دستمزد ۱۴۰۰ هزینه زندگی کارگران را پوشش می دهد؟
نماینده کارگران در شورای عالی کار از دولت و مجلس خواست تا به جهت حفظ قدرت معیشت کارگران در سال آینده اهتمام لازم را برای مهار تورم و کنترل قیمتها داشته باشند.
محمدرضا تاجیک در ارزیابی تصویب افزایش ۳۹ درصدی حداقل دستمزد ۱۴۰۰ کارگران اظهار کرد: اگر چه رقم دستمزد با ایده آل های جامعه کارگری فاصله زیادی دارد ولی تلاش کردیم با یک اجماع سه جانبه به عددی مطلوب برسیم که رضایت نسبی را به دنبال داشته باشد. در این شرایط سخت ناچاریم با توجه به آسیبی که کرونا به کسب و کارها وارد کرده همه مشاغل و صنوف را درنظر بگیریم چون وقتی مزد ملی تعیین می کنیم باید همه جوانب را در سطح کشور مدنظر قرار بدهیم.
وی گفت: خط کش ما ماده ۴۱ قانون کار است و در چارچوب این ماده می توانیم تصمیم بگیریم. سال گذشته در حالی که نرخ تورم ۳۴ درصد بود، حداقل مزد ۲۱ درصد تصویب شد و سه تشکل کارگری به طور مجزا در این زمینه شکایت کردند که در نهایت ۵ درصد دیگر روی دستمزد جابه جا شد و افزایش پیدا کرد و مبلغ ۲۰۰ هزار تومان به حق مسکن اضافه شد.
نماینده کارگران در شورای عالی کار با بیان اینکه وقتی می خواهیم در چارچوب قانون صحبت کنیم باید نگاهمان با آمار و ارقام بانک مرکزی و مرکز آمار منطبق باشد اظهار کرد: ممکن است آمار را قبول نداشته باشیم ولی در مذاکرات رسمی نمی توانیم فقط آمار و دیدگاههای خود را مطرح کنیم و به قانون استناد داریم.
تاجیک گفت: در حالی که تورم کل کشوری ۳۴.۲ درصد بود، درصد افزایش روی پایه مزد ۳۹ درصد تصویب شد و عدد پیشنهادی ما بالاتر بود ولی نمی توانیم تک بعدی عمل کنیم و نیاز به تفاهم با دیگر شرکای اجتماعی داریم تا بتوانیم سایر مسایل کارگری را هم با اتفاق نظر در شورای عالی کار پیش ببریم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا رقم تصویب شده هزینه های سبد معیشت کارگران را پوشش می دهد؟ گفت: تلاش ما این بود که روی پایه مزد متمرکز شویم و معتقدیم اگر این روند ادامه یابد می توانیم فاصله بین حداقل مزد و معیشت کارگران را از بین ببریم. اگر سبد را ۳.۳ نفر درنظر بگیریم این رقم حدود ۶۱ درصد سبد معیشت را پوشش می دهد و ما سقف دستمزد کارگری را بالا بردیم که باعث می شود حق اولاد افزایش یابد و برای بازنشستگان هم اتفاق خوبی بود.
رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان تهران در پایان با اشاره به افزایش ۳۹ درصدی حداقل مزد کارگران از دولت و مجلس خواست تا کنترل و نظارت بر قیمتها و مهار تورم در سال آینده را در دستور کار قرار بدهند و اهتمام لازم را در جهت تحقق این هدف نشان بدهند. در غیر این صورت دستمزد تعیین شده اثرگذاری لازم را در زندگی کارگران نخواهد داشت و زندگی برای کارگران سخت خواهد شد لذا همه چیز در سال آینده به دولت که نقش حاکمیتی در کشور دارد بر می گردد که این مساله را با همکاری مجلس به شکل مطلوب مدیریت کند.
منبع: ایسنا
70
این اقا چه جوری نماینده کارگران شده؟
به نظر بنده این اضافه حقوق ها دردی از مردم دوا نمیکند چرا برای بالا بردن ارزش پول و ثابت نگه داشتن تورم کاری انجام نمیدهید باید به این فکر کنیم که چین چه کار کرد که تبدیل به بزرگترین اقتصاد جهان شد چین در طی سی سال گذشته سالی ده درصد رشد اقتصادی داشته است در حالی که جمعیت چین در سال 2020یك میلیارد و 357 میلیون نفر است که یک سوم جمعیت چین را افراد بالای 60 سال تشکیل میدهند و چین با بزرگترین چالش یعنی پیر شدن جمعیتش روبرو است با این و جود پیشگویی شده تا چند سال دیگر چین بزرگترین اقتصاد جهان را بدست خواهد آورد چرا؟ چون اگر برگردیم به سال 1900 تمامی اقتصاد دانان چینی برای چهل سال بعد برنامه ریزی کردند تا در سال 2030 به بزرگترین قطب اقتصادی جهان تبدیل شوند ولی گویا 5 سال از پیشگوییشان جلوترند .و دراین مدت ارزش پولشان را ثابت نگه داشتند ولی اقتصا دانان ما با پیشگوییهای غلطشان ارزش پول را پایین آوردند .اصلا بیا یند و حقوق ها را سالی دوبرابر کنند این چه ارزشی دارد . وقتی نمیتواند قیمت مرغ و تخم مرغ را برای مدت یکماه کنترل بکنند . مگر در سال1350 حد اقل حقوق کارمندان بین 750 تا 1200 تومان نبوده و چرا الان با ده میلیون تومان در ماه هم نمیتوان زندگی کرد چون ما به جای حل مسئله صورت مسئله را پاک کردیم و اگر با همین سرعت پیش برویم روزی میرسد که با ده میلیون تومان نان خشک هم بهت نمیدن-