مخترع سرشناس ایرانی
از موتور جستجوی هوش مصنوعی اختراعات، RIT، رونمایی کرد
رونمایی از موتور هوش مصنوعی RIT: ابزار نوآورانهای برای حمایت از مخترعان!
صبح امروز، مسعود شفقی، مدیر اجرایی و برنامهریزی استراتژیک فدراسیون بینالمللی انجمنهای مخترعان (IFIA یا ایفیا)، در نشستی خبری با حضور اصحاب رسانه از موتور هوش مصنوعی RIT رونمایی کرد. این ابزار هوشمند به منظور کمک به مخترعین طراحی شده است.
این موتور هوش مصنوعی که به 50 زبان تسلط کامل دارد، می تواند به ایده پردازان در حوزه های مختلف در مسیر ثبت اختراعات یاری نماید. از دیگر ویژگی های این ابزار می توان به دسترسی راحت کاربران ایرانی، بدون هیچگونه نیاز به ابزار جانبی برای دور زدن تحریم ها، به تمامی امکانات این هوش اشاره نمود.
شفقی با اشاره به امن بودن این بستر برای ایده پردازی و ثبت اختراعات افزود: "یک از دغدغه های ایده پردازان، دزدی خلاقیت بود. شما زمانی که در این پلتفرم ثبتنام میکنید و حساب کاربری خود را تشکیل میدهید، ایدههای شما در تاریخچهای ثبت میشود که قابل مشاهده است و گزارش این فعالیت میتواند به عنوان یک سند قرار بگیرد."
موتور هوش مصنوعی اختراعات RIT در تلاش است تا در یک فضای تعاملی، فرایند ایدهپردازی و ثبت اختراعات کاربران را تسهیل کند. بنیان گذار و مدیر عامل RIT با اعلام این موضوع که این پلتفرم با هوشمندسازی وظایف و فعالیتها، تحلیل هوشمند و ارائهی محیطی تعاملی، به کاربران کمک میکند تا ایدههای خود را به واقعیت تبدیل کنند و بهرهوری خود را افزایش دهند، افزود: این پروژه از یک سال پیش شروع به فعالیت کرد و از حضور مشاوران خارجی سایر کشورها به منظور ارائه بهترین خدمات هوش مصنوعی در زمینه اختراعات در سطح بین المللی کمک گرفته شده است. این موتور هوش مصنوعی به گونهای طراحی شده است که به کاربران و علاقهمندان در حوزه نوآوری و اختراعات، از مرحله شکلگیری ایده تا توسعه محصول نهایی، کمک کند.
شفقی با اشاره به ثبت تمامی پرسشها و پاسخها در این موتور هوش مصنوعی بیان کرد: از لحظهای که حساب کاربری افراد ایجاد میشود، تمامی جزئیات مانند روز، ساعت، دقیقه و ثانیهای که این ابزار به سوالات پاسخ میدهد، ذخیره میشود. این امر به نوآوران و مخترعان کمک میکند تا در صورت نیاز به ارجاع حقوقی، بدون نگرانی به مراجع مربوطه مراجعه کنند. یکی از چالشهای دیگر، فرآیند جستجو و دریافت پاسخ در ابزارهای هوش مصنوعی است، اما با استفاده از این پلتفرم، پاسخهای پالایششده و دقیق در اختیار اعضا قرار میگیرد.
این عضو فعال مالکیتهای فکری سازمان ملل متحد ادامه داد که رویداد بعدی در آبان ماه ۱۴۰۳ در مرکز نوآوری ویکست (VCAST) برگزار خواهد شد. این رویداد با حضور افراد از اصناف مختلف، از جمله طلا و جواهرسازان، پزشکان، کشاورزان و دیگران، به منظور برداشتن گام بعدی در مسیر نوآوری و توسعه این محصول برگزار خواهد شد.
شفقی با اشاره به مزایای این موتور هوش مصنوعی، ارائه پشتیبانی جامع و امکان استفاده آسان و بدون دغدغه از ابزارهای مختلف را برشمرد. او تاکید کرد که این پلتفرم با جمعآوری دادههای مرتبط با نوآوری، خلاقیت و اختراعات از منابع معتبر مانند مقالات علمی، کتابها، پتنتها و سایتهای شخصی، به پاکسازی و استانداردسازی دادهها کمک میکند تا مدل به بهترین شکل از دادهها بهرهبرداری کند. همچنین، مکانیسمی برای ارزیابی عملکرد مدل با دادههای جدید و واقعی در نظر گرفته شده است. شفقی در پایان افزود که آمار نشان میدهد میزان اختراعات ثبتشده توسط بانوان ۸ تا ۱۰ برابر آقایان است. پروژه RIT که یک پروژه جهانی است و در ایران پایهگذاری شده، امکان کار تیمی و پروژههای جمعی را فراهم میکند و کاربران میتوانند پروژههای خود را به اشتراک بگذارند. همچنین، یک پروژه آموزشی برای دانشآموزان و افراد کمتوان تعریف شده است که طی یک سال دورههای مختلفی برای ۵۰۰ هزار دانشپذیر کمتوان از نظر مالی ارائه میدهد و ۵۱ کتاب در این حوزه به چاپ رسیده است.