متعادل سازی بازار برنج با لغو ممنوعیت واردات
دبیر انجمن واردکنندگان برنج از متعادلسازی بازار برنج با لغو ممنوعیت واردات خبر داد.
مسیح کشاورزگفت: در حال حاضر کمبود برنج خارجی و همچنین کاهش تولید داخل موجب افزایش قیمت این محصول شده که در این شرایط لغو ممنوعیت واردات برنج میتواند بازار را به تعادل برساند.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج افزود: یک ماه پیش در ستاد تنظیم بازار این موضوع را اعلام کردیم که اگر برای واردات برنج ممنوعیتی گذاشته میشود باید ضرورت آن وجود داشته باشد، ولی امروز این ضرورت وجود ندارد.
وی گفت: ممنوعیت واردات برنج که از ۳۱ تیرماه برقرار شده و تا اول آبان ادامه دارد در شرایط کنونی که تولید برنج داخلی کاهش یافته و دولت از ذخایر استراتژیک برای تعادل بازار استفاده میکند ضرورتی ندارد.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج افزود: ذخایر استراتژیک کشور باید در زمان حوادث غیرمترقبه مانند قحطی و به صورت مقطعی مورد استفاده قرار گیرد و در شرایطی که بخش خصوصی توان واردات برنج را دارد مصرف این ذخایر آسیب جدی به کشور وارد میکند.
وی گفت: ذخایر استراتژیک کشور از برنج وارداتی شکل گرفته و در واقع شرکت بازرگانی دولتی با وارد کردن برنج وارداتی به بازار دنبال تنظیم بازار است.
کشاورز افزود: ممنوعیت چهار ماهه واردات برنج در فصل برداشت برنج داخلی و به دلیل حمایت از تولید داخلی اعمال میشود در حالی که شرکت بازرگانی دولتی برای تعادل بازار، خود برنج خارجی وارد بازار میکند.
وی گفت: این در حالی است که بخش خصوصی توانایی واردات برنج را دارد و اگر این موضوع صورت پذیرد هم ذخایر استراتژیک کشور حفظ میشود و هم به دلیل استمرار در ورود برنج به بازار قیمت برنج داخلی نیز به ثبات میرسد.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج افزود: در حال حاضر شرکت بازرگانی دولتی به صورت مقطعی برنج وارداتی با ۱۵ هزار تومان اختلاف نسبت به برنج داخلی عرضه میکند که این هم رقابت ناسالم میان برنجی که توسط بخش خصوصی وارد شده و برنج تنظیم بازاری ایجاد میکند و هم به دلیل اختلاف قیمت معنادار با برنج داخلی جلوی افزایش قیمت برنج تولید داخل را نمیگیرد.
وی گفت: ضمن این که ذخایر استراتژیک کشور مشخص است و شرکت بازرگانی دولتی نمیتواند به صورت مستمر و گسترده تزریق برنج به بازار را ادامه دهد در حالی که بخش خصوصی این توان را دارد.
کشاورز افزود: در حال حاضر حدود ۷۰ هزار تن برنج در گمرکات و بنادر کشور دپو شده و ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن هم در هندوستان و پاکستان آماده واردات است که به محض پایان محدودیت واردات، کشتیها بارگیری و روانه ایران میشوند.
وی گفت: پیشنهاد ما این است که در شرایط فعلی ممنوعیت واردات برنج دو ماه زودتر از موعد لغو شود و تصمیمی در خصوص ادامه ممنوعیت اتخاذ شود تا شرایط ثبات در بازار برنج ایجاد شود.
منبع: مهر
70
اقای مسیح کشاورز که خود دبیر انجمن وارد کننده گان برنج میباشد چه میداند که یک برنجکار چی میکشد تا این خوشه برنج به بار بنشیند.شغلی هستش با سختی و مشقت فراوان .بخاطر همین سختی بود که از ابتدا اسم این شغل برنج نبود بلکه (به.رنج) بود ِ حالا اقای مسیح براحتی میگویید وارد کنید تا کمر تولید بشکند .خود ایشان تولید کننده نیستند بلکه دلال هستند که میخواهند کمر تولید را بزنند ولی ما تولید کننده ها نمیگذاریم که تولید برنج در ایران توسط افرادی نظیر مسح هاو .... نابود گردد.چون اقای رییسی را داریم
آقاي برنجكار پس بايد كمر مردم و مصرف كننده بشكنيد؟ اين چه منطقي است ، ميدونيد با افزايش قيمت ، برنج از خيلي از سفره هاي مردم جمع شده؟ لطفا قيمت درست بديد دست مردم، تا وارد نكنند.
برنجکارعزیزباتشکراززحمت وتلاش شمایه کارگردستمزدروزانه چقدر دستمزدمیگیره که کیلویی۵۰هزارتومان بابت برنج ایرانی پول بده حداقل میتونه دوماه یه کیسه برنج هندی بخره که فرزندش طعم برنج رو بدونه هرچندهیچ برنجی جای برنج ایرانی دسترنج شما کشاورز عزیز رو نمیگیره من بابام کارگره وحرفم براساس تجربه در زندگی کسانی امثاله خودمه
خطاب به اقای برنجکار فرمایشتان درست به رنج .اما اگه الان بری تو بازار محلی شمال یک مشت برنج تازه نیست همه برنجکاران منتظر فرصتن که بالاتر از 45 تومن بفروشن بازار های برنج فروشان که قربونشون برم همشون برنج خارجی رو با محلی قاطی می کنن به خورد ملت میدن وبه عنوان دلال حسابی جیباشونو پر می کنن شما هم مطمین باش کشاورزی که مشکل داشت برنج تازشو به قیمت مناسب فروخت حال اگه برنج خارجی وارد نشه اذوقه سه چهارم ملت به وارد کردن وابسته هست با توجه به تورم اوضاع بدتر میشه شما انصافا حاضرین سه چهارم رو فدای یک چهارم کنید باتوجه به برداشت کسری برنج امسال برای رسیدن به تعادل نیاز به واردات هست
بعضی از خدا بیخبر همین برنج خارجی را با داخلی قاطی می کنند و به خورد خلق الله می دهند دولت باید جلو اینها را بگیرد چند تایی را نقره داغ کنند