یک کارشناس: اگر توافق ایران و آمریکا در سطح عالی باشد، انتظار می‌رود نرخ ارز ریزشی مانند سال ۱۳۶۷ را تجربه کند

یک کارشناس اقتصادی گفت: اگر توافقی که در مذاکرات ایران و آمریکا حاصل می‌شود در سطح عالی باشد، انتظار می‌رود ریزشی که نرخ ارز در سال ۱۳۶۷ تجربه کرد، در سال جاری نیز تکرار شود و قیمت ارز سقوط تاریخی را ثبت خواهد کرد. از سوی دیگر اگر توافق به دست آمده در سطح اندک باشد، در بدترین حالت موجب تثبیت نرخ ارز و عدم افزایش قیمت خواهد شد.

یک کارشناس: اگر توافق ایران و آمریکا در سطح عالی باشد، انتظار می‌رود نرخ ارز ریزشی مانند سال ۱۳۶۷ را تجربه کند

رحمان سعادت اظهار کرد: در ایام نوروز با وجود اینکه معاملات ارزی در سطح بسیار اندکی بود، نرخ‌ها رشد زیادی را تجربه کردند؛ به عبارت دیگر دلالان با سوءاستفاده از تعطیلات سعی کردند نرخ ارز را افزایش دهند، اما در اولین روز بعد از عید و همچنین با شروع مذاکرات ایران و آمریکا شاهد بودیم که نرخ ارز و قیمت طلا به شدت کاهشی شد که این موضوع نشان می‌دهد دلالان بازار ارز نرخ‌سازی می‌کردند.

وی افزود: زمانی که خبر توافق ایران و آمریکا برای مذاکره منتشر شد، نرخ ارز و طلا و سکه به شدت ریزش کرد و باعث ضرر سنگین دلالان و سوداگران شد.

سعادت گفت:‌ معمولاً ۷۰ درصد افرادی که عامیانه و غیرحرفه‌ای در بازار ارز فعالیت می‌کنند در دام «جهش نرخ دلار» می‌افتند؛ بنابراین مردم باید با دقت و دانش کافی و برای رفع نیازهای واقعی وارد این بازار شوند. اما افراد خبره و صاحبان پول‌های درشت فریب نمی‌خورند و عموما بعد از اینکه بازار ریزش کرد و تب جهش ارزی از بین رفت به این بازار ورود می‌کنند.

به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه سمنان، در زمان‌هایی که جهش ارزی روی می‌دهد، حداقل یک چهارم افزایشی که روی می‌دهد نرخ ارز عقب نشینی می‌کند؛ کما اینکه در ریزش سنگین اخیر شاهد کاهش حدود ۲۲ درصدی نرخ دلار بوده‌ایم.

سعادت خاطرنشان کرد: نرخ ارز در کشور ما تا حدود زیادی یک متغیر سیاسی است و زمانی که مسائل بین‌المللی و سیاست خارجی دچار تغییرات می‌شود، این مسائل بر بازار ارز تاثیر گذار است، بنابراین هر چقدر که اقتصاد داخلی را تقویت کنیم، بازهم به سیاست خارجی و اقتصاد بین‌المللی وصل خواهیم بود.

این استاد دانشگاه اظهار کرد: دلار یک ارز مرجع در جهان است که نقش اساسی در معاملات اقتصادی دارد و حدود ۷۰ درصد از معاملات جهانی توسط دلار صورت می‌گیرد. مذاکره با آمریکا به کاهش و ثبات نرخ‌ها در بازارهای مختلف منجر خواهد شد. چه بسا شاهد بودیم که نرخ در دو هفته اخیر روزانه حدود ۲۰۰۰ تومان کاهش داشته است.

وی افزود: اگر توافقی که در این مذاکرات حاصل می‌شود در سطح عالی باشد، انتظار می‌رود ریزشی که نرخ ارز در سال ۱۳۶۷ تجربه کرد، در سال ۱۴۰۴ تکرار شود و قیمت ارز سقوط تاریخی را ثبت خواهد کرد.

سعادت گفت: از سوی دیگر اگر توافق به دست آمده در سطح اندک باشد، در بدترین حالت موجب تثبیت نرخ ارز و عدم افزایش قیمت خواهد شد.

این اقتصاددان تصریح کرد: ثبات بازار ارز تاثیر زیادی بر تولید دارد و با توجه به اینکه شعار امسال سرمایه‌گذاری در تولید است، تثبیت نرخ ارز، موتور محرک رشد تولید خواهد بود.

وی تاکید کرد: اقتصاد ایران ظرفیت‌های بالایی برای رشد دارد و توافق ایران و آمریکا موجب خواهد شد سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها افزایش یابد، درنتیجه سرمایه‌گذاری در تولید محقق می‌شود و در این شرایط می‌توانیم اهداف برنامه هفتم توسعه را نیز محقق سازیم.

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 9
  • ناشناس
    1

    لابد با آقازاده ها و پوتین و چین غارتگر و سرانی دزد و فاسد؟؟🤣🤣🤣 باشه قطعا همینطوری خواهد شد.!😅

  • بهلول
    1

    فردای توافق قرارنیست هیچ اتفاق غیرمنتظره ای بیفتدسعادت مگه سعادت نداری اخباررادنبال کنی

    نظرات شما -
    • کیوان
      0

      بخصوص اینکه از نوع توافق موقت باشه
      مدل صلح حسن و معاویه

  • رضا
    0

    پایین اومدن نرخ ارزی که همراه با پایین اومدن مسکن و ماشین و اجناس نباشه مفت نمیارزه

  • ناشناس
    3

    همانطور که پس از برجام دلار پائین نیامد و دلارهای آزاد شده خرج از ما بهتران شد حالا هم فقط وضع شاید بدتر نشود.

  • ناشناس
    2

    بعدازبرجام لااقل یه ماشینومیشدادم وارازنمایندگی اونم قسطی خرید

  • حامد
    0

    انشالله

  • همرزم هادی
    2

    انشاالله دلالان و سوداگران ارز وطلا یک شبه خانه خراب شوند که باعث رنج وفلاکت ملت شدند البته بانک مرکزی اول این جنایت است

  • شریفی
    3

    دلار بشه ۱۰۰۰ تومن
    خونه قیمتش رو قله قاف باشه
    فایده اش چیه