یک اقتصاددان:

۶ میلیارد دلار؛ کل بدهی عراق به ایران/ مصارف ارزی کشور سالانه ۱۰ برابر این بدهی است

در مناظره‌های انتخابات ریاست جمهوری، نامزدهای اصولگرا تلاش کردند تاثیر تحریم‌ها در اقتصاد کشور را کم اهمیت جلوه دهند و بگویند با همین طلبی که از کشورهای همسایه داریم می توانیم بسیاری از کمبود بودجه کشور را تامین کنیم.

۶ میلیارد دلار؛ کل بدهی عراق به ایران/ مصارف ارزی کشور سالانه ۱۰ برابر این بدهی است

این در حالی است که به باور کارشناسان، حل مشکلات اقتصادی کشور بدون حل مساله تحریم‌ها- به ویژه رفع موانع برای مبادلات بانکی- ناممکن است.

مسعود دانشمند، اقتصاددان ضمن اشاره به اینکه «برخی کاندیدها از میزان مصارف ارزی کشور بی‌اطلاع هستند یا اینکه اساسا نمی‌دانند چقدر از کشورهای همسایه طلبکار هستیم» می‌گوید: «اگر بخواهیم همه طلب‌هایمان را از کشوری مانند عراق وصول کنیم -که اتفاقا وصولش هم به همین راحتی نیست- کلا ۶ میلیار دلار به کشور باز می‌گردد. این درحالی است که مصارف ارزی کشور ما برای اینکه بتوانیم امورات جاری‌مان را راه بیندازیم سالانه بین ۵۰ تا ۶۰ میلیار دلار است.»

او در ادامه با گفتن اینکه «ما در عرصه های مختلف در کشورمان با بی دانشی روبه رو هستیم» می‌گوید: «یکی از این آقایان بپرسد اصلا فرض کنیم بتوانید با یک تلفن همین فردا همه طلبتان را از عراق بگیرید با این ۶میلیارد دلار کجای اقتصاد این مملکت را درست که هیچ ترمیم می کنید؟ خب این سئوالی است که این آقایان هرگز در معرض پاسخگویی به آن قرار نمی گیرند.»

دانشمند با اشاره به اینکه در چند سال گذشته با وجود همه مشکلات ۳۰ تا ۴۰ میلیارد دلار واردات داشتیم می‌گوید: «همین حالا ما با مشکل بزرگی روبه رو هستیم که نمی‌شود آن را نادیده گرفت، درست مانند پدر خانواده ای که از پس سفره خانه اش و مثلا سه فرزندش برنمی آید، از پس نیازهای این مملکت برنمی آییم و مجبوریم دایم از کیفیت و کمیت بکاهیم.»

این اقتصاددان با تاکید بر لزوم فراهم کردن زمینه سرمایه گذاری خارجی در کشور می‌گوید: «برای اینکه واحدهای صنعتی و تولیدی راه بیفتد چاره ای جز سرمایه گذاری خارجی در کشور نداریم، ما باید از بانک‌های دنیا پول قرض کنیم و بار دیگر صنعت و تولید را در کشورمان احیا کنیم و پول این بانک ها را پس دهیم. اما اینکه بخواهیم رو مبلغ‌های کوچکی که از کشورهای همسایه طلب داریم حساب کنیم روز به روز وضع بدتر خواهد شد.»

او با اشاره به اینکه «حتی کشور چین که با ما رابطه سیاسی خوبی دارد اقلام مصرفی دسته چهار و پنجمش را به ایران می فروشد» می گوید: «نه اینکه چین اقلام درجه یک نداشته باشد، دارد ولی وسع کشور ما نمی رسد که به آن میزان پول بدهد. نتیجه این می‌شود که اقلام بی‌کیفیتشان را به ما می‌دهند و ما هم هر چیزی که می رویم بخریم می گویند چینی است و این فرضیه پیش می آید که چقدر رابطه ما با چین خوب است و چین لابد دارد تمام اقلام درجه یکش را با دور زدن تحریم‌ها به دست ایرانی ها می رسانند در حالی که ای توهمی بیش نیست، چین اقلامی را به کشور ما صادر می کند که در هیچ جای دنیا خریداری ندارد و به لحاظ کیفیت با جیب ما جور در می آید.»

دانشمند در پایان با اشاره به نفت و گاز و مواد خامی که به ترکیه صادر کرده ایم می گوید: ترکیه این مواد را از ما دریافت کرده است هر چند که ممکن است هزینه هنگفتی به ما بدهکار نشده باشد اما می گوید چون شما جز «اف ای تی اف» نیستید نمی توانیم پولتان را بدهیم، چطور با این اتفاقات باز هم می توانید بگویید تحریم ها بی اثر هستند؟ وقتی به واسطه همین تحریم‌ها ما حقمان را نمی توانیم بگیریم چگونه بی اثر هستند؟»

منبع: روزنامه اینترنتی فراز

66

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 13
  • ک
    0

    اصلا یک دلار اگر ادعا می کنید که عراق دوست و عمق راهبردی ما است وبرای ان خون دادیم،چرا از ترس آمریکا پول ما را نمی دهد.مگه ایران برا ۵ میلیارد دلار قرض به بانک جهانی هی التماس نمی کند،خوب دوستانمان مثل چین و عراق بدون اجازه آمریکا پول ما را بدهند،چون مدام حکومت گران ایران می گویند دنیا فقط غرب و نیست!!!!!!،شما حتی بدون اجازه آمریکا نمی توانید با همسایگان هم تجارت کنید،به نظرتان خط لوله صلح بعد از ۳۰ سال چرا هنوز پا در هوا است؟؟؟؟پاکستان هم مسلمان است و هم همسایه و ..‌‌‌.هزار مصیبت دیگر که گریبان میهن را گرفته

    نظرات شما -
    • عباس قمی
      0

      حکومت ایران فقط وفقط میتونه مردم ایران رافریب بده

  • وحید
    0

    پس با دلارهاییکه در این برجام 1و2 از ایران خارج شد لابد می‌توانستیم نصف دنیا را آباد کنیم لعنت به آنهاییکه سرمایه های مردم ایران را در این 40 سال به یغما بردند ابرو برای ایرانیان نگذاشتند.

  • شبنم
    0

    خاک بر سرتان که اینقدر ضعیف و سخیف هستید که عراق هم بدهی ما را پرداخت نمی کند ،، فقط برای خودم متاسفم

  • یکی از مردم
    0

    فقط موضوع طلب و بدهیها نیست...دوستان دقت کنید خیلی از صنایع دستی و هنر و کشاورزی با ارزش ما داره بخاطر تحریمها ازدست میره مثل قالیبافی زعفران و... وقتی کسی بخاطر تحریم فرش ایران رو نمیخره میبیند که چقدر از قالیبافان از اینکار کنار کشیدن...یا زعفران مارو اسپانیا و...میبرند تولید میکنن به اسم زعفران ایران میفروشند جدیدا هم ترکیه گوشت دام ایرانی و میخره پرورش میده تا در آینده صاحب گوشت با کیفیت ایرانی بشه و بعد هم صادر کنه ...و خیلی چیزهای دیگه

  • غریبه
    0

    حق دارند .. تحریم اهمیتی ندارد.. اینها تنها فکر جناح اصولی خودشون هستند و شش میلیارد دلار برای یک سال کافی بلکه زیاد هم هست .. ملت هم روزی یک وعده اشکنه بخورن گوشت هم اصلا خوب نیست

  • زرگانی
    0

    ما باید باتمام وجود از برادران عراقی حمایت کنیم

    نظرات شما -
    • سحر
      0

      عراقیا همونایی که جوانای ما رو کشتن همونایی که پسر خاله منو روش قیر داغ ریختن کثیف تر از عربا کسی نیست

    • سحر
      1

      البته منظورم عرب های هموطن خودمون نیست ها، اشتباه نشه، اونا که از همه عزیزترن.

  • مرغ همسایه
    0

    مدیونین اگه برا پرداختش بخودتون فشار بیارین. البته ماکه نمیتونیم فشار بیاریم. انوقت شما همین یکی دوراه هم می‌بندین واسه تغارت. همینکه سالی یبار میلیونی رامون بدین انجا بسمونه. ماکه باهم ازاین حرفا و غرامتا نداریم. هرچی داریم اول مال شما‌، نپسندیین پس بفرستین. دست دومم باشه قبوله. امری باشه.

  • لیما یوری
    0

    خب چرااا نمیدن،عرضه ندارید نه تنها از عراق ،دست هر کشور دیگه ای پول دارید باید بگیرید

  • ناشناس
    0

    . پول اینجا باشه یا اونجا چ فرقی میکنه ؟؟ بیشتر مسئولین عراقی الاصل هستند

  • سارا
    0

    یک زمانی هیچ کدوم از این کشور های آسیایی و بویژه همسایه رو آدم حساب نمی کردیم و ناراحت بودیم سوییس و اروپا پیشرفت کردن چرا ما مثل اونا نیستیم حالا حتی همسایه ها هم ما رو تحویل نمی گیرن و باید خوشحال باشیم وضعمون از سوریه بهتره