روزنامه جمهوری اسلامی:

لاوروف با چه هدفی از حرف رئیسی تمجید کرد؟

«روس‌ها حاضر نیستند به سران رژیم صهیونیستی که با سرعت در حال گسترش نفود امنیتی، اطلاعاتی و جاسوسی خود در مرز‌های ایران هستند حتی یک اخم کنند. با اینحال، در چنین شرایطی انتظار دارند با یک تمجید لفظی، همراهی ایران با روسیه را تضمین کنند.»

 لاوروف با چه هدفی از حرف رئیسی تمجید کرد؟

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، بعد از دیدار با رئیس‌جمهور رئیسی گفت: «در دیدار با آقای رئیسی از ایران به خاطر فهم درست ریشه‌های جنگ اوکراین تشکر کردم.»

لاوروف، در تشریح ریشه‌های جنگ اوکراین گفت: «غربی‌ها به ریاست آمریکا تلاش می‌کنند از اوکراین به عنوان مأمنی برای ایجاد تهدید علیه خاک روسیه و مهار روسیه استفاده کنند.»

وزیر خارجه روسیه در این سخنان، فقط نصف ماجرای جنگ اوکراین را گفته و از سخن گفتن درباره نصف دیگر و مهم‌تر این ماجرا خودداری کرده است.

تنها به قاضی رفتن، رسم همیشگی روس‌هاست که در سیاست‌بازی شهره هستند. آقای سرگئی لاوروف هم که با ۵۰ سال فعالیت در سیاست خارجی روسیه و ۱۸ سال عهده‌دار بودن مسئولیت وزارت خارجه این کشور به یک سیاستمدار کهنه‌کار تبدیل شده، طبیعی است که با برجسته کردن یک بخش و جا انداختن بخش دیگر، تلاش کند سیاست جنگ‌افروزی کشورش را در لفافه‌ای پرزرق و برق بپیچد و با یکطرفه به قاضی رفتن، عملکرد دولت متبوع خود را در جنگ اوکراین حق به جانب جلوه دهد و جمهوری اسلامی ایران را نیز همراه و حامی این سیاست معرفی کند.

نیمه مهم‌تر ماجرای جنگ اوکراین که آقای سرگئی لاوروف آن را عمداً جا انداخته و سایر مقامات روسی نیز این روز‌ها معمولاً آن را جا می‌اندازند، توسل به حمله نظامی است که با هیچیک از ضوابط بین‌المللی منطبق نیست.

وزیر امور خارجه روسیه درست می‌گوید که عملکرد آمریکا و اروپا در سوء‌استفاده از اوکراین و همینطور تحریم‌هائی که علیه روسیه وضع کرده‌اند برخلاف موازین بین‌المللی است، ولی باید بداند که توسل روسیه به تجاوز نظامی علیه اوکراین به جای تلاش برای حل کردن مشکل از طریق دیپلماسی هم برخلاف موازین بین‌المللی بوده است.

اگر بنا به مقایسه باشد، اقدام روسیه خطرناک‌تر بوده و زیان‌های بیشتری برای منطقه و جهان به بار آورده است. درست است که گسترش نفوذ آمریکا، اروپا و ناتو به طرف روسیه و سایر کشور‌های منطقه پدیده‌ای خطرناک است، ولی همانطور که در طول چهار ماه جنگ اوکراین مشاهده شده حمله نظامی روسیه به اوکراین موجب پدید آمدن خطر‌ها و زیان‌های بیشتر و بزرگ‌تری برای منطقه و بطور کلی برای جهان شده است.

تهدیدهائی که از زبان مقامات روسی درباره توسل به بمب اتم شنیده می‌شود، احتمالاتی که برای منجر شدن جنگ اوکراین به جنگ سوم جهانی داده می‌شود، مشکلاتی که در زمینه مواد غذائی برای جهان در اثر حمله روسیه به اوکراین پیش آمده و به «جنگ گندم» معروف شده و برجا ماندن ده‌ها هزار کشته از دوطرف و بی‌خانمان شدن میلیون‌ها اوکراینی فقط بخشی از عوارض تجاوز نظامی روسیه به اوکراین هستند.

روسیه می‌توانست با خودداری از توسل به حمله نظامی و فعال‌تر کردن دیپلماسی مذاکره مانع اینهمه خسارت به دو طرف و به جهانیان شود.

درخصوص ایران، این دروغ است که وانمود می‌شود ایران با جنگ اوکراین موافق است. مقامات ارشد نظام جمهوری اسلامی در چهار ماه گذشته بار‌ها اصل جنگ را تقبیح کردند و با صراحت گفتند روسیه و اوکراین باید از طریق دیپلماسی به تفاهم برسند و جنگ را متوقف کنند. متأسفانه ایران از حمله نظامی روسیه به اوکراین متحمل زیان‌های زیادی شده است. درست در زمانی که مذاکرات وین در حال رسیدن به نتیجه بود، روسیه به اوکراین حمله کرد و مذاکرات را با بن‌بست مواجه ساخت.

روسیه برای دور زدن تحریم‌های آمریکا و اروپا نفت و گاز و فولاد خود را به چین، امارات و بعضی کشور‌های دیگر با تخفیف بالا فروخت و بازار فروش ایرانی این اقلام را کساد کرد آنهم در شرایطی که ایران با تحریم‌های ظالمانه آمریکا دست و پنجه نرم می‌کند و برای حل مشکلات اقتصادی خود به فروش این اقلام نیاز دارد.

روس‌ها حاضر نیستند به سران رژیم صهیونیستی که با سرعت در حال گسترش نفود امنیتی، اطلاعاتی و جاسوسی خود در مرز‌های ایران هستند حتی یک اخم کنند. با اینحال، لاوروف در چنین شرایطی به تهران می‌آید و انتظار دارد با یک تمجید لفظی، همراهی ایران با روسیه را تضمین کند.

ایران اکنون با تحولات هشداردهنده امنیتی در منطقه و تغییرات تأثیرگذار اطلاعاتی و امنیتی در داخل مواجه است و در چنین شرایطی پرهیز از اعتماد‌های یکجانبه از الزامات سیاست خارجی است. روی آوردن به سیاست موازنه بین‌المللی، نیاز فوری و ضروری امروز سیاست خارجی ایران است.

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 8
  • سعید
    9

    روزنامه جمهوری اسلامی شکرخورده!خب بحران اوکراین با دیپلماسی حل نمی شداین اوکراینی که درحال ازهم پاشیدگی می باشدوهنوزآمریکا واروپا دست ازسرش برنمی دارندقبل ازجنگ ازمواضع خودکوناه می آمدندمگرما با دیپلماسی نمی خواهیم مسائلمان را با آمریکا واروپا حل کنیم؟ مگربرجام را امضا نکردیم؟ پس چرا اینطورشد؟ چون غرب نمی خواهدبه تعهداتش عمل کندوهرگزهم تا آنجا که بتوانندانجام نخواهند داددرباره اوکراین هم همینطوراست اگرروسیه حمله نمی کردبه احتمال قوی آمریکا وناتوبغل گوشش می آمدندوآنوقت دیگرکاری ازروسیه برنمی آمد.

    نظرات شما -
    • اسدالله
      0

      جناب سعید
      پس با این استدلال شما،عراق حق داشت که به ایران حمله بکند چون ایران میخواست انقلابش را صادر بکند و همچنین از ارتش عراق خواسته بودن که شورش کنند.

  • زورو
    0

    اسراییل شریکه صده روسیه است و این در رفت و آمد پوتین به تل اویو کاملن مشهود است و ارباب روسیه اسراییل است .

    نظرات شما -
    • ناشناس
      1

      هیچکس مثل ایران نمیتونست باعث صلح و روابط دوستانه بین اعراب و اسراییل بشه. عمو پوتین کارشو بلده

    • ناشناس
      0

      بله سیاست علم است. چه بسا بازیسازهای جهانی، با تنظیم موقعیتها، جریان متعصبی که خودش فکر می کند همه جوره دارد تلاش می کند به اسراییل ضربه بزند را کاملا در راستای منافع اسراییل هدایت کند.

  • ناشناس
    0

    هر چی هست شما داریمی سوزی چون شما غرب زده ها فقط دنبال کدخدا هستید ولو گروگانگیری از مردم که اهداف غرب در ایران عملی شود و در 8 سال قبل دیدیم و این دولت بنا ندارد این مار را بکند و به همین خاطر خیلی از همسایه ها چرخش به سمت ایران پیدا کردن

  • ناشناس
    0

    هندونه زیر بغل

  • وحید
    0

    هرکشوری در دنیا دنبال منافع خودشه قطعا اگر روسیه می توانست بامذاکره منافع خود را تامین کند به حمله نظامی متوسل نمی شد رابطه ایران با روسیه نیز بر اساس تلاقی منافع است و قطعا در همه موارد نمی تواند منطبق بر هم باشد مثلا در رابطه با اسراییل .پس انتظارات باید بر این اساس باشد.