«ساعت ها» را جلو نکشیدند، «کارمندان» را عقب کشیدند!
به دنبال تصویب عدم تغییر ساعت رسمی، دولت اعلام کرده که کارمندان می بایست از ۶ صبح سر کارهای خود حاضر شوند، اتفاقی که موجب انتقادات بسیاری شده است.
به علاوه، مشخص نیست این قانون با چه منطق و ارزیابی اجرا شده است، زیرا نه کارمندان توانایی اجرا وظایفشان را در ۶ صبح دارند و نه ارباب رجوعها ۶ صبح به راحتی میتوانند به ادارات رجوع کنند.
غلامرضا شریعتی، نماینده مجلس، درباره علت تغییر ساعات ادارات از ۶ صبح گفت: واقعیت این است که تغییر ساعات کار که چندین سال در کشور ما هم اجرا میشد در بسیاری از کشورهای دیگر نیز آزمایش شده است و آنها هم سالیان سال این تغییر ساعت را اجرا میکردند. زمانیکه تغییر ساعت انجام شد موافقان و مخالفان جدی داشت، موافقان این طرح معتقد بودند که صرفه جویی انرژی دلیل اصلی این اتفاق است؛ مخالفین نیز انتقاداتی از جهات کاری داشتند که منجر به دردسر برای کارمندان میشود. در کل مجلس نیز با اخذ نظر دولت و در مشورت با کمیسیون اجتماعی در جلسات کارشناسی مختلف به این نتیجه رسیده است. امسال نیز سال اول اجرا این قانون است و حتما نواقص و معایبی دارد، اما همانطور که اشاره کردید این قانون مخالفینی دارد و امیدواریم به مرور با ارزیابی قانون به شکل جامع تری اجرا شود.
وی در ادامه نسبت به میزان نتیجه بخش بودن این قانون افزود: من احساس میکنم آنچه که در گذشته تحت عنوان نفع اقتصادی از این قانون مدنظر بود خیلی آورده لازم را نداشت. شما به ادارات رجوع میکردید و در تمام اجزا میدیدید که انرژی باز هم به همان شکل مصرف میشود و بعد از ساعت کار نیز تحت عنوان اضافه کار بدون استفاده ادارت انرژی مصرف میکردند. من فکر میکنم این جنبه از توجیه قانون فوق نفع زیادی نداشته است. البته رای من به این طرح مثبت بود.
شریعتی در پایان درباره احتمال اصلاح این قانون گفت: مرکز پژوهشهای مجلس وظیفه دارد قوانین تصویب شده را بررسی کند و اگر واقعا در ارزیابی کلی استمرار آن به نفع جامعه باشد اجرا آن قانون ادامه مییابد، اما اگر به مرور به این نتیجه برسند که قانون منفعت ندارد اصلاح میشود و جز قوانینی نیست که با قوانین بالادستی در تضاد باشد که تغییر آن غیرممکن باشد.
سعید باستانی، نماینده مجلس دهم نیز اظهار داشت: شما منطقی در کارهای دولت میبینید که دنبال منطق در این کار باشید؟ معمولا یک روال کلی کشوری برای سیر انرژی مخصوصا برای کشورهایی مثل ما که محدوده زمانی شان روزهای بلند تری را تجربه میکند، تغییر ساعتها یک بحث علمی دارد که با جلو یا عقب بردن ساعت بتوانند از زمان روشنایی و سیر انرژی استفاده کنند. شاید یک لجبازی صورت گرفته است و امسال این کار را انجام نداده اند و چند مشکل به وجود آمد. اولا تغییر ساعتهای دیجیتالی را درست هماهنگ نکرده بودند و برخی سیستمها هنوز مشکل ساعت دارند و شما وقتی آن را به صورت دستی تنظیم کنید باز هم مشکل حل نمیشود.
وی افزود: مشکل بعدی این است که برای تغییر ساعت میتوانستید زودتر اعلام کنید و شروع به تغییر ساعت ادارات کردند. وقتی شما یک ادارهای برای کار دارید این ادارات که شامل ادارات دولتی میشوند قرار است که کارگزاری مردم را انجام دهند یعنی قاعدتا باید کارهای مردم را انجام دهند مثلا بانک و بیمه؛ اینها کارگزار هستند تا کار مردم راه بیوفتد. شما حساب کنید الان قرار است یک سری بانکها از یک ساعت مشخص شروع کنند، یک سری ادارات از ساعت دیگری شروع کنند، مدارس از ساعت دیگری، دانشگاهها از ساعت دیگر و... در شهرهای مختلف بازارها نیز با ساعات دیگری کار میکنند. یک رفتار عجیب اجتماعی اتفاق میافتد که عملا نمیتوانید آن هماهنگی درست را ایجاد کنید.
تغییر ساعت شروع کار شگفتانگیز کارمندان به 6 صبح، بویژه پس از لغو بخشنامه ابلاغی مخبر با مضمون مجاز بودن «ساعت کار شناور» با انتقادهای گسترده و در مواردی، طنزآلود کاربران شبکه های اجتماعی مواجه شده و از جمله، نوشته اند: «ساعتها را جلو نکشیدند، کارمندان را عقب کشیدند!» یک روزنامه نیز نیتر اول طنزآلود «سحرخیزترین کارمندان جهان!» را برای توصیف وضعیت کارکنان دولت ایران برگزید. روزنامه دیگری با تیتر گزنده "شروع کار در ساعت خواب"، رویکرد انتقادی خود را نشان داد. تیتر یک روزنامه دیگری هم "۶ صبح خیلی زود نیست؟" بود.
کارمند موجودی بزدله هر بلای بخواهی سرش بیارید نصف درامدشو اجاره میده جیکش
در نمیاد
و احمق کار الان مال یابو هم نیست
چونکه یابو هم پی برده چهارصد سال کار کنی اگر قیمت ثابت باشه
یک طویله در ده کوره ای نمیتوانید
بخرید در صورتیکه روز بروز داره
قیمتها بالا میره اگر برنج بشه کیلوی
پانصد هزار تومان کارمند میشه گدای پیراهن پوش که برای ماهی
چهل کیلو برنج کار میکنند چین
هشتاد سال پبش اینگونه بود البته
دستمزد ماهی هفتاد کیلو که سی
کیلو از دستمزد کارگر و کارمند کنونی
بیشتر بود
کار یک عمل مقدس است نه عمل یابو.
علاوه بر تمام معایبی که به درستی این روزها به این طرح کذایی و پر مشکل وارد شده باید گفت : فرهنگ سازمانی یک قربانی دیگر این طرح است که اثرات منفی میان مدت و بلند مدت خواهد داشت . مثلا به زودی دیدن خواب کارمندان پشت میز خود ، خوردن صبحانه ، رفتار عصبی ، دیرتر آمدن مدیران بهمحل کار ، اجبار کارکنان به حضور غیر لازم در ساعات اضافه کارسواستفاده از امکانات سخت افزاری ، فقدان انگیزه و بسیاری از مواردی که در گروه فساد سفید قرار می گیرند ؛عادی شده و حتی از ناهنجاری به هنجاری تبدیل می شوند. ضمن اینکه ساعات کار بعدالظهر مانند روال گذشته است و بخاطر حضور مدیران در ساعات عصر تمام وسایل خنک کننده و تجهیزات الکتریکی روشن هستند. در مجموع از بهره وری صفر به سمت بهره وری منفی خواهیم رفت. فقط به خاطر لجبازی و بی تدبیری!!
کارمند که ادم حساب نمیشه
واقعا کی این تصمیماتو میگیره؟ همسر من شهر دیگه شاغله. یه ربع به چهار بیدار میشیم که پنج راه بیفته. ساعت بدن خانواده این همه کارمند و کارگرو تغییر میدید که چی بشه؟ بجاش بهتر نبود یه روز در هفته تعطیل کنید که هم واقعا انرژی مصرف نشه هم یه استراحت و انگیزه ای برای کارمندا باشه؟
آخه کدوم ارباب رجوع ساعت 5 راه میفته که ساعت 6 بره اداره کارشو انجام بده
چرا یذره فکر نمیکنید تصمیم میگیرید؟
فقط زورتون به کارمندا میرسه؟
ساعت کار مجلس و دولتو چرا نمیذارید چهار صبح؟
دونفری کار میکنید که پول مفت
اجاره به یک بیسواد بدید اخرشم
از فقر و فلاکت نابود میشید که
چه اصلا چرا کار میکنیم مگه تاثیری
داره بیاندیش
عقل که
نباشد
جان در عذاب است
قصه نخورین اینها اگر عقال داشتن و کارهاشون منطقی بودش
مملکت اینجوری نمشدش که
برای 6 رسیدن کارمندا باید مترو ساعت 4.30 شروع به کار کنه.
اون کارکنان بدبخت مترو باید چند بیدار شن چند راه بیفتن که چهار صبح کارشونو شروع کنن
واقعا فکر هم میکنید تصمیم میگیرید؟ اصلا فکرتونو با یه فرد دیگه در میون میذارید شاید نظری داشته باشه؟
از جمله کار های ملانصرالدینی
قبلآ که ساعت 8 صبح میرفتی شهرداری،هیچ کسی پشت میزش نبود.بعنوان مثال فلانی رفته بازدید یا فلانی رفته دفتر شهردار دیرتر میومدند سر کار، چطوری الان ساعت 6 صبح میخوان بیان سرکار کار ارباب رجوع رو انجام بدند خدا میدونه.
من یه بار هشت و نیم صبح شهرداری منطقه دو کرج بودم گفتند زیارت عاشورا و بعدش هم صبحانه متصل به زیارت بود !!!!
اگر ناراحتی استعفا بده تا ده صبح هم بخواب. وام های میلیاردی که شما ها گرفتید تورم خانه و ماشین را به انفجار رساند و کارگاه ها و مشاغل را نابود کرد.
عزیز جان کدام وام میلیاردی؟ چی داری میگی؟ به فرض وام گرفته باشه که باید با سود دولاپهنا پس بده. ولی قرار نیست به خاطر اون وام موهومی (که تومیگی و معلوم نیست از کجا شنیدی) با آدم مثل برده ها برخورد کنند.
همه می دانند که ادارات چه وام های ظالمانه ای به کارمندان خود می دهند که مردم عادی از آن ها محروم هستند. آن هم نه دولا پهنا که با نرخ یک درصد. عصر دایناسورها نیست که مردم بی خبر باشند.
ساعت پنج صبح بیدار شدن هم انضباط کاری است، نه بردگی.
هیچ عقل سلیمی بالای سر کشور و دولت و مجلس انقلابی!!!! و یکدست !!!! و...... نیست !!!!
مملکت و زندگی مردم را ویران کردند....
طرف ساعت چند بخوابه که ساعت چهار بلند بشه و پنج در بیاد که شش سر کارش باشه؟؟
مردم شب تازه ساعت یک میخوابن،یعنی سه ساعت بخوابن ملت؟
خدارحمتت کنه شاه بزرگ
ساعت یازده بخوابید. کارمندی ناسلامتی.
بالاخره باید یه جوری فرق بین با شعور وبی شعور نمایان شود .
مسولین محترم فکر میکنند که با هر چیز که در خارج ایران عمل میشه و در ایران هست مخالفت کنند و بگن نه
خیلی مغز و غیرت دارن
مغز داشتن به عمل به حرف امام علی ع هست که میگه نگاه نکن که چه کسی حرفی رو میگه ببین که چی میگه
اگه در اسراییل کاری عاقلانه س اون رو یاد بگیر و اینجا انجام بده اما با چشمای بازی که علت و نتیجه اون کار رو میبینند .
خدا ازتون نگذره هر روز با سردرد بايد سركار باشي ديگه تفريحي براي خانه و خانواده نمي مونه شهرستانها كه فقط جمه تعطيل هستند حداقل تهران دو روز تعطيل يه چيزي از تابستون متوجه ميشن واقعا خسته شديم از اين همه بي برنامه گي در تمام زمينه ها