فرهنگ سازی با پول/ نعل وارونه جرایم رانندگی برای کاهش تخلفات

فرهنگ سازی با پول/ نعل وارونه جرایم رانندگی برای کاهش تخلفات

آخرین مصوبه مجلسی ها درباره لایحه هوای پاک روز سه شنبه مربوط به ماده 29 این لایحه بود که در نهایت منجر به ایجاد جریمه های مالی برای آلودگی صوتی از سوی منابع متحرک و ثابت شد اما باید دید افزایش جریمه ها به فرهنگ سازی در رانندگی و رعایت قوانین راهنمایی رانندگی از سوی مردم کمک می کند یا خیر!

افزایش نرخ جریمه های رانندگی در بهبود رعایت قوانین راهنمایی رانندگی و کیفیت فرهنگ رانندگی و کاهش تخلفات جاده ای موثر بوده است.

جانشین فرمانده ناجا در پایان سفرهای نوروزی96 در این باره گفته بود: فرهنگ رانندگی و رعایت قوانین نسبت به سال گذشته بهتر شده و به همین دلیل شاهد کاهش تصادفات، جرایم عمومی و کاهش شمار مجروحان بوده ایم. سردار اسکندر مومنی اعلام کرد که میزان تلفات حوادث رانندگی از ابتدای سفرهای نوروزی تا ششم فروردین‌ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 4 درصد کاهش یافته است. براساس آمارها در سال 84 با وجود تردد 7 میلیون دستگاه خودرو بیش از 28 هزار نفر در جاده های کشور کشته شدند اما امروز با افزایش حجم سفر و تعداد خودروها این رقم کاهش چشمگیری پیدا کرده است.

با این وجود بر اساس صحبت های رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران ، جریمه‌های رانندگی یك روز تهران با تعداد جریمه‌های رانندگی یك سال اروپا (یعنی یك قاره) برابری می‌كند .سرهنگ هاشمی تاکید کرده است که متاسفانه شرایط جاده‌ها مناسب نیست. کیفیت خودروها ایمنی کافی را ندارند. از سوی دیگر قوانین راهنمایی و رانندگی به اندازه کافی بازدارنده نیستند. وی معتقد است: متاسفانه قانون‌شكنی و قانون‌گریزی در رانندگی ما بیداد می‌كند و مقاومت‌ها برای اجرای قوانین بالا است. سردار مومنی در این زمینه گفته بود: اجرای قانون جدید راهنمایی و رانندگی در كاهش تصادفات و تخلفات حادثه ساز و تعداد تلفات و مصدومان حوادث جاده ای نقش مهمی داشت.

قانون افزایش جریمه ها از سال 83 تصویب شد

در همین حال دکتر بلغاری حقوقدان و استاد دانشگاه با اشاره به قانون افزایش جرایم كه در سال 83 به اجرا درآمد، می‌گوید: افزایش جرایم كه در سال 83 پس از مطالعات دقیق كارشناسی و مطالعه تطبیقی با سایر كشورها آغاز و در 3 مرحله برابر مصوبه هیئت وزیران اجرا شد، در سال اول بر اساس آمار پلیس راهنمایی و رانندگی با كاهش 30 درصدی تخلفات رانندگی مواجه شد.

قانون قبلی راهنمایی و رانندگی مصوب 1353 بود و آشکار بود که پس از گذشت 40 سال از تصویب آن قانون دیگر جوابگوی وضعیت امروز رانندگان و جاده‌های کشور نبود.

سرهنگ محمد حسین حمیدی رئیس پلیس راه کشور از نقش افزایش نرخ جریمه های تخلفات رانندگی در کاهش تصادفات گفت: جریمه، هزینه تخلفات است و هر تصادف زاییده یک تخلف است و بدیهی است که افزایش هزینه جرایم می تواند در کاهش تخلفات در کوتاه مدت نقش بسزایی داشته باشد.

نرخ جرایم رانندگی در کشورهای دیگر

محمد بلغاری با اشاره به قوانین و مقررات سختگیرانه‌ای كه در بیشتر كشورهای پیشرفته دنیا برای كنترل تخلفات حادثه‌ساز رانندگی و كاهش رشد تصادفات و كشته‌ها و مجروحان در صحنه اعمال می‌شود، می‌گوید: در كشورهایی مانند كانادا و آمریكا رانندگانی كه مرتكب تخلفات حادثه‌ساز رانندگی از جمله سرعت و سبقت غیرمجاز، لایی كشیدن، مصرف مشروبات الكلی و عبور از چراغ قرمز می‌شوند، خودروی آن‌ها در پاركینگ متوقف و راننده متخلف نیز برای اعمال قانون به مراجع قضایی معرفی می‌شود.

سرعت غیرمجاز در نیوزیلند 28 روز توقیف گواهینامه و جریمه نقدی 630 دلاری را برای راننده متخلف به همراه دارد. راندن خودروی دارای نقص فنی برای راننده متخلف حداكثر 2 هزار دلار جریمه دارد.

در انگلیس جریمه 5000 پوندی (معادل 8 میلیون و 200 هزار تومان) همراه مجازات حبس پیش روی آن دسته از رانندگانی قرار می‌گیرد كه حداكثر ظرف 24 ساعت از وقوع تصادف، اقدام به فرار از گزارش كردن تصادف به پلیس می‌كنند. گریختن از صحنه تصادف در انگلیس علاوه بر جریمه 5000 پوندی مجازات حبس حداكثر 6 ماهه را مشمول خود می‌كند. علاوه بر این، سرعت غیرمجاز نیز در انگلیس جریمه 1000 پوندی را در پی دارد. در نیویورك داشتن سرعت غیرمجاز هنگام رانندگی 45 تا 600دلار جریمه دارد و اگر این تخلف در حوالی مدارس انجام شود مشمول 90 تا 1200 دلار جریمه می‌شود. در كویت اگر راننده‌ای برای 4 بار دچار تخلف استفاده از خودروی شخصی برای حمل‌ونقل عمومی شود، مجوز رانندگی‌اش به مدت یك‌سال توقیف می‌شود. جریمه سرعت غیرمجاز در امارات عربی متحده برابر 200 درهم، در انگلیس حداكثر 1000 پوند، در میشیگان برابر 75 تا 120 دلار و در نیویورك 45 تا 600 دلار است.

حکم شرعی تخلف از قوانین راهنمایی و رانندگی


بیشتر مراجع عظام تخلف از قوانین نظام که قوانین راهنمایی و رانندگی نیز جزئی از آن است را جایز نمی دانند و بعضاً حرام می دانند.

طبق نظر حضرت آیت الله خامنه ای مخالفت با قوانین و مقررات و دستورات دولت اسلامی که به‌طور مستقیم توسط مجلس شورای اسلامی وضع شده و مورد تأیید شورای نگهبان قرار گرفته‏ اند و یا با استناد به اجازه قانونی نهادهای مربوطه وضع شده‏اند، برای هیچکس جایز نیست و در صورت تحقّق مخالفت توسط فردی در این خصوص، بر دیگران تذکر و راهنمایی و نهی از منکر لازم است (البته با وجود شرایط نهی از منکر).

آیت الله مکارم شیراز ی با بیان این‌که از نظر شرعی آن‌هایی که در تصادفات مقصر هستند مسئولیت غیرقابل انکاری دارند و کسی که از قوانین و مقررات فرار کند مرتکب تخلف شده است و ارتکاب تخلفات جایز نیست و حرام است. آيت‌الله لطف‌الله صافي گلپايگاني نيز از ديگر مراجعي است كه حكم به حرام بودن سرپيچي از قوانين و مقررات راهنمايي و رانندگي داده و آن را معصيت و فعل حرام مي‌داند.

حال با توجه به نکات گفته شده متاسفانه هر ساله شاهد کشته شدن تعداد زیادی از هموطنانمان بر اثر تصادفات رانندگی هستیم و هر 71 دقیقه یک نفر جان خود را از دست می دهد و سالانه 23هزار کشته و بی سرپرست شدن 70 درصد خانواده ها و وجود بیماری های روحی و روانی برای بازماندگان آنها را شاهدیم. اگرچه افزایش نرخ جریمه ها می تواند نقش بازدارنده در کاهش تصادفات رانندگی داشته باشد اما همت مردم و خودکنترلی هر فرد بیش از هر عامل دیگری موثرتر است.

17

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 2
  • ثمین
    0

    فکر می کنید همه متخلفان رانندگی جریمه می شوند سخت در اشتباهید . با افزایش نرخ جریمه رانندگی مطمئن باشید تخلفات کاهش نمی یابد چون فرهنگ رانندگی در کشورمان ضعیف است . ضمنا وقتی جای پارک کردن خودرو در شهرها وجود ندارد چطور رانندگان باید جریمه شوند؟این مسئولین هسنتد که باید جریمه شوند.ضمنا بعضی وقت ها پلیس با دوربین ثبت تخلف در راه ها یا جاده ها ایستاده همین باعث تصادف می شود .

  • حسین
    0

    می خواهند با سرگردنه گیری و کمین کردن فرهنگ رانندگی را درست کنند. پلیس فقط با جریمه سر و کار دارد و کاری به راهنمایی ندارد. پس باید از این پس بگوییم پلیس رانندگی و جریمه. این مقایسه ها هم قیاس مع الفارق است. شما وضع اقتصادی این کشورها را با ایران مقایسه کنید بعد قضاوت کنید