بندر دیر به مرکز صادرات کالا تبدیل شده است
فرماندار دیر استان بوشهر گفت: تا سال ۹۲ این بندر یکی از مبادی واردات کالاهای خارجی در جنوب کشور بود اما امروز با تقویت زیرساختها به مرکز صادرات کالاهای غیر نفتی تبدیل شدهاست.
![بندر دیر به مرکز صادرات کالا تبدیل شده است](https://cdn.khabarfoori.com/thumbnail/MjA1ODdiwCXc/Z16wE4UvYwwq6tR2EOJTejVKGi50irI1BRxa7rEvYTnP-Bf9ahgZsp-WJuyTV3Z4V6BMQR8T-nfsv9pue1duJEuQC7Ra_qXZ/MjA1ODdiwCXc.jpg)
کریم علی حسنی روز یکشنبه افزود: در دولت تدبیر و امید زمینه صادرات ۷۰۹ هزار تن کالای غیر نفتی از بندر دیر به خارج از کشور فراهم شد.
وی با اشاره به اینکه در این مدت بیشترین صادرات کالا از این بندر به قطر انجام شدهاست ادامه داد: با توجه به فاصله نزدیک این بندر به این کشور تلاش میشود با توسعه زیرساختها میزان صادرات این بندر افزایش یابد.
فرماندار دیر گفت: این شهرستان دارای بزرگترین بندر صیادی کشور است و برای فراهم کردن زیرساختهای لازم صیادی احداث اسکله خورخان با ۱۶ میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات شیلات و نفت آغاز شده و برای سرعت بخشی اجرای این طرح ۶ میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات سفر رئیس جمهوری به این اسکله اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: با تخصیص این اعتبار انتظار میرود فاز نخست این اسکله امسال مورد بهرهبرداری قرار گیرد که با افتتاح آن زمینه برای انتقال شناورهای صیادی از اسکله دیر به خورخان فراهم میشود و فضای بندر دیر برای فعالیت شناورهای صادراتی افزایش مییابد.
ارتقای چشمگیر عمران و آبادی در شهرستان دیر
فرماندار دیر اضافه کرد: این شهرستان با ۶۱ هزار نفر جمعیت نهمین شهرستان و از لحاظ وسعت سومین شهرستان استان بوشهر است دارای پنج شهر و سه بخش است که در هفت سال گذشته ۱۲۳ میلیارد تومان اعتبار ارزش افزوده به شهرداریها و دهیاریهای این شهرستان تخصیص یافته است این درحالی است که در گذشته چنین اعتباری وجود نداشت.
وی ادامه داد: تا قبل از سال ۹۲ هیچ زمین چمن ورزشی در روستاهای این شهرستان وجود نداشت اما با روی کار آمدن این دولت ۱۵ هزار مترمربع زمین چمن مصنوعی، ۱۲هزار متر مربع بوستان امید و ۱۶۰ هزار مترمربع از معابر روستایی با قیر رایگان آسفالت شده است.
فرماندار دیر اضافه کرد: با تقویت زیرساختهای ورزشی، سرانه ورزشی با افزایش ۱۳۴ درصدی از ۶۱ سانتی مترمربع به 143 سانتی مترمربع رسیدهاست.
وی اضافه کرد: همچنین در این مدت ۲۱ زمین چمن مصنوعی در شهرستان دیر ایجاد شد.
وی ایجاد خوابگاه ورزشی ۶۰ نفره، احداث ۱۳ خانه ورزش روستایی، چهار سالن ورزش روستایی، هوشمند سازی ۳۰۹ کلاس درس، ۱۳۳ کلاس درس، سه سالن ورزشی، مرکز آموزشی رفاهی فرهنگیان، احدث ۶ مورد سالن اجتماعی و افزایش مراکز غیردولتی از ۲۳ به ۷۱ مورد از جمله دیگر اقدامات انجام شده است.
فرماندار دیر گفت: بلوار وفاق بین دیر و کنگان به دلیل ماهیت گردشگری و نقش آن در بخش اقتصادی و مسائل اجتماعی یکی از جادههای مهم استان با ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی است.
وی بیان کرد: تاکنون ۲۸ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی و نفت به این پروژه اعتبار تخصیص یافته است.
این مقام مسئول یادآور شد: مهمترین بخش پروژه بلوار وفاق احداث پل روی خور بردستان است که با ۴۸ میلیارد تومان اعتبار به مناقصه رفت و پیمانکار آن مشخص شدهاست و تا پایان سال آینده به سرانجام میرسد.
فرماندار دیر یادآور شد: تا پیش از سال ۹۲، تنها ۷۶ درصد شهرها و ۲۲ درصد روستاهای این شهرستان گازدار بودند اما امروز ۱۰۰ درصد شهرها و روستاهای این شهرستان از گاز طبیعی برخوردار هستند.
فرماندار شهرستان دیر گفت: تا سال ۹۲، تنها هشت هزار و ۶۰۰ مترمکعب مخزن در این شهرستان وجود داشت که امروز این ظرفیت به ۲۱هزار و۸۰۰ مترمکعب ارتقا یافته و با توجه به برنامههای طراحی شده این ظرفیت افزایش مییابد.
تدبیر دولت برای نجات محصول استراتژیک منطقه
در نظام جمهوری اسلامی کارهای بزرگی برای خدمت رسانی به مردم انجام شد اما در دولت تدبیر با وجود رخدادهای متنوع طبیعی از جمله سیل، زلزله، آتش سوزی از یک سو، تحریمهای ظالمانه دشمن علیه کشور و مشکل شیوع بیماری کرونا آهنگ توسعه و پیشرفت با همراهی و هوشمندی مردم در شهرستانها متوقف نشد.
علی حسنی اضافه کرد: با تغییر رنگ و بوی بودجه به دلیل شرایط پیش آمده و تحریمهای ظالمانه و با صرفه جویی و تمرکز بر طرحهای مهم و باجایگزین شدن پشتیبانی مردم به عنوان بهترین مولفهها به جای مولفههای مادی، باعث شد خروجی کار در دولت رضایت بخش باشد.
وی گفت: شهرستان دیر به عنوان قطب تولید گوجه فرنگی خارج از فصل است که در گذشته بخشی از این محصول به دلیل نبود زیرساختهای صنایع تبدیلی از بین میرفت و همواره کشاورزان با مشکل فروش محصول روبرو بودند اما با تدبیر دولت در زمان حاضر ۲ کارخانه رب گوجه فرنگی در این شهرستان تاسیس و این مشکل دیرینه کشاورزان این شهرستان برطرف شد.
فرماندار دیر ادامه داد: تا سال۹۲، تنها ۱۰ هکتار گلخانه در شهرستان دیر اجرا شده بود و امروز در دولت تدبیر و امید این میزان به ۹۵ هکتار افزایش یافته است و با تسهیل گری و کاهش بروکراسی بالغ بر ۱۰۰ هکتار گلخانه نیز در دست اجراست.
علی حسنی یادآور شد: در بحث گلخانهها دادهها به میزان یک پنجم کمتر و برداشت به میزان پنج برابر و قابلیت صادرات نیز بین ۳ تا ۵ برابر افزایش مییابد.
سه برابر شدن شمار پزشکان شهرستان دیر
وی ادامه داد: امروز با تلاش دولت تدبیر و امید بیمارستان ۵۶ تختخوابی نیمه کاره شهرستان دیر راهاندازی شد که بهرهبرداری اتاق عمل و بخش زایمان در کنار ۲ پایگاه سلامت و چهار پایگاه فوریتهای پزشکی بخش زیادی از مشکلات و نیازهای بهداشتی و درمانی مردم این شهرستان برطرف میشود.
علی حسنی بیان کرد: تا سال ۹۲ تنها هفت پزشک در این شهرستان وجود داشت و امروز با راه اندازی این بیمارستان این شمار به ۲۲ پزشک افزایش یافته و با راهاندازی اتاق عمل و زایشگاه این شمار بیشتر خواهد شد.
۶۱ پروژه عمرانی در شهرستان دیر به مناسبت هفته دولت اجرا می شود
فرماندار دیر اظهار کرد: به مناسبت هفته دولت امسال ۶۱ پروژه عمرانی و اقتصادی با ۷۷ میلیارد تومان اعتبار در این شهرستان افتتاح و اجرایی میشود.
علی حسنی گفت: از این شمار ۵۱ پروژه با ۷۰ میلیارد و ۵۰۰ ملیون تومان پروژه افتتاح و ۱۰ پروژه با ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان نیز عملیات اجرایی انها آغاز میشود.
وی تهیه سند توسعه شهرستان دیر براساس نگاه جامع و جهان شمول با استفاده از نظر همه کارشناسان، مسئولان ،مردم و روحانیون ، دانشگاهیان براساس سند آمایش استان و اسناد بالادستی کشور تهیه و با هدف تعیین نقشه راه برای آیندگان تهیه شده است.
فرماندار دیر احداث شهرک شیلاتی را از جمله دیگر برنامههای این شهرستان عنوان کرد و گفت: طرح آماده شده و در این راستا ۲هزار و ۲۳۴ هکتار زمین برای پرورش میگو پیش بینی شده که در صورت اجرای پروسه اداری انقلابی در اشتغال و تولید میگوی پرورشی و صادرات و ایجاد اشتغال سه هزار نفری را به همراه دارد.
وی ادماه داد: توسعه شهرکهای گلخانهای با استفاده از آب دریا و آبهای نامتعارف از جمله دیگر برنامههای این شهرستان است که در زمان حاضر ۱۴۷ هکتار زمین رفع معارض شد و استعلامها گرفته و در مرحله جذب سرمایه گذار هستیم.
فرماندار دیر گفت: با توجه به وجود بزرگترین واحد متانول جهان در این شهرستان، ایجاد شهرک صنایع پایین دستی پتروشیمی از جمله دیگر برنامههای مهم این شهرستان است.
علی حسنی اضافه کرد: با احداث شهرک صنایع پائین دستی قطب صنایع پائین دستی پتروشیمی در شهرستان دیر ایجاد میشود.
وی تاکید کرد: راه اندازی این شهرک به لحاظ اشتغال و ایجاد ارزش افزوده و پرهیز از خام فروشی تاثیرگذار است.
منبع: ایرنا
68