مواد غذایی در یک سال اخیر چقدر گران شدند؟/ تورم گوشت قرمز به ۹۳ درصد رسید
دادههای جدید مرکز آمار ایران نشان میدهد که تورم خوراکیها و آشامیدنیها در بهمن 1402 به 45.1 درصد رسیده است. در بین 10 مواد غذایی مورد بررسی، گوشت قرمز با تورم 93 درصدی رکورددار است.
مرکز آمار ایران در هفته جاری شاخص قیمت مصرفکننده را در بهمن ماه منتشر کرد که نشان میدهد در طول 12 ماه منتهی به پایان بهمن 1402 قیمت هر 10 زیرگروه مربوط به خوراکیها و آشامیدنیها صعودی بوده و تورم مواد غذایی بین 22 تا 93 درصد به ثبت رسیده تا میانگین تورم سالانه این گروه با رسیدن به 45.1 درصد از میانگین کل تورم 2.6 درصد بیشتر باشد.
در تصویر اینفوگرافیک پایین به جزئیات تورم سالانه مواد غذایی در بهمن 1402 اشاره شده است.
همانطور که در اینفوگرافیک هم مشخص است گروه «گوشت قرمز و ماکیان» در طول یک سال اخیر 93 درصد رشد قیمت داشتهاند.
رشد قیمت گوشت محدود به گوشت قرمز نمیشود و گوشت ماهی و صدفداران نیز رشد قیمت قابلتوجهی را تجربه کرده و با ثبت تورم 64 درصدی در رده دوم افزایش قیمت قرار دارد.
میوه و خشکبار نیز در بهمن ماه تورم بالای 50 درصد داشتهاند و میانگین افزایش قیمت آنها به 51 درصد رسیده است.
خوراکیها و نوشیدنیها نیز دو گروه مواد غذایی هستند که با ثبت تورم 45 درصدی وزن زیادی در تورم عمومی کالاها در بهمن 1402 داشتهاند.
دو گروه شیرینیها و شیر، پنیر و تخم نیز در طول 12 ماه منتهی به بهمن 35 درصد گرانتر به دست مصرفکننده نهایی رسیدهاند.
تورم سبزیجات و حبوبات نیز تا 35 درصد پیش رفته تا نسبت به سایر کالاهای مورد محاسبه چندان عقب نمانند.
تنها دو گروه کالایی تورم کمتر از 35 درصد دارند که این دو گروه نیز پیش از این بارها رکورددار گرانی بودهاند و احتمالاً تورم را پیشخور کردهاند. بهویژه روغنها و چربیها که با تورم سالانه 23 درصد که کمترین میزان تورم مواد غذایی را داشتهاند تا ماهها تورم بیش از 100 درصدی مقابل نام آنها به چشم میخورد.
نان و غلات نیز از آنجایی که کالایی استراتژیک شناخته میشوند و مشمول قیمتگذاری دستوری هستند تورم 24 درصدی را در بهمن به ثبت رساندهاند که همین رقم هم قابل توجه است.
انشاالله نوک قله که رسیدم کباب بره را دور همی میزنیم .
به جز سه مورد، افزایش بقیه کالا ها متناسب با افزایش حقوق کارگران و کارمندان و یارانه معیشتی قشر آسیب پذیر می باشد.