سخنگوی‌ وزارت امور خارجه آمریکا:

آمریکا از گفت‌وگوی مستقیم با ایران استقبال می‌کند/ مذاکرات غیرمستقیم یک مانع دست‌وپاگیر است

سخنگوی‌ وزارت امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری به سوالاتی درباره آمادگی دولت آمریکا برای مذاکره مستقیم با ایران و ارتباط موضوع آزادسازی آمریکاییان زندانی در ایران به مذاکرات وین پاسخ داد.

آمریکا از گفت‌وگوی مستقیم با ایران استقبال می‌کند/ مذاکرات غیرمستقیم یک مانع دست‌وپاگیر است

به گزارش وبگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا، ند پرایس، سخنگوی‌ وزارت خارجه آمریکا در کنفرانسی خبری در پاسخ به این سوال که با توجه به اظهارات اخیر وزیر امور خارجه ایران مبنی بر آمادگی تهران برای مذاکرات مستقیم با واشنگتن در صورتی که احساس کنند می‌توانند به توافقی خوب و با ارائه تضمین دست یابند، آیا هیچ‌ حرفی در این باره زده شده است و آیا دولت آمریکا به مذاکرات مستقیم با ایران فکر می کند، گفت: همان طور که می‌دانید، ما آمادگی داریم مستقیما دیدار کنیم. موضع ما طبق معمول این بوده است که تعامل مستقیم با ایران هم در زمینه مذاکرات وین و هم در زمینه مسائل دیگر، پربارتر خواهد بود.این به چارچوب‌های دوجانبه و چندجانبه تعمیم داده می‌شود. دیدار مسقیم باعث می‌شود تعامل کارآمدتری انجام شود که برای سریع به تفاهم رسیدن بر سر بازگشتی دوجانبه به پایبندی به برجام ضرورت دارد.

دیدار مسقیم باعث می‌شود تعامل کارآمدتری انجام شود که برای سریع به تفاهم رسیدن بر سر بازگشتی دوجانبه به پایبندی به برجام ضرورت دارد.

پرایس درباره مذاکرات مستقیم با ایران، ادامه داد: ما این نکته را قبلا هم گفته‌ایم اما با توجه به سرعت پیش‌رفت‌های ایران، زمان باقی مانده کوتاه‌تر می‌شود تا وقتی که مزایای عدم اشاعه‌ای برجام، به همان شکلی که اول در سال ۲۰۱۵ پیش‌نویس شده و در سال ۲۰۱۶ اجرایی شد، تحت‌الشعاع پیش‌رفت‌های هسته‌ای ایران قرار می‌گیرد. بنابراین، ما دنبال این هستیم فورا این دیپلماسی را به کار ببندیم و به وضوح گفته‌ایم که تعامل مستقیم در خدمت این اهداف خواهد بود.

سخنگوی‌ وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به موضع فعلی دولت آمریکا، انتظار این می‌رود به زودی چنین اتفاقی بیفتد؟ و آیا به طور غیرمستقیم حرفی درباره این که این کار به زودی انجام شود، زده شده است یا نه، بیان کرد: باید از مقامات تهران بپرسید. این اولین باری نیست که ما چنین چیزی را مطرح کرده‌ایم. ایرانی‌ها بر مذاکرات غیرمستقیم در وین پافشاری کرده‌اند. ما مدت زیادی است به این امر مسلم اشاره کرده‌ایم که مذاکرات غیرمستقیم، به ویژه در زمینه مسئله‌ای به این پیچیدگی و با این اهمیت، یک مانع دست‌وپاگیر است. بنابراین، موضع ما واضح بوده است. من شما را به مقامات ایران ارجاع می‌دهم.

مذاکرات غیرمستقیم، به ویژه در زمینه مسئله‌ای به این پیچیدگی و با این اهمیت، یک مانع دست‌وپاگیر است.

پرایس در پاسخ به سوال دیگری درباره آزادسازی زندانیان آمریکایی در ایران، مبنی بر این که با توجه به اظهاراتی که اخیرا رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در این باره داشته و گفته است تصور بازگشت به برجام بدون آزادسازی شهروندان آمریکایی زندانی در ایران دشوار است، چرا دولت آمریکا با صراحت نمی‌گوید تا زمانی که شهروندان آمریکایی آزاد نشوند، به برجام باز نمی‌گردد، توضیح داد: این نکته‌ای است که رابرت مالی قبلا بارها به آن اشاره کرده است، بنابراین نباید تازگی داشته باشد. باید به شما بگویم برای ایرانی‌ها هم تازگی ندارد. آن‌ها این موضع را هم قبلا به طور غیر مستقیم از ما شنیده‌اند. اما نماینده ویژه آمریکا در ایران همچنین گفته است این مسائل در مسیرهای جداگانه‌ای جریان دارند و دلیل آن بسیار ساده است؛ بازگشت دوجانبه به پایبندی در بهترین حال، یک طرح نامعلوم است. ما مایلیم ببینیم این آمریکایی‌ها که سال‌ها بر خلاف خواست خود از خانواده‌هایشان جدا افتاده‌اند، هرچه سریع‌تر بازگردند. این که سرنوشت آن‌ها را به طرحی گره بزنیم که همان طور که قبلا گفتم، در بهترین حالت، نامعلوم می‌باشد، نه در راستای اهداف ماست و نه به نفع خود آن‌ها. 

بازگشت دوجانبه به پایبندی در بهترین حال، یک طرح نامعلوم است. ما مایلیم ببینیم این آمریکایی‌ها که سال‌ها بر خلاف خواست خود از خانواده‌هایشان جدا افتاده‌اند، هرچه سریع‌تر بازگردند. این که سرنوشت آن‌ها را به طرحی گره بزنیم که همان طور که قبلا گفتم، در بهترین حالت، نامعلوم می‌باشد، نه در راستای اهداف ماست و نه به نفع خود آن‌ها. 

او در پاسخ به این که به نظر می‌رسد این موضوع یک‌ پیش‌شرط برای مذاکرات باشد، گفت: این طور نیست که [این دو موضوع] ارتباطی مستقیم یا آشکاری به هم داشته باشند، دقیقا به این خاطر که بازگشت دوجانبه به برجام در بهترین حالت، طرحی نامعلوم است. ما می‌خواهیم بازگشت این آمریکایی‌ها موضوعی حتمی باشد و به همین خاطر است که این دو موضوع را از هم جدا می‌کنیم.

گفتنیست، اظهارات پرایس در پاسخ به خبرنگاران درباره مذاکرات مستقیم با ایران در پی این مطرح می‌شود که حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در یک سخنرانی درباره مذاکرات وین خاطرنشان کرد: مذاکرات ما در وین به نقطه ای دارد نزدیک می شود که مذاکرات فنی ما در آینده نه چندان دور به حد اشباع می‌رسد و ما باید تصمیم سیاسی بگیریم.

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 6
  • ناشناس
    1

    اما ما هنوز مجبور نشدیم .تا مجبور هم نشویم کاری را هر چند صحیح انجام نمیدهیم .عادت کردیم زور بگوییم وزور بشنویم .

  • ناشناس
    1

    بسیار نظر خوبی دادند مذاکرات رو دررو بمراتب بسیار بهتر از پیغام رسانی است چون طرف اصلی مذاکره کننده آمریکا است،، هر چند مسئولین ما فهم درستی از این قضیه ندارند

  • عادل از قطب شمال
    1

    چی شده تا دیروز میگفتید ما با شیطان بزرگ مذاکره نمیکنیم. هی تف و لعنت به روحانی میفرستادیید.

  • ماشا
    2

    این مسخره بازیها تو دنیای سیاست پوچ و بی معنیه. مذاکره غیر مستقیم دیگه چیه؟ مگه قهریم با کشورهای دیگه؟ مرد و مردونه بگید بشنوید تمومش کنید . این جماعت صبحانه نهار شام کلا شده دو یا یک وعده اونم صبحانه میخوریم. یا تخم مرغ یا پنیر . چرا کسی از اعتراض ملت نمیترسه؟

  • ایرانی آباد و آزاد
    1

    خدا لعنت کند مسئولین این نظام و دولت و مجلس فعلی و انقلابی !!! و یکدست را!!!!
    همگی در دولت قبل هر روز برای اغفال مردم و رای آوردن و پست و سمت گرفتن یک توئیت و نظریه و تئوری و برنامه برای بهبود بورس داشتن و بلبل بودند...!! الان که همگی به کمک دولت در سایه و مهندسی شورای نگهبان راس کار آمدن و رئیسی از طرف نظام منصوب شد همه لال و کور و کر شدند و صدای مردم و ناله بورس را نه می بینند و نه می شنوند!!! لعنت بر همه جناح های قدرت نظام که دنیا و آخرت مردم را نابود کردند

  • ایرانی
    1

    اگر اخوندها می خواهند مملکت از ففر فلاکت نجات پیدا کند باید به مڌاکره مستقیم و رودرو با بزرگترین کشور سیاسی،اقتصادی،نظامی دنیا (ایالات متحده امریکا) روی بیاورند،وگرنه چین و روسیه کشک است،، البته این جماعت مفت خور هیچ حسی نسبت به مردم ایران ندارند برای اینکه ایرانی نیستند..هم غم شان لبنان،فلسطین، سوریه هست..مردم ایران را به چشم یک دشمن نگاه می کنند.