از زلزله مرگبار افغانستان و زلزله زدگان در آستانه زمستان چه خبر؟
آسیبدیدگان از زلزله در ولایت هرات افغانستان با کمکهای بشردوستانه نیازهای اولیه خود را برطرف کردهاند و ضروریترین نیازشان خانهای برای گذراندن زمستان است.
آسیبدیدگان از زلزلههای شدید در روستاهای ولایت هرات افغانستان برای ساخت هرچه زودتر خانههایشان در انتظار کمکهای اضطراری هستند تا از زمستان در منطقهای سرد که بادهای شدید دارد جان سالم به در ببرند.
روستاهای زنده جان و رباط سنگی ولایت هرات که در اثر چندین زمین لرزه که بزرگ ترین آنها 6.3 ریشتر در 7 اکتبر و بعد از آن رخ داد ویران شدند، اکنون به شهر چادری تبدیل شدهاند.
در شرایطی که مردم این منطقه در انتظار اسکان در خانههای جدید هستند، پس لرزههای هولناک همچنان ادامه دارد.
بیشتر ساکنان هرات به ویژه مرکز شهر به دلیل ترس از پس لرزهها، شب را در بیرون از خانههایشان سپری میکنند.
ساکنان تقریباً 20 روستا در دو ولسوالی که به شدت آسیب دیده بودند در چادر به سر میبرند.
در این میان رفت و آمد کامیونهای حامل کمکهای بشردوستانه که از سوی جامعه بینالمللی بهویژه سازمان ملل متحد به منطقه ارسال میشود، به چشم میخورد.
زلزله زدگانی که در چادرهای خود در میان خرابهها زندگی کرده و در انتظار رسیدن کمکها هستند، به این فکر میکنند که چگونه با زمستان تاریک و بادهای تند کنار بیایند.
سرزمین خشک و دور افتاده
برای رسیدن به نزدیک ترین روستای زلزله زده باید حدود 2 ساعت از مرکز هرات در جادههای خاکی و ناهموار سفر کرد.
فضای سبز در منطقه بسیار کم است. گاه به گاه درخت یا تکه علف در میان خاک قهوهای دیده میشود.
مشکل آب و بهداشت وجود دارد
از ساختار زمین میتوان فهمید که قبلاً در اینجا رودخانهها یا نهرهایی وجود داشته است، اما امروزه به دلیل خشکسالی اثری از این منابع آبی وجود ندارد.
لذا یکی از نگرانی های روستاییان وضعیت چاههای آب است که در جریان زلزله آسیب دیده یا مملو از گل و لای شده است.
در حال حاضر آب مورد نیاز با تانکرهایی که از مرکز شهر میآیند تامین میشود. با این حال، در دراز مدت، یکی از نیازمندیهای فوری، تعمیر چاهها است.
مشکل بزرگ دیگر این است که در روستاها سرویس بهداشتی وجود ندارد و مردم باید در میان خرابهها نیازهای خود را براورده کنند. هیچ اقدامی برای جمع آوری زباله در منطقه وجود ندارد.
روستاییان به زمستان سرد و تاریک فکر میکنند
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی دولت موقت طالبان در افغانستان اعلام کرد که ساخت خانه برای زلزله زدگان آغاز شده است.
در این میان، زلزله زدگان در گفتوگو با خبرنگار آسوشیتدپرس با اشاره به وزش باد شدید و شرایط سخت زمستانی در این منطقه اظهار داشتند که خواستار اتمام هرچه سریعتر عملیات ساختمانی هستند.
میر احمد عثمانی از اهالی روستای کوشکک که در اثر زلزله به طور کامل ویران شده است، عزادار از دست دادن دختر 6 ساله خود است.
عثمانی با بیان اینکه با کمکهای دریافتی نیازهای کوتاه مدت خود را برطرف کردهاند، تصریح کرد که ضروری ترین نیازشان خانهای برای گذراندن زمستان است.
او گفت: ما زندگی خوبی نداریم مایه تاسف است، باید چکار کنیم ما خانه میخواهیم شبهای زمستان اینجا خیلی سرد است. خوشحال میشویم اگر خانهای برای ما ساخته شود.
اختر محمد مبین که مادرش را در زلزله از دست داده است نیز اظهار داشت که بیشتر چاههای آب یا تخریب شده یا با گل و لای پوشانده شده است.
مبین با بیان اینکه منتظر تانکرهای آبی هستند که از مرکز شهر آورده میشوند، گفت: ما در حال حاضر در این چادرها زندگی میکنیم، میخواهیم یک خانه برای ما فراهم شود، ابتدا آب میخواهیم، سپس خانه. در زمستان اینجا نمیتوان در چادر ماند.
2 هزار و 500 نفر جان خود را از دست دادند
زلزلههای شدید در ولایت هرات واقع در غرب افغانستان و در مرز با ایران در ساعت 11:00 به وقت محلی در روز 7 اکتبر رخ داد.
حکومت موقت طالبان اعلام کرد که در این زمین لرزهها که بزرگ ترین آن 6.3 ریشتر بوده، حدود 2500 نفر جان خود را از دست داده و هزاران نفر زخمی شدهاند.
شما به فکر خودت باش بزرگوار
از پریشان حال سیستان و بلوچستان بی آب ، فقیر چه خبر ؟
اول خانه بعد همسایه
طالبان حق آبه را نداده ، افغانستان مستحق کمک نیست
دعوتشون کنید،ایران.هرچند اونها الان دیگه ایران رسیدند.سرکار هم رفتند.تو صف نونوایی وایستادن
ب همه جهان موادمخدر صنعتی پخش کردن جوانان جهان را بدبخت و معتاد کردن عاقبتش همینه و بس
نگران نباش همشون بارشونو بستن دارن میان ایران . دیگه شما تو زحمت نیفتید کمک بفرستید . خودشون میان . تا زحمت شما کم بشه .