ساختمان های ایران ۶ برابر اروپا انرژی مصرف می کنند
مشاور معاون هماهنگی شرکت توزیع برق گفت: ساختمانهای ایران ۶ برابر کشورهای اروپایی انرژی مصرف میکنند.
به گزارش خبر فوری به نقل از ایسپا، سودابه پاکنژاد در سمینار مدیریت مصرف انرژی برق اظهار داشت: دنیا با دو تهدید همزمان در زمینه انرژی مواجه است که شامل محدودیت در منابع تأمین کننده انرژی مانند نفت و گاز و تخریب محیط زیست و تغییرات آب و هوایی میشود.
وی با تأکید بر اینکه باید به طور عاجل تقاضای سوختهای فسیلی و تشعشعهای مربوط به آنها را کاهش داد، بیان داشت: محدودیت سوختهای فسیلی مانند نفت و گاز و رو به پایان بودن آنها یکی از چالشهای عمده در تأمین مطمئن منابع انرژی است.
پاکنژاد با اشاره به اینکه طی 25 سال آینده تقاضای کلی نیاز به انرژی در دنیا بیش از 50 درصد افزایش مییابد، تصریح کرد: ایران تنها یک درصد جمعیت دنیا را به خود اختصاص داده در حالی که دو درصد مصرف انرژی دنیا را دارا است.
وی افزود: مدیریت در مصرف برق استفاده بهینه و به جا از انرژی الکتریکی است که موجب میشود با کاهش در مصرف انرژی الکتریکی، رفاه کاهش نیابد.
پاکنژاد با اشاره به پیامدهای زیادهروی در مصرف برق عنوان کرد: مصرف بیرویه برق و بیاعتنایی به صرفهجویی به ویژه در ساعتهای اوج مصرف موجب میشود، دیگر هموطنان نتوانند از این نعمت بهره ببرند.
کارشناس ارشد دفتر مدیریت مصرف برق ادامه داد: آثار منفی فرهنگی، اجتماعی و سیاسی خاموشی در روشنایی بر همگان آشکار است، همچنین با قطع برق، آب نیز پس از اندک زمان قطع میشود و در بیمارستانها و مراکز پزشکی با قطع برق جان بیماران به خطر میافتد.
وی با بر شمردن موارد اهمیت انرژی برق گفت: کشورها برای پیشرفت نیاز به ذخایر انرژی مطمئن دارند و توسعه زیربنایی کشور در گرو استفاده صحیح از انرژی است، بنابراین باید در مصرف بهینه برق دقت کرد.
پاکنژاد با اشاره به منافع حاصل از صرفهجویی در مصرف برق اضافه کرد: با انجام این کار پول کمتری پرداخت، نفت کمتری مصرف، فرصت رشد صنایع فراهم و آلودگی کمتری ایجاد میشود، هزینه توسعه شبکههای برق و بیکاری کاهش و رشد اقتصادی و رضایتمندی افزایش مییابد، همچنین ذخایر انرژی کشور دیرتر تمام میشوند.
مشاور معاون هماهنگی شرکت توزیع برق در بخش مصارف خانگی برق اظهار داشت: با توجه به اینکه ساختمانهای ایران 6 برابر کشورهای اروپایی انرژی مصرف میکنند، بانوان به عنوان مدیران داخلی منازل میتوانند، نقش اساسی در مدیریت مصرف انرژی، کنترل هزینهها و در نهایت رشد و توسعه کشور داشته باشند.
پاکنژاد با اشاره به اینکه حدود 50 تا 70 درصد از هزینههای مصرف انرژی در ساختمان مربوط به گرمایش و سرمایش است، خاطرنشان کرد: با انتخاب سیستم گرمایش و سرمایش مناسب و استفاده از تجهیزات کنترلی، مصرف سوخت تا میزان 30 درصد کاهش مییابد.
15