رمزگشایی از موافقت نمایندگان با تعطیلی روز پنج شنبه؛ چرا کارگران مستثنی شدهاند؟!
یک عضو کمیسیون اجتماعی گفت: به دلیل ملاحظات و صحبتهایی که برخی از مراجع معظم تقلید داشتند، در جلسه اخیر کمیسیون اجتماعی به هر حال به کلیت تعطیلی پنجشنبه و جمعه به عنوان تعطیلات آخر هفته به نوعی رأی داده شد.
مهدی اسماعیلی اظهار داشت: به دلیل ملاحظات و صحبتهایی که برخی از مراجع معظم تقلید داشتند، در جلسه اخیر کمیسیون اجتماعی به هرحال به کلیت تعطیلی پنجشنبه و جمعه به عنوان تعطیلات آخر هفته به نوعی رأی داده شد.
وی درباره تصویب تعطیلی روز پنجشنبه در کمیسیون اجتماعی و اینکه چرا گفته شده کارگران از این تعطیلی مستثنی شدهاند، گفت: مجلس به عنوان مرکز قانونگذاری باید قوانینی تصویب کند که برای آحاد جامعه شمولیت داشته باشد. در راستای طرحی که برای تعطیلی غیر از جمعه داده شده است بحثهای مختلفی انجام شد، برخی میگفتند شنبه را تعطیل کنید برخی هم پنجشنبه را میگفتند.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که جمعه بر اساس قانون تعطیل است، ادامه داد: به دلیل ملاحظات و صحبتهایی که برخی از مراجع معظم تقلید داشتند، در جلسه اخیر کمیسیون اجتماعی به هر حال به کلیت تعطیلی پنجشنبه و جمعه به عنوان تعطیلات آخر هفته به نوعی رأی داده شد. البته برخی از مسئولین و متولیان جامعه کارگری دغدغهها، ایرادات و اشکالاتی را در آنجا مطرح کردند، تاکید ما هم همین است که یک تصمیمی بگیریم و قانونی را به تصویب برسانیم که شمولیت لازم را داشته باشد.
وی با بیان اینکه جامعه زحمتکش کارگری ما متحمل مشاغل عمدتاً سخت هستند و نباید مورد غفلت قرار گیرند، تاکید کرد: از همین رو مسئله به کمیسیون تخصصی کمیسیون اجتماعی موکول شده است، اگر این طرح به صحن کمیسیون اجتماعی و همچنین به صحن مجلس بازگردد، حتما این ایرادات برطرف میشود و تصمیمی که بتواند جامعیت و شمولیت لازم را به ویژه برای جامعه کارگری داشته باشد، خواهیم گرفت.
اسماعیلی در پاسخ به اینکه در بحث تعطیلی روز شنبه مسائل اقتصادی مطرح بود که فاصله تعطیلات ما با جهان کمتر شود، عنوان کرد: کشور ما به هر حال یک ملاحظاتی دارد، از سوی دیگر با پیشرفت علم و فناوری، برخی از آن اقتضائاتی که مراودات اقتصادی در چند سال گذشته داشت و ما را با محدودیت مواجه میکرد را امروز میتواند مرتفع کرد.
وی تاکید کرد: با فناوریهای جدید تقریبا بازار اقتصادی تعطیل نمیشود لذا احساسم بر این است که چیزی را به آن صورت از دست نخواهیم داد و مراودات اقتصادی ما با استفاده از فناوریهای جدید طبیعتا انجام خواهد گرفت، حال اگر یک زمانی هم شاهد بودیم که مشکلاتی وجود دارد به طرق مختلف میتوانیم، جبران کنیم.
مشکل کشور و نماینده محترم این است که شنبه تعطیل شود. یا پنجشنبه
امید به آینده . حتماً
عدالت جزء اصول مذهب و قانون اساسی هست. اگر تعطیلی پنجشنبه ها تصویب نشه باید تعطیلی پنجشنبه های کارمندان تهرانی هم لغو بشه.
اگر مخالفین تعطیلی پنجشنبه ها واقعا به حرف هایشان اعتقاد دارند، پس اول از خودشان شروع کنند: اول لغو تعطیلی پنجشنبه های نمایندگان مجلس، دوم لغو تعطیلی پنجشنبه های کارمندان تهرانی و سوم عدم تصویب تعطیلی پنجشنبه های کارمندان شهرستانی.
به مراجع محترم تقلیداطمینان بدیدکه درصورت تعطیلی شنبه صبح یکشنبه حمام هابازه
باعث تاسف با این همه مشکلات اقتصادی تورم و هزارو یک مشکل در کشور موضوع تعطیلی پنج شنبه یا شنبه کل وقت مجلس را گرفته بابا چقدر جلسه چندتا جلسه چقدر وقت تلف کردن سر یک تصمیم گیری ساده ساده دو سال قرار پنج شنبه تعطیل بشه یا شنبه هنوز هم معلوم نیست
چطور عربستان مهد اسلام زادگاه و مدفن پیامبر سرزمین وحی و خانه خدا به مشکل شرعی برنمیخوره؟ ؟؟؟
کارگران و بازنشستگان کارگری از همه مزایای قانونی مستثنی هستند حتی در پرداخت علی الحساب همسانسازی واقعا که در سایه حکومت عدل علی زندگی میکنیم و دوره حمایت از محرومان.....
دلایل مخالفت شورای تسخیص مصلحت نظام با لایحه قبلی به قوت خود باقی است .آیا تغییر روز تعطیلی، منجر به عدم طرح مجدد دلايل قبلی توسط شورای محترم نگهبان یا تشخیص مصلحت نظام خواهد بود؟؟
لایحه دولت سیزدهم برای اصلاح ماده 87 قانون مدیریت خدمات کشوری، جهت ایجاد وحدت رویه بین تعطیلات پایان هفته کارمندان دولتی مستقر در تهران و شهرستانها بوده است؛ لذا باید از انحراف از لایحه اصلی و افراط و افزایش بی مورد دامنه شمول این اصلاحیه اجتناب شود. زیرا کارگران، کارمندان بخش خصوصی، دبیران مدارس، کارکنان شیفیتی، اعضای هیات علمی و غیره تابع قوانین و مقررات خاص خود برای حضور در محل کار می باشند. به نظر می رسد حالا که تعطیلی شنبه ها منتفی شده است متاسفانه برخی شیطنت ها برای افزایش دامنه شمول اصلاح ماده 87 قانون مدیریت خدمات کشوری، با هدف ایجاد مشکلات اجرایی برای عملی شدن این قانون و اثبات ناکارآمدی و تحقیر طرفداران تعطیلی پنجشنبه ها انجام می گیرد.
قابل توجه مخالفان تعطیلی پنجشنبه ها: چطور وقتی کارمندان بخش دولتی مستقر در تهران به عنوان مرکز مبالات اقتصادی کشور، پانزده سال است که پنجشنبه ها تعطیل اند مشکلی ایجاد نشده ولی حالا که قرار است کارمندان شهرستانی مشمول این تعطیلی شوند اینقدر به اقتصاد کشور صدمه وارد می شود؟ آیا این اظهارات به اصطلاح فعالان اقتصادی، شائبه برانگیز نیست؟ چرا تاکنون در مورد تعطیلی کارمندان تهرانی حتی یک بار اعتراض نکرده اند؟ به این ترتیب، به نظر می رسد دلایل اقتصادی صرفا بهانه است و مخالفان تعطیلی شنبه ها، حق دارند در مورد تعطیلی شنبه ها شک و شبهه داشته باشند.
پاسخ به دلواپسان تعطیلی پنجشنبه ها: 1- لاحیه دولت برای اصلاح ماده 87 قانون مدیریت خدمات کشوری، به منظور برقراری عدالت اداری، وحدت رویه در تعطیلات هفتگی و افزایش هماهنگی دستگاه های ستادی تهران با واحدهای استانی بوده و مبتنی بر پیشنهاد تعطیلی پنجشنبه ها برای کارمندان اداری بخش دولتی است و دستگاه های خدمت رسان و عملیاتی را در برنمی گیرد. 2- کارمندان دولت مستقر در تهران به عنوان مرکز مبالات اقتصادی کشور، پانزده سال است که پنجشنبه ها تعطیل اند و مشکلی ایجاد نشده بنابراین اگر کارمندان شهرستانی هم مشمول این تعطیلی شوند مشکلی پیش نخواهد آمد. 3- اگر اقتصاد بهانه نیست چرا تجار قبلا تعطیلی شنبه ها را به وزارت امور اقتصادی و دارایی، پیشنهاد ندادند تا در مجلس تصویب شود؟ 4-اگر تعطیلی پنجشنبه ها خواسته فعالان اقتصادی بود قطعا تاکنون در مورد تعطیلی پنجشنبه های کارمندان تهرانی اعتراض می کردند. 5- کشورهای پیشرفته به سوی سه و چهار روز تعطیلی در هفته می روند چون دریافته اند استراحت کافی و نشاط کارکنان موجب افزایش کارآیی میگردد بنابراین، کیفیت استفاده از زمان کاری، مهمتر از کمیت آن است درغیراینصورت، کار کردن معادل خرابکاری، کارنمایشی، اشتباهات کاری، اتلاف منابع و کاهش بهره وری می باشد. 6- کشوری که تحریم شده و مخصوصا به لحاظ سیستم بانکی بین المللی، دچار چالش است باید تحریم ها را دور بزند و تبعا با روش های قدیمی و رایج تجارت، این امر میسر نیست لذا افزایش یک روز کاری مشترک با کشورهای دیگر، معجزه اقتصادی ایجاد نمی کند. 7- وقتی بازرگانان نتوانسته اند از ظرفیت های سه روز مشترک کاری موجود با دیگر کشورها بطور کامل و مناسب استفاده کنند مطرح کردن روز چهارم، توجیه پذیر نیست. 8- تقریبا اغلب بازرگانی ما، واردات از نوع زباله های چینی و صادارات از نوع خام فروشی با تعداد محدودی از کشورهاست که چندان قابل افتخار نیست. 9-باظهور اقتصاد دیجیتال و تجارت الکترونیک، موضوع زمان در مراودات تجاری، کمرنگ شده بنابراین مساله تعطیلی یا عدم تعطیلی فلان روز برای امور بازرگانی، فاقد موضوعیت است. 10- در اقتصاد گردشگری، تصمیم گردشگران خارجی برای بازدید از کشور دیگر، قاعدتا مبتنی بر برنامه ریزی است و خود را با مقتضیات اداری (تعطیلات) کشور مقصد هماهنگ می کنند. 11- کارگران و کارمندان بخش خصوصی، تابع قانون کار می باشند و با قانون مدیریت خدمات کشوری ارتباطی ندارند. 12- طبق مصوبه کمیسیون اجتماعی مجلس، سازمان هایی که مرتبط با صادرات و واردات هستند مثل گمرک و بانک تجارت، پنجشنبه ها تعطیل نخواهند بود. بنابراین، با تعطیلی پنجشنبه ها، کماکان برای بخش خصوصی و اقتصاد کشور، مسئله ای ایجاد نمی شود.
اغلب سرمایه داران محترم بخش خصوصی، مددکار مردم هستند اما بعضی سرمایه داران زالوصفت، عده ای را تطمیع و اجیر کرده اند که با بهانه های اقتصادی، مظلوم نمایی و هیاهو، نمایندگان محترم مجلس را فریب دهند و به مخالفت غیرعادلانه با تعطیلی پنجشنبه های کارکنان وادار کنند. باید از این زالوصفتان پرسید در طی چند سال گذشته، تورم چند درصد بوده و افزایش سالانه حقوق کارکنان چقدر؟ آیا یک پنجم دستمزد واقعی کارکنان را پرداخت می کنند؟ پس چرا با این دلخوشی کوچک کارکنان برای تعطیلی پنجشنبه ها مخالفند؟
عدالت جزء اصول مذهب و قانون اساسی هست. اگر تعطیلی پنجشنبه ها تصویب نشه باید تعطیلی پنجشنبه های کارمندان تهرانی هم لغو بشه.
اگر مخالفین تعطیلی پنجشنبه ها واقعا به حرف هایشان اعتقاد دارند، پس اول از خودشان شروع کنند: اول لغو تعطیلی پنجشنبه های نمایندگان مجلس، دوم لغو تعطیلی پنجشنبه های کارمندان تهرانی و سوم عدم تصویب تعطیلی پنجشنبه های کارمندان شهرستانی.
وقتی مردم از نمایندگان مجلس و مسئولین داخل کشور ناامید شوند بطور اجتناب ناپذیر به سوی نمایندگانی جعلی در بیرون کشور گرایش پیدا می کنند. مجازات بانیان این خیانت چیست؟
از اعضای محترم کمیسیون اجتماعی مجلس برای زحماتشان درباره تعطیلی پنجشنبه ها و رفع تبعیض 15 ساله بین تهران و شهرستان ها متشکریم.