چرا شادترین مردم جهان مشکل مالی پیدا کردهاند؟
۷ درصد از جمعیت ۵.۵ میلیون نفری فنلاند، توانایی پرداخت منظم هزینههای زندگی خود را ندارند و به همین جهت بسیار به دریافت وامهای بانکی وابسته شدهاند.
در حال حاضر ۷ درصد از جمعیت ۵.۵ میلیون نفری فنلاند که اخیراً مردم آن از سوی سازمان ملل متحده به عنوان شادترین مردم جهان انتخاب شده، توانایی پرداخت منظم هزینههای زندگی و صورتحسابهای ماهانه خود را ندارند و به همین جهت بسیار به دریافت وامهای بانکی وابسته شدهاند. این رقم طی یک دهه گذشته نزدیک به ۳۰ درصد رشد کرده و به سطح یک رکورد تاریخی در این کشور رسیده است.
همچنین بدهی خانوارهای فنلاندی طی دو دهه گذشته با وجود کاهش نرخ بهره بانکی، دو برابر شده است.
در چنین شرایطی، این فرضیه از سوی بانک مرکزی فنلاند مطرح شده که رشد سریع سطح بدهیهای مردم این کشور که دارای یکی از تحصیلکرده ترین مردم جهان است، به دلیل پایین بودن دانش مالی آنها باشد.
البته برخی کارشناسان اقتصادی فنلاند معتقدند، توسعه بانکداری مجازی و توسعه خدمات اعتباری در بستر این بانکداری موجب شده تا شهروندان این کشور در هزینهکرد ماهانه خود دچار نوعی بیخیالی شوند چرا که برخلاف گذشته که سیستم سنتی اسکناس فیزیکی رایج بود، تنظیم بودجه از سوی افراد الزام بیشتری داشت.
اما در مقابل بانکهای فنلاند نگران این هستند که با ادامه روند موجود، اعتبار بسیاری از شهروندان این کشور برای بهرهمندی از خدمات جبرانی و وامهای کوتاهمدت به پایان برسد و آنها در مدیریت منابع پولی خود را مشکلات جدیتری مواجه شوند.
همچنین دولت این کشور نیز بر این باور است که با فراگیر شدن پدیده بدحسابی در میان فنلاندیها، بخشی از نیروی کار این کشور با مشکل جلب اعتماد کارفرمایان مواجه میشوند و به همین دلیل بیکاری در این کشور افزایش خواهد یافت.
بر این اساس، بانک مرکزی فنلاند تصمیم گرفته تا با تدوین کتاب، سطح دانش مالی و مدیریت منابع پولی مردم این کشور را افزایش دهد. همچنین پیشنهاد شده تا آموزش امور مالی و بودجهبندی خانوار در مدارس این کشور آموزش داده شود.
24