رشد ۱۰ درصدی اقتصاد ایران در دولت رییسی ممکن است؟
مشکلاتی که اقتصاد ایران در سالهای گذشته با آنها مواجه بوده باعث شده فعالان اقتصادی بخش خصوصی از کابینه اقتصادی دولت سیزدهم خواستههایی جدی و دشوار داشته باشند.
هرچند در چهار ساله نخست دولت روحانی، بسیاری از شاخصهای اقتصاد ایران رو به بهبود حرکت کردند و این امیدواری به وجود آمده بود که پس از مدتها در جا زدن، میتوان به بهبود نسبی اوضاع امیدوار شد اما از سال ۹۷ و همزمان با از سرگیری تحریمهای آمریکا، بسیاری از این شاخصها با افت مواجه شدند و همین موضوع شرایط اقتصادی جامعه را دشوار کرد.
در سالهای گذشته، اقتصاد ایران از سویی با کاهش جدی جذب سرمایه گذاریهای جدید در داخل و خارج مواجه بوده و از سوی دیگر با منفی شدن رشد اقتصادی، افزایش جدی تورم، کاهش ارزش پول ملی و بالا رفتن خط فقر، فشار فراوانی بر اقشار کم درآمد جامعه وارد شده است.
با توجه به انباشت این فشارها در چهار سال گذشته، به نظر میرسد کار کابینه اقتصادی دولت رییسی برای عبور از این بحرانها و بهبود شاخصها، دشوار خواهد بود و این موضوع در صحبتهای علی شمس اردکانی - رییس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی ایران - نیز خود را نشان میدهد.
او درباره وزیر اقتصاد پیشنهادی دولت سیزدهم گفته: من هنوز برنامهای از ایشان ندیدهام. نمیدانم کدام دانشگاه رفته و در محضر کدام استاد آموزش دیده است؛ اما امیدوارم دست کم در مدت زمان مسئولیت خود بتواند در جهت حل مسائل اصلی ایران حرکت کند.
شمس اردکانی معتقد است: ایران دو مشکل اصلی دارد، اول کمبود انباشت سرمایه حاصل از تولید ملی و دوم خود تولید ملی که قهقرایی شده است.
او میافزاید: بنا بود طبق سند چشمانداز، ۱۴۰۴ اقتصاد اول منطقه شویم. اما از زمان صدور این دستورالعمل، تولید ناخالص داخلی (GDP) در ترکیه سه برابر شده در حالی که برای ما به یک سوم کاهش یافته است. خب آقایان میخواهند این شاخص را چطور درست کنند و برای افزایش آن چه برنامهای دارند؟
رئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق ایران به افزایش نرخ بیکاری اشاره کرده و میگوید: به علت عدم سرمایهگذاری بیکاری در ایران بسیار بالاست. همه اینها موجب میشود قدرت ملی کاهش پیدا کند. توانایی ایران به خصوص در ۱۶ سال گذشته از بین رفته است. توانایی ملی را میتوان با سنجش رشد اقتصادی و خود رشد اقتصادی را هم با رشد واقعی GDP و شاخصهایی مانند آن سنجید. سوال این ست که برنامههای وزیر پیشنهادی اقتصاد برای این معضلات چیست؟ بهرحال ما هنوز برنامههای وزیر پیشنهادی اقتصاد را ندیدهایم.
شمس اردکانی درباره انتظارات بخش خصوصی از وزیر جدید اقتصاد میگوید: انتظار بخش خصوصی این است که GDP ما سالانه ده درصد رشد داشته باشد. همینطور ما انتظار داریم که حداقل ۲۵ درصد GDP تولید ملی (و نه درآمد ریالی ملی) به سرمایهگذاری اختصاص داده شود. چرا که با سرمایهگذاری کاسبی رونق مییابد و اشتغال هم ایجاد میشود.
او ادامه میدهد: برای اشتغال کامل دست کم سالانه صد میلیارد دلار سرمایهگذاری خالص که ۵۰ درصد آن ارزی و ۵۰ درصد آن ریالی باشد نیاز داریم. این آقایان بگویند در چهار سال آینده این صد میلیارد را چطور میخواهند جذب کنند. اگر رشد اقتصادی داشته باشیم هم در چهارسال بعد از آن، سالی ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری خالص نیاز داریم تا بتوانیم جوانان بیکار را به کار بگیریم و امید را به زندگی بازگردانیم.
شمس اردکانی تاکید میکند: مسئله این است که تحقق این انتظارات با یارانه و عوامفریبی و رفتارهای احمدینژادی ممکن نیست.
او درباره مهمترین شاخصها برای اعتماد به وزیر اقتصاد نیز به سایت اتاق ایران میگوید: مهمترین شاخص این است که کاری که عقلای عالم میکنند را انجام دهد و از افراد جاهل دوری کند.
منبع: ایسنا
66
آره رشد ده درصدی تورم ممکن است ممکن نیست، حتمی است
دولت رئیسی دولت پاک دستان است
یا خیلی بچه ای و دولت های قبلی رو از زمان رفسنجانی ندیدی و یا خیلی نادونی!! که احتمال نادانی تو بیشتر است
خخخخخخخخخخخخخخخخ.........
انشالله که اقای رئیسی کاری کند که از همه لحاظ مردم عزیزخوشحال کنند
در همین چند روز گذشته رشد قابل ملاحظهای در اقتصاد ایران مشاهده می شود و غیر قابل باور است. احسنت
خخخخخخخخخخخخخ منظورتان رشد قیمت است .مثل اینکه از کاسبان تحریم هستی ؟
آره ، خصوصآ قیمت هویج خیلی رشد کرده، خدا کنه خود هویج رشد نکنه !!!!
ماهیچ امیدی به آینده اقتصادی نداریم،نظرسنجی هم نشون داد۶۲درصد بااین نظرموافقند
گالیور من می دونم
ده درصدی چیه با این وزرا و با مدیریت ایت الله العظمی دکتر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور انقلابی جهادی مومن متعهد احتمال رشد اقتصادی ۷۵ تا ۱۲۰ در صدی ماهانه است
بنازم به این مغز فندقیت......خخخخخخخخخ....
بابا بیچاره تیکه انداخته ، بگیرید !!!!
ای شیطون بلا مثلا از دکتر! دفاع کردی؟
دولت جدید این کاره نیست .
در سال ۱۴۰۴ دلار۶۰ هزار تومان منطقی است.
اگر دولت روحانی ادامه می یافت به ۶۰ تومان میرسید
دولت ششم ابتدایی تون رو هم می بینیم
مدرک ششم ابتدایی بهترازمدرک تقلبی هست
حداقل بر اساس تربیت خانوادگیم من که شناسنامه ام پاکه !! شما این بی سواد ها و ششم ابتدایی ها رو تحویل ایران دادید! تا دیروز وکیلتون ، سرهنگتون و ششم ابتدائی تون سر یه سفره بودن الان جداشون کردید
چون شفافیت و سلامت این دولت در اقتصاد بیشتر است مطمئنا اوضاع اقتصادی بهبود مییابد
هر طور صلاح بدانید همان وانمود میشه ملت میگه فقط 10 درصد شما میگید 90درصد .
سنگ بزرگ نشانه نزدنه ، رشد۱۰ درصدی را نخواستیم جلوی گرانی های جدید را بگیرید دلار به ۳۰ هزارتومان داره می رسد!؟
ایران ونزوئلا شده و با رویکرد نظام هیچ جای امیدواری نیست !! این اقای اردکانی که با بودجه پهلوی در امریکا درس خواند و فتوا صادر می کند خودش بخشی از این سیستم است که چهل سال در حال افول است
اگر برجام به نتیجه نرسد که احتمال بسیار قوی به نتیجه نمیرسد . شاهد ابرتورم خواهیم شد یعنی در طول کمتر از یک هفته قیمت ها دوبرابر خواهد شد و به احتمالا قیمت ها ده برابر خواهد شد نه رشد اقتصادی
جدای اینکه چه کسی رئیس جمهور باشه ،این یک اصل اساسی و مهم در همه نطام های دمکراتیک هست که وقتی دولتی پشتوانه مردمی نداشته باشه و با رای حد اقلی روی کار آمده باشه هرگز نمی تونه موفق عمل کنه .
ده در رشد اقتصادی و ۸۹ در رشد اختلاسگران که حالا حکومت را هم در دست دارند
توی همین چند روز جناب رییسی به قیمت ها نگاه کن ۵۰در صد گران شده شما هم خواب تشریف داری دلار شده ۳۰هزار تومان
اولین کاری که وزیر باید بکند هرس شاخه های هرزی مثل تو از اقتصاد این مملکت است که این اقتصاد را دلاریزه کردین وهمه چیز رو از منظر دلار میبینین اکثر سرمایه هارو بردین تهران ویزد واصفهان اگه این نقدینگی بره به سمت مناطق محروم وصنایع مولد ایجاد ثروت میشه بدون تورم با ایجاد بازار های تهاتری بین همسایگاان یا با استفاده از پولهای رایج در دوکشور رفع نیاز میشودبدون وساطت دلار در نتیجه دلار تقاضایش کم میشود بنابراین بزرگترین ماموریت وزیر بیرون کردن اقتصاد از شرطی شدگی به دلار است که لازمه اش بیرون کردن افراد با مغزهای دلاریزه اقتصادیه
بله ممکن است منتها در خواب
مطمئن باشید، مطمئن باشید با توجه به یک سری راهکارهای جدید چه در بانک مرکزی و چه در محاسبات دولت و چند مورد خاص دیگر به امید خدا به زودی شاهد کاهش شدید قیمت دلار خواهیم بود. هرچندمیدونم باور ندارید و از مسؤلان کاملا ناامیدشدید که خدایی حق هم دارید ولی مطمئن باشید این روند کاهش دلار رو از یه مدت کوتاه دیگه ی شاهد خواهید بود. به امید خدا''
با سلام در حال حاضر رشد اقتصادی کشور سالی منفی ۵ درصد است طبق تئوریها دانشگاهی و تجارب کشورها برای صفر کردن یک رشد اقتصادی منفی ۲ تا ۳ درصدی حدود ۱۵ تا ۲۰ سال زمان لازم است حالا مثبت کردنش هم با توجه به عوامل مختلف دخیل چون نرخ اشتغال نرخ سرمایه گذاری داخلی و خارجی نرخ تورم و نرخ بهره و البته تعاملات بین المللی و گردش نقدینگی احتمالا حدود ۱۰ تا ۱۵ سال دیگه زمان لازم است که میشود همان ۴۳ سالی که از سال ۱۳۵۷ عقب رفتیم دوباره باید بگذرد تا جلو بیفتیم و مثبت شویم پس دلتون را به این ۴ سال ایشان که هیچ به ۵ تا ۴ سال بعدی هم خوش نکنید فقط سعی کنید برای نسلهای بعدی تکانی بخوریم. همین
شتر در خواب بیند پنبه دانه بااین دولت عقب گرد کردیم به صدر اسلام
دلالهمهکارهاقتصاداینمملکته،رشد۱۰درصدی؟