کرونا هر ۳ ماه ۷.۵ درصد اقتصاد منطقه یورو را میبلعد
تازهترین بررسی انجام شده در مورد تبعات اقتصادی شیوع ویروس کرونا نشان میدهد که اقتصاد منطقه یورو متشکل از ۱۹ کشور عضو پیمان پولی واحد، با نرخ سه ماهه ۷.۵ درصدی در حال کوچک شدن است.
تازهترین بررسی انجام شده در مورد تبعات اقتصادی شیوع ویروس کرونا نشان میدهد که اقتصاد منطقه یورو متشکل از ۱۹ کشور عضو پیمان پولی واحد، با نرخ سه ماهه ۷.۵ درصدی در حال کوچک شدن است.
شركت بریتانیایی «آیاچاس مارکیت»(IHS Markit) که در حوزه ارائه اطلاعات مالی و اقتصادی فعالیت میکند، روز پنجشنبه اعلام کرد که شاخص مدیران خرید (PMI) در منطقه يورو از ۲۹.۷ واحد در ماه مارس به ۱۳.۵ واحد در ماه آوريل سقوط کرده است.
شاخص مدیران خرید (PMI)، رونق، رکود یا ثبات کسبوکارها و چشمانداز مورد انتظار آنها را ارزیابی میکند. اگر عدد این شاخص بالاتر از ۵۰ واحد باشد، نشان از رشد دارد ولی اگر به کمتر از ۵۰ واحد برسد، گویای چشمانداز رکودی است.
بنابراین گزارش آیاچاس مارکیت نشان میدهد که منطقه یورو طی ماه آوریل در حال تجربه رکودی بیسابقه است؛ به طوری که در طول بحران مالی سال ۹-۲۰۰۸، شاخص مدیران خرید هیچ گاه از ۳۶.۲ پایینتر نرفته بود.
مطابق این گزارش، تولید ناخالص داخلی منطقه یورو که در سال ۲۰۱۹ حدود ۱۲ هزار میلیارد یورو برآورد شده، با نرخ سه ماهه ۷.۵ درصدی در حال کاهش است.
پیشتر صندوق بینالمللی پول نیز پیشبینی کرده بود که تولید ناخالص داخلی منطقه یورو در سال جاری میلادی ۷.۵ درصد کاهش یابد. البته این برآورد صندوق بینالمللی پول بر این فرض خوشبینانه استوار بود که تعطیلی کسب و کارها و قرنطینه عمومی در اروپا در سه ماه دوم سال ۲۰۲۰ به پایان میرسد.
این در شرایطی است که بانک مرکزی اروپا برای مقابله بحران اقتصادی منطقه یورو، طرح خرید اضطراری ۷۵۰ میلیارد یورو از اوراق بدهی دولتها را از ۱۸ مارس به اجرا گذاشته و وزرای دارایی منطقه یورو نیز اوایل ماه جاری، در مورد چارچوب کلی بسته محرک مالی ۵۴۰ میلیاردیورویی به توافق رسیدند؛ بستهای که تصمیمگیری نهایی در مورد جزئیات چالشبرانگیز آن به کنفرانس ویدیویی سران اتحادیه اروپا موکول شده است.
منبع: یورو نیوز
70