تورم مهرماه صعودی شد؛ افزایش ۳۱ درصدی شاخص قیمت نسبت به ۱۴۰۲
در مهرماه شاخص قیمت مصرف کننده خانوارهای کشور به عدد ۲۷۱.۸ رسیده است که نسبت به ماه قبل، ۲.۷ درصد افزایش یافته است.
براساس اعلام مرکز آمار ایران، در مهرماه سالجاری، شاخص قیمت مصرف کننده خانوارهای کشور نسبت به ماه قبل، ۲.۷ درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل، ۳۱.۶ درصد افزایش و در ۱۲ ماهه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۳۳.۶ درصد افزایش داشته است.
مرکز آمار ایران، طی گزارشی تورم مصرف کننده خانوارهای کشور را در مهرماه اعلام کرد که براساس آن در این ماه، شاخص قیمت مصرف کننده خانوارهای کشور به عدد ۲۷۱.۸ رسیده است که نسبت به ماه قبل، ۲.۷ درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل، ۳۱.۶ درصد افزایش و در ۱۲ ماهه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۳۳.۶ درصد افزایش داشته است.
تورم نقطه به نقطه خانوارهای کشور
براساس این گزارش، در مهرماه ۱۴۰۳ تورم نقطه به نقطه خانوارهای کشور، ۳۱.۶ درصد است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین، ۳۱.۶ درصد بیشتر از مهرماه ۱۴۰۲ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کردهاند. تورم نقطه به نقطه مهر ماه ۱۴۰۳ در مقایسه با ماه قبل، ۰.۴ واحد درصد افزایش داشته است.
منظور از تورم نقطه به نقطه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل است.
تورم ماهانه خانوارهای کشور
همچنین، در این بازه زمانی، تورم ماهانه خانوارهای کشور برابر ۲.۷ درصد بوده است. تورم ماهانه برای گروههای عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات»، ۲.۳ درصد و برای گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات»، ۲.۹ درصد بوده است.
منظور از تورم ماهانه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه قبل است.
نرخ تورم سالانه خانوارهای کشور
در مهرماه ۱۴۰۳ نرخ تورم سالانه برای خانوارهای کشور به ۳۳.۶ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ۰.۶ واحد درصد کاهش یافته است.
منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به دوره مشابه قبل از آن است.
کاهش فاصله تورمی میان دهکها
مطابق دادههای مرکز آمار، نرخ تورم سالانه کشور در مهر ماه ۱۴۰۳، برابر ۳۳.۶ درصد است که دامنه تغییرات آن برای دهکهای مختلف هزینهای از ۳۰.۵ درصد برای دهک اول، تا ۳۴.۱ درصد برای دهکهای نهم و دهم است. بر این اساس فاصله تورمی دهکها در این ماه به ۳.۶ واحد درصد رسید که نسبت به ماه قبل (۴.۱ واحد درصد) ۰.۵ واحد درصد کاهش داشته است.
حیاتیترین مسنله بی پاسخ!!!
---
دولت باید با برنامه اقدام کند و پاسخ دهد چرا و به سود چه طرفهایی بازگرداندن ارزش نابود شده پول ملی بگونه ای متناسب با انواع ثروتهای کلان فعال موجود در کشور که تقریبا همه در گردش مثبت و سازنده اند ؛ برای آن مقرون به صرفه نیست و چرا تقریبا همه ملت را که سه سال است به صدقه خور تبدیل شده در فقر و فسادهای ناشی از این نابودی بی دفاع رها کرده و برای رهایی از این فاجعه ملی بزرگ که بی تردید بنفع دشمنان است هیچ اقدام امیدوار کننده ای ندارد؟!
دوشنبه 07/08/1403