسانی هستند که علیه اعتقادات و وحدت ملی و ارامش مردم توطیه میکنند انها راشناسایی و رسوا کنید هگه چی قابل پیش بینی میباشد با درآمد ماهیانه ۱۶۰ دلار و هزینه ۳۰ روز یک خانوار نسبت منطقی وجود ندارد کشور ثروتمند است پولها کجاست چه کسی دستور خرج کردن را میدهد چه کسی کنترل میکند قیامت نزدیک است از خدا بترسید
با این شعار سال گرانی بنزین قطعی است به احتمال زیاد گرانی های دیگری هم در کار است که نیاز به مشارکت و همکاری مردم دارد
مردم ایران آماده اید که بدبخت تر از این بشوید؟
اگر متولیان اقتصاد در دولت استاد تمام اقتصاد کلان و خرد و بودجه نویسی و مدیریت دولتی و هر دانش سودمند دیگری که فکر کنید هم باشند,انها مامور اجرای اوامر دیگرانی هستند که بیرون از دولت و در حلقه قدرت پنهان اما واقعی فرمانرواهستند.این گونه بزرگواران وقتی وارد دایره فساد و افساد قدرت مافیایی حکومتی می شوند,اول کارشان وداع با علم و تجربه و خردمندی است.اگر چنین نکنند یا زود عذرشان را می خواهند و یا در اندک مدتی طاقتشان طاق می شود و از ان دایره بیرون می جهند.
دانشگاه کجا بود؟ یه مشت بیسواد همه کاره اند
مالیات امسال کمر ملت ایران را می شکند!!! تنها کسی که میتواند ب مردم ایران کمک کند یک رابین هود ایرانی میباشد!!!
رابین هود آمریکایی نه ایرانی
حرف درمانی بس است
پس اگه تورم زیاده یه عده خونشون ۳ تا ماشین دارند من کارمند یه ماشین هم ندارم .از کجا آوردند ؟اگه بنزین گرون بشه خودرو باید ارزون بشه مثل ایرانسل .یکی بخری دو تا ببری
در عرض یکماه دلار شصت. رد شد و سکه شد چهل. مردم ایران با این وضع به فلاکت میافتند. دولت هم توان کار نداره. پس بهتره مردم بیان وسط و خودشون تلاش کنند
سلام دولت روحانی را دیدیم دولت رییسی هم دیدیم مجلس نهم را دیدیم مجلس فعلی هم دیدیم اگربهتر نباشد بدتر نیست اصلاحطلبان که عددی نیستن خودشان رامی چسبانند به روحانیون مبارز البته می دانم که نظرم تأیید وثبت نمی شود
این پیش ببنی قابل دفاع نیست
دولت حاکمه جز مشتی دزد بی سروپای حرام زاده بیش نیستند که جز به غارت مردم ایران به هیچ چیز نمی اندیشد
اگر 4 تا سوال از او کنند دلیل بیار نمی تونه جواب بده!!!
سلام ،امان از آن روزی که همه کارگران خشمگین شوند،@
بترسیداز کسانیکه چیزی برای ازدست دادن ندارن!وقتی که پدری شرمنده فرزندانش باشه،زنده بودن هیچ ارزشی نداره!
جناب مرتضوی ؛
آقای وزیر این خواهش را از ما بپذیر‼️
⭕️حقوق یکسال کارگری وبازنشستگی خود را تقدیم شما میکنیم ، شما رهن و اجاره ما را پرداخت کن ، آقایان تهراننشین چرا متوجه نیستید حقوق یازده میلیونی در گلوی دلار شصتهزار تومانی نقش مار و اژدها را دارد.
✔️چرا نظام مهندسی خودش نرخ تعیین میکند،
✔️نظامپزشکی خودش نرخ تعیین میکند، ✔️
✔️ایران خودرو خودش نرخ تعیین میکند، ✔️
پتروشیمی خودش نرخ تعیین میکند، کارخانههای موادغذایی خودشان نرخ تعیین میکنند، خودشان وامهای کلان میگیرند اما تا به ما کارگرانوبازنشستگان میرسد هزار نفر کدخدا و ارباب و دانشمندو اقتصاددان و مفسر جمع میشوند و برای ما تصمیم میگیرند، چندین سال است برای ما تصمیم میگیرید چهگرهی از کار ما گشودهاید،
مسکن نداریم،
سفر نداریم
، تفریح نداریم
، استراحت نداریم،
امنیت شغلی نداریم
، تنها یک چیز داریم آنهم اربابانی چون شما که از کارگران وبازنشستگان فقط اسم آن را یدک میکشید.
شرکتها ما را استثمار کردهاید ،
تامین اجتماعی را بیمار کردهاید ، به خود بیایید یا استعفا دهید
یا معیار حقوق ما کارگران و بازنشستگان رابه دست خودمان بسپارید. همین یازده میلیون را قبول داریم آن را به دلار به ما بدهید.
⭕️آقای وزیر قرار نیست کارگران وبازنشستگان فقط در انتخابات پلکان ترقی مسندنشینان باشند،
قرار نیست کارگران بجای توازن فکری با واقعیات، در توهم و رویا افسرده شوند. امیدواریم بازنگری مجدد در نرخ اعلامی منجر به افزایشحقوق توام با بستههای رایگان معیشتی ورفاهی برای ما کارگران شود.
📌بابا آب داد بابا نان داد بابا برای نان جان داد.
سازمان ملل و به طبع آن سازمان های زیر مجموعه آن صنوق بین المللی پول کاملا تحت تسلط امریکا و رژیم صیونیستی است ، نمونه بارز آن را بارها در سازمان انرژی اتمی ، ایکائو و بهداشت جهانی دیدیم . حالا چرا دولت پیرو این سازمان هاست سئوالی است که مسئولان باید پاسخ دهند . صد البته مجموعه دولت خود را بی نیاز از پاسخگوئی میداند ! پیری جمعیت و مهاجرت نیروی کار ماهر معضلی خواهد شد که بزودی ناظر آن خواهیم بود .
یک معلم
هستم بعداز طهر میرم رستوران ظرف میشورم برا ماهی ۳ تومن
منه معلم با ۱۲ تومن با ۲۴ سال سابقه
این مملکت بر اصل سواداقتصادی اداره نمی شود براساس کتاب فارسی وجغرافی اداره میشود اقتصاد کیلویی چند