نرخ سود بین بانکی تغییر کرد / نرخ سود بین بانکی چیست؟
در بازار بین بانکی، انتقال نقدینگی از موسسات مالی دارای مازاد به موسسات مالی دارای کسری وجوه است.
بر اساس گزارش بانک مرکزی از عملکرد بازار بین بانکی ، نرخ سود بین بانکی که روند کاهشی به خود گرفته است، در ادامه این مسیر به 18.12 درصد کاهش یافت. نرخ همچنان بالای 18 درصد است اما بالاخره بعد از مدتها، از نیمه بالای کانال مذکور فاصله قابل توجهی گرفته است. ادامه مسیر کاهشی این نرخ، خبر مهمی برای بازار سرمایه خواهد بود.
بانکها در پایان دوره مالی کوتاه مدت (روزانه یا هفتگی) با مازاد یا کسری نقدینگی مواجه میشوند که باید آن را به تعادل برسانند. اگر بانکی با کسری نقدینگی مواجه شود باید با استقراض یا وام گرفتن در صدد جبران آن برآید، از سوی دیگر برای به تعادل رساندن مازاد نقدینگی خود نیز باید اقدام به عرضه آن کنند.
بانکها برای اینکه برای حل این مشکل به بانک مرکزی متوسل نشوند بازاری را به نام بازار بین بانکی تشکیل داده که در آن اقدام به عرضه و تقاضای نقدینگی آن هم به صورت وام میکنند. بنابراین در بازار بین بانکی، انتقال نقدینگی از موسسات مالی دارای مازاد به موسسات مالی دارای کسری وجوه است.
عمده وام های بین بانکی دارای سررسید یک هفته و کمتر بوده و اکثرا وامهای یک شبه بر مبنای یک نرخ سودی است که به آن نرخ سود بین بانکی میگویند.
بازار بین بانکی موجب میشود که بانکها دیگر برای تامین نقدینگی و منابع مالی مالی مورد نیاز کوتاه مدت خود به بانک مرکزی مراجعه نکنند که خود این موضوع به بانک مرکزی در جهت کنترل حجم نقدینگی کمک میکند.
نرخ سود بین بانکی متناسب با عرضه و تقاضا نوسانی بوده، به طوری که با افزایش تقاضا برای دریافت وام بین بانکی و از سوی دیگر عدم عرضه متناسب با آن، نرخ سود بالاتر میرود و برعکس.
منبع: رکنا
70
اگه راست میگین یه سروسامانی به این بانک غارتگر سپه بدین..۶ ماه که دیرتر قسط بندی کردم وام مسکن رو که بانک سمه داده ۷ میلیون دیر کرد گرفتن که خدا کنه نخورن سرنگون بشه اینجور بانک غارتگری
اگه راست میگین یه سروسامانی به این بانک غارتگر سپه بدین..۶ ماه که دیرتر قسط بندی کردم وام مسکن رو که بانک سمه داده ۷ میلیون دیر کرد گرفتن که خدا کنه نخورن سرنگون بشه اینجور بانک غارتگری