مصرف سرانه کشور کمتر از میانگین جهانی

حبوبات چرا گران شد؟

رئیس انجمن حبوبات ایران گفت: نرخ ارز و کاهش تولید داخل به دلیل کمبود بارش در استان فارس دلیل افزایش قیمت حبوبات است.

حبوبات چرا گران شد؟

داوود لپه‌چی اظهار داشت: اگر در سال جاری با افزایش قیمت حبوبات روبه‌رو شده‌ایم علاوه بر نرخ ارز، کاهش تولید داخل به دلیل کمبود بارش در استان فارس نیز در این امر تاثیرگذار بوده است.

وی درباره آخرین وضعیت قیمت حبوبات کشور گفت: قیمت حبوبات در کشور براساس میزان بارندگی و تولید داخلی، قیمت‌های جهانی و قیمت ارزی که به واردات اختصاص می‌یابد تعیین می‌شود، در سال جاری ابتدا ارز ترجیحی از واردات حبوبات حذف و به ارز نیما تغییر کرد و این امر سبب افزایش قیمت حبوبات شد. از حدود یک ماه پیش ارز نیمایی هم جای خود را به ارز بازار توافقی داده که قیمت بیشتری نسبت به ارز نیمایی دارد و این امر هم به نوبه خود به افزایش دوباره قیمت حبوبات در سال جاری دامن زده است. با این حال قیمت ارز بیشتر بر قیمت عدس و نخود باب لپه که برای تولید لپه وارد می‌شود موثر است و در تامین سایر حبوبات وابستگی به واردات نداریم و در واقع تنها ۲۰ درصد حبوبات کشور از مسیر واردات تامین می‌شود. 

وی افزود: اگر در سال جاری با افزایش قیمت حبوبات روبه‌رو شده‌ایم علاوه بر نرخ ارز، کاهش تولید داخل به دلیل کمبود بارش در استان فارس نیز در این امر تاثیرگذار بوده است، این استان مرکز تولید لوبیا چیتی کشور به شمار می‌آید؛ در سال گذشته ۶۵۰ هزار تن حبوبات در کشور تولید شد. 

لپه‌چی ادامه داد: در میان حبوباتی که در داخل کشور کشت و تولید می‌شود تنها نخود رسمی یا همان نخود آبگوشتی است که امکان صادرات آن وجود دارد، اما از آنجا که امسال سال آبی خوبی نبود و کشت حبوبات کاهش داشت صادرات این کالا هم تا پایان سال ممنوع است. اما کشور به طور کلی از پتانسیل صادرات لوبیا چیتی و لوبیا قرمز علاوه بر نخود رسمی برخوردار است. 

رئیس انجمن حبوبات ایران تصریح کرد: سرانه مصرف حبوبات در کشور حدود ۸ کیلوگرم تا ۱۰ کیلوگرم است در حالی که سرانه مصرف این اقلام در جهان ۱۴ کیلوگرم تا ۱۶ گیلوگرم است و سرانه مصرف ایران باید به ۱۳ کیلو برسد؛ بنابراین در حاضر جامعه ایرانی نسبت به جامعه جهانی حبوبات کمتری مصرف می‌کند. 

وی اظهار کرد: سالانه ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن حبوبات در کشور مصرف می‌شود و از این میزان حدود ۲۰۰ هزار تن از طریق واردات تامین می‌شود، عدس از کانادا و روسیه و نخود از هند و افریقا وارد می‌شود. 

لپه‌چی خاطرنشان کرد: از آنجا که در آستانه ماه رمضان و نوروز قرار داریم در صورتی که وزارت کشاورزی ثبت سفارش ۱۰ هزار تن حبوبات را باز کند قیمت‌ها تا اندازه‌ای در این مدت تعدیل می‌شود و از آنجا که حبوبات جزء کالا‌های اساسی است همیشه ۱۰۰ درصد حبوباتی که به گمرکات کشور وارد می‌شود ترخیص می‌شود و تسویه ارزی حبوبات حدود دو ماه به طور می‌انجامد.

منبع: ایلنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 11
  • بهلول
    0

    اگه میگفتیدبخاطرالوده نشدن هوابوده بهتربود

  • ایران من
    0

    آقای لپه چی آقای دلال

    به گفته خودتون،شما ک میدونستید بارندگی کم بوده و به طبع جنسی ک کم باشه قیمت بالا میره....نکته اینجاست ک چرا طبق تحلیل خودتون درخواست واردات رو به وزارت خانه ندادین ک وارد بشه؟
    سفارش واردات ندادین چون خودتون ذی نفع بودین و دلال

  • ناشناس
    0

    با این قیمت‌های سوداگری که برای حبوبات تولید داخل و وارداتی درست کرده اید میانگین سرانه مصرف هر ایرانی از ۸ کیلوگرم به ۴ کیلوگرم کاهش پیدا می کند.

  • ناشناس
    0

    اگه گران نشه تعجب داره !!!!!

  • ناشناس
    0

    بخاطر اینکه بقیه چیزها ارزان شد !!

  • ناشناس
    0

    آخه این چه تیتری هست که میزنید اگر یه روز بیدار شدیم و دیدیم نسبت به روز قبل چیزی گران نشده باید تعجب کنیم .

  • ناشناس
    0

    کم دروغ بگو
    دایی من کشاورزه درست تو همون شهر
    کم دروع بگین
    چرت و پرت میگین

  • ناشناس
    0

    مگه خرید نمی‌کنید؟ خیلی هم گران شده. حبوبات هم به جرگه مرغ و گوشت پیوسته

  • ایرانیان
    0

    باید از مسولان کشور پرسید ،شماها چکارمی کنید که همه چیز از اختیار شما خارج هست ،خب اگر اختیار ندارید ،بروید در خانهایتان سماق بمکید ،ومردم را پیش از این درگیر نکنید

  • ناشناس
    0

    از اونهایی که تو تشخیص مصلحت هستند از اونا بپرسین چرا .
    اخه سهم واردات و صنعت کشت دست تک تکشونه .

  • محمد
    0

    بازا ساز باید وارد بازار بشه و بجای دلار نخود لوبیا بریزه توو بازار