خودروهای چینی؛ تحول در نگاه مردم ایران و جهان به «اژدهای زرد»

این روزها خودنمایی خودروهای با کیفیت، زیبا و متنوع چینی در خیابان ها و جاده های ایران و نیز تزئین ویترین انواع فروشگاه ها به محصولات مختلف چینی از جمله تلفن های همراه، رایانه های دستی، لوازم خانگی و ... علاوه بر این که نقش برجسته و موثر محصولات با کیفیت چینی را در زندگی مردم ایران نشان می دهد، باعث شده تا نوع نگاه مردم ایران به چین به ویژه در سال های اخیر بطور قابل توجهی بهبود یابد.

خودروهای چینی؛ تحول در نگاه مردم ایران و جهان به «اژدهای زرد»

خیابان ها و جاده های ایران که تا حدود دو سه دهه پیش، صحنه جولان خودروهای گران قیمت آمریکایی و اروپایی  بود، در سال های اخیر و البته همزمان با افزایش تقاضا و نیز افزایش تولیدات خودروهای  ساخت داخل، مزیِّن به خودروهای  زیبا و متنوع چینی شامل خودروهای سبک سواری و کامیون های نیمه سنگین و سنگین و اتوبوس های شهری شده و امروز خودروهای سبک و سنگین چینی نقش بسیار مهمی در رونق صنعت حمل و نقل شهری و جاده ای ایران ایفا می کند.

همچنین در سه چهار سال اخیر و با ورود نسل جدیدتر خودروهای ساخت چین به ایران از جمله آغاز ورود خودروهای برقی چین به ناوگان تاکسی رانی پایتخت ایران، مردم شاهد افزایش کیفیت، جذابیت و زیبایی  خودروهای چینی در بازار ایران بوده اند.

تعداد زیادی از شرکت ها و کارخانه های فعال در  حوزه صنایع خودرو در ایران بخش قابل توجهی از فعالیت خود را به تمرکز بر مونتاژ خودروهای  سبک و سنگین چینی و خدمات پس از فروش آن اختصاص داده اند و این به معنی نقش موثر خودروهای چینی در ایجاد اشتغال به میزان قابل  توجه در ایران است.

خودنمایی خودروهای زیبا و با کیفیت چینی در خارج از مرزهای این کشورها، فقط محدود به بازار ایران نیست و بازار ایران فقط یکی از مقاصد کوچک برای صادرات خودروهای چینی است. این روزها مردم آمریکا و اروپا به عنوان بزرگ ترین بازار خودروهای چینی به ویژه خودروهای برقی، به دلیل قیمت مناسب و کیفیت بالای این خودروها، حتی با وجود اعمال تعرفه های غیرعادلانه از سوی دولت های آمریکا و برخی  دولت های اروپایی ، تمایلی روزافزون به خرید آن دارند . کشورهای زیادی در مناطق آمریکای لاتین، آفریقا و آسیا هم از علاقمندان به خودروهای سبک و سنگین چینی هستند.

همچنین بازار وسایل الکترونیک و هوشمند در  ایران هم مثل بسیاری از کشورهای جهان، شاهد خودنمایی  گسترده محصولات با کیفیت و  جذاب ساخت چین است؛ از  تلفن همراه با برندهای مختلف چینی گرفته تا رایانه های دستی، کنسول های بازی و انواع لازم خانگی.... این ها فقط گوشه ای کوچکی از حضور محصولات ساخت چین در بازارهای ایران و جهان است. امروز بدون تردید هیچ خانه ای در هیچ جای جهان نیست که محصولات گوناگون تولید چین در آن یافت نشود.

افزایش  «کمّی و کیفی» انواع محصولات چینی در بازارهای  مختلف ایران و افزایش میزان اعتماد ایرانی ها به کیفیت کالاهای ساخت چین به ویژه در یک دهه اخیر، نه تنها موجب گسترش همکاری های تجاری میان دو  کشور شده، بلکه مهم تر از آن، باعث شده تا نگاه مردم ایران به چین و روابط با ایران به میزان قابل توجهی بهبود یابد؛ نگاهی که در دهه های گذشته تا حدودی تحت تاثیر تبلیغات منفی رسانه های آمریکایی و غربی علیه چین با هدف ترویج «چین هراسی» قرار گرفته بود اما امروز شاهد تغییرات مهمی در زاویه و نوع نگاه آنها به چین و روابط دوستانه میان دو کشور هستیم. فضای «چین هراسی» که در سال های گذشته در میان مردم ایران بیشتر به چشم می خورد، این روزها و در سال های اخیر، به مراتب کمرنگ تر شده و روز به روز جای خود را به حس خوب «چین دوستی» در میان مردم ایران و مردم بسیاری دیگر از کشورهای جهان می دهد.

همچنین سرعت باورنکردنی رشد و افزایش قدرت اقتصادی، علمی، فناوری، تجاری و دفاعی چین در جهان در کنار تمدن کهن و تاریخی و فرهنگ غنی این کشور، دلیل دیگری است که باعث شده نه تنها نوع نگاه مردم ایران، بلکه نوع نگاه مردم سراسر کشورهای جهان از آمریکا و اروپا و آسیا گرفته تا آفریقا و آمریکای لاتین ، نسبت  به چین به شکل قابل توجهی تغییر یابد بطوری که امروز مردم بسیاری از کشورها با دیدن و لمس کردن حقایق و واقعیت های مربوط به پیشرفت سریع چین در حوزه های مختلف ، از دولت ها و حکومت های خود خواستار  تقویت روابط همه جانبه و تقویت پیوندهای دوستی با چین هستند.

تاکید مکرر مقامات عالی و دولتمردان چین و در راس آنها شی جین پینگ رئیس جمهوری خلق چین بر ضرورت ایجاد جامعه و جهانی با سرنوشت مشترک برای همه کشورها، ضرورت پایان دادن به جنگ ها و ایجاد صلح و دوستی در سراسر جهان، تاکید بر توسعه مشترک همه کشورها براساس عدالت و برابری و دراز کردن دست دوستی آنها به سوی همه ملت  های جهان در راستای ترویج چندجانبه گرایی و شکل دادن جهان عاری از یکجانبه گرایی و سلطه جویی، همه و همه مواردی است که با استقبال مردم جهان خسته از جنگ و سلطه و یکجانبه گرایی قرار  گرفته و باعث چرخش نگاه ها از هر گوشه جهان به چین به عنوان یک الگو برای رشد، پیشرفت و توسعه عدالت محور و انسان محور شده است.

چین بارها و به صراحت تاکید کرده است که در روابط خود با سایر کشورها، برخلاف رویکرد سلطه جویانه برخی قدرتها نظیر آمریکا، هرگز به دنبال سلطه جویی و برتری جویی نیست بلکه با اعتقاد عمیق به روابط مبتنی بر عدالت و احترام متقابل، می کوشد که زمینه روابط برد-برد و منافع مشترک برای همه کشورها فراهم شود. این رویکرد همان رویکردی است که میلیاردها نفر از انسان های عدالت جو در کشورهای مختلف جهان به آن علاقه قلبی دارند.

از زمان تشدید تحریم های گسترده آمریکا و غرب علیه ایران به ویژه در نزدیک به دو دهه اخیر، بسیاری  از شرکت های چینی بدون اعتنا به تحریم ها و تهدیدهای آمریکا و در راستای گسترش روابط دوستانه و تاریخی دو ملت ایران و چین، به همکاری با ایران در بخش های مختلف صنعتی، تجاری، اقتصادی، علمی و فرهنگی، دانشگاهی و ... ادامه دادند و تحریم های آمریکا نه تنها موجب کمرنگ شدن روابط دو  کشور  نشد، بلکه موجب تقویت و تحکیم بیش از پیش زنجیر فولادین دوستی ایران و چین گردید.

رفت و آمد منظم و پرتعداد مقامات و هیات های مختلف تجاری، اقتصادی، فرهنگی، دانشگاهی و سیاسی میان ایران و چین نشان از روابط راهبردی درهم تنیده و ناگسستنی میان دو کشور دارد. همچنین ملاقات اخیر شی جین پینگ و مسعود پزشکیان روسای  جمهوری  چین و ایران در شهر کازان روسیه در حاشیه اجلاس سران گروه بریکس در مورد تعمیق مشارکت راهبردی جامع چین و ایران به اجماع مهمی دست یافتند.

نویسنده: محمدرضا منافی، کارشناس حوزه چین و جنوب آسیای ایران

منبع: رادیو بین المللی چین
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 13
  • ناشناس
    14

    چینی مفت نمیارزه

  • امیر
    0

    قبرستان خودرو های چینی 5سال بعد

  • علی
    0

    چهار سال چینی سوار بودم رنگ تعمیرگاه رو ندیدم فروختم متاسفانه رفتم رانا خریدم بس که پول اجرت و قطعه دادم دیوونه شدم،ماشین چینی درست استفاده کنی سگش به ماشین ایرانی می ارزه.

  • ز
    0

    فقط کنسولشون به همه ماشینای ایرانی میاارزه

  • ناشناس
    0

    مشکل چین نیست مشکل از مافیای کشور ماست که موقع ثبت سفارش ، درخواست ارزان ترین و بی کیفیت ترین جنس چینی رو می دهند تا بیشترین سود رو ببرند ، و دولت که تمام قد پشتیبان این امر است که مردم ۱۰ برابر قیمت هر خودرو پول بدهند که سایپا و ایرانخودرو همچنان بتوانند بتازند و خدای نکرده مردم مانند مسولین خودروی باکیفیت خارجی سوار نشوند .

  • ناشناس
    0

    خودرو های چینی افتضاح هست
    صندلی هاش برقی دکمه زدیم رفته عقب دیگه برنگشته به همون حالت ایستاده تو مسافرت صندلی راننده عقب راننده صاف نشسته

  • حسین بیدی
    0

    آپشن ها و اغلب موارد ایمنی در خودروهای چینی بیشتر است متاسفانه خودروسازهای داخلی نیز روند بدی در پیش گرفتند و خودروی بی کیفیت و ضعیف تر از چینی به مردم می فروشند

  • .
    1

    بی کیفیت ترینها

  • فراز
    1

    تمامی خودروهای چینی از کلیه خودروهای ایرانی بسیار با کیفیت تر و زیباترند بخصوص از لحاظ فنی عالی و از نظر ایمنی در سطح بالاتری می‌باشند و هرکسی یکبار ماشین چینی سوار شود دیگر ماشین ایرانی سوار نمی شود

  • ناشناس
    0

    حداقلازخودروایرانی خیلی بهتروایمن تره

  • حمیدرضا
    0

    کسایی ک از ماشین چینی بد میگن تاحالا اصلا سوار ماشین ها نشدن ببینن چ لذت و امکاناتی داره فقط شنیدن ک اره چینی ها اشغال هستن نه اتفاقا بسیای با کیفیت هستن حداقل نسبت ب اشغال های سایپا و ایران خودرو خیلی خیلی بهتر هستن

  • ناشناس
    0

    نظری ندارم.

  • محسن
    0

    ۳۰ سال پیش هم میگفتن پیکان از هیوندای بهتره