دبیر انجمن خودروسازان :

مدیران عامل ایران خودرو و سایپا سال گذشته ۱۰۰ هزار میلیارد تومان رانت در کشور توزیع کردند

دبیر انجمن خودروسازان با انتقاد از ساختار مدیریتی صنعت خودروی کشور از توزیع ۱۰۰ هزار میلیارد تومان رانت در کشور توسط مدیران عامل ایران خودرو و سایپا در سال گذشته خبر داد که ۸۰ درصد آن به دلالان رسیده است.

مدیران عامل ایران خودرو و سایپا سال گذشته ۱۰۰ هزار میلیارد تومان رانت در کشور توزیع کردند

با وجود اینکه بیش از یک هفته‌ از برگزاری مجمع ایران خودرو و سایپا به عنوان دو خودروساز بزرگ کشور گذشته است اما بواسطه زیان هزاران میلیاردی که دستاورد مدیران عامل این دو شرکت در سال مالی گذشته بوده، دلایل این زیان سنگین همچنان مورد توجه و بحث محافل حاکمیتی، کارشناسان و رسانه‌ای قرار دارد.

خبرنگاران سرویس خودرو سروش نیز در این مدت نظرات، تحلیل‌ها و یادداشت‌های مختلفی را از کارشناسان مختلف، پیرامون این موضوع دریافت کردند که چند مورد آن تاکنون تقدیم شما همراهان گرامی شده است.

مشکلات صنعت خودرو از نگاه دبیر انجمن خودروسازان

در ادامه بحث‌های کارشناسی پیرامون دلایل زیان سنگین خودروسازان، گفتگویی با دبیر انجمن خودروسازان داشتیم که در ادامه ملاحظه می کنید.
احمد نعمت‌بخش در ارتباط با مشکلات صنعت خودرو و خودروسازان در کشور، اظهار داشت: مشکل شرکت‌های خودروسازی کشور، بخصوص ایران خودرو و سایپا، ساختاری است.
مشکل ساختاری به این معنی که؛ دولت با حداقل سهام حداکثر دخالت را در مدیریت این شرکت‌های خودروسازی دارد. مدیران عامل ایران خودرو و سایپا که توسط وزیر و با واسطه رئیس ایدرو تعیین می‌شوند، تحت امر و اطاعت وزیر صنعت هستند و در واقع مدیران عامل این شرکت‌ها، حرف گوش کن آقایان هستند. از طرف دیگر، متاسفانه شورای رقابت نیز قیمت‌های آنچنانی برای این شرکت‌ها تعیین می‌کند که باعث زیان این شرکت‌ها می‌شود.
مدیران دولتی حرف گوش کن نیستند
وی در ادامه تصریح کرد: مدیران شرکت‌های دولتی مجبورهستند به حرف شخصی گوش کنند که حکم مدیر عاملی را به آنها می‌دهد و در واقع همانطور که عرض کردم حرف گوش‌کن وزیر هستند.
ما بارها گفتیم این روش، روش درستی نیست و باید از روش دهه هفتاد یعنی فروش خودرو در حاشیه بازار استفاده شود تا این فساد و رانت، دو نرخی بودن قیمت ها و این قرعه‌کشی‌هایی که ایجاد کردند، جمع شود.
اما متاسفانه در کشور کسی این حرف ها را گوش نمی‌کند، مسئولان ما حرف گوش کن نیستند و متاسفانه شهامت تصمیم‌گیری نیز در مسئولان دولتی کشور برای آزادسازی قیمت خودرو وجود ندارد.
مدیران دولتی می‌ترسند و مدیران خودروسازی‌های دولتی نیز حرف این آقایان را گوش می‌دهند و این در واقع یک رانتی است که توزیع می‌کنند.
توزیع ۱۰۰ هزار میلیارد تومان رانت در کشور توسط مدیران ایران خودرو و سایپا
نعمت‌بخش در ادامه، بیان داشت: به عنوان مثال، سال گذشته مدیران ایران خودرو و سایپا با روش فروشی که اجرا کردند، حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان رانت در کشور توزیع کردند که متاسفانه ۸۰ درصد این رانت نیز به دلالان رسیده است.

وی در ادامه تصریح کرد:اگر شما اختلاف قیمت کارخانه با بازار را درمیزان تولیدات ایران خودرو و سایپا در سال گذشته ضرب کنید در واقع به حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان می‌رسید و این همان رانتی است که مدیران شرکت‌های خودروسازی ایران خودرو وسایپا با سیستم فروش اشتباهی که داشتند، در کشور توزیع کردند و حدود ۸۰ این رانت که از طریق سیستم فروش خودروسازی‌ها که مبنی بر قرعه‌کشی بود، به دلالان رسید.
راهکار اصلاح و بهبود صنعت خودرو
دبیر انجمن خودروسازان در پایان با تاکید بر اینکه تا این سیستم و ساز و کار مدیریتی در صنعت خودرو اصلاح نشود، نمی‌توان کاری کرد، اظهار داشت: باید خصوصی‌سازی واقعی در صنعت خودرو صورت گیرد و دولت پای خود را از شرکت‌های خودروسازی بیرون بکشد تا وضع این صنعت درست شود. متاسفانه دولتمردان به صورت عام و وزیرصنعت به صورت خاص از آزادسازی قیمت می‌ترسند و مدیران خودروسازی نیز مجبور به اطاعت از آنها و در واقع در حال توزیع رانت در کشور هستند.
مدیرعامل شرکت خودروسازی ماندن حتی به قیمت زیان عظیم برای شرکت
با توجه به اظهارات دبیر انجمن خودروسازان، جدا از مشکلات صنعت خوددرو در حوزه‌های مختلف، مدیران عامل شرکت‌های خودروسازی ایران خودرو و سایپا اگر می‌خواهند حکم مدیرعاملی این شرکت‌ها را داشته یا حفظ کنند باید تمام کمال به حرف کسی گوش کنند که حکم مدیرعاملی را به آنها می‌دهد، حتی به قیمت زیان‌های عظیم برای این شرکت‌ها.

منبع: سروش

25

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 5
  • محمد
    0

    کجا رانت نیست؟ از زباله تا سیمان و......

  • زیلان
    0

    یعنی یه روزی میشه این فرد دست از صنعت خودرو برداره . یعنی کسی نیس دهن این رو ببنده ، حاضرم یه عمر ماشین نداشته باشم ولی این مردک آه و ناله ارزانی خودرو را نکنه . رانت رو هم خودتون به جیب زدین ، مردمو گوش دراز نبینین . آینه است

  • کاربر ناشناس
    0

    با این اوضاع نابودی نزدیک است

  • کاربر ناشناس
    0

    شرم آور است

  • علی علویان
    0

    با سلام این آدم (و امثاله در خودروسازی) با این زبان درازی که دارد، خیالات برش داشته! شما اگر بکن بودید الان بعد از این همه سالهای خوب در وضعیت صنعت ایران، همچنان زباله تولید نمی کردید . همین آشغالی که الان تولید می شود، همه اش مونتاژی و کپی کاری و سوغات چین و ماچین است. یک روز اگر خط تولیدهای عاریه ای شما را جمع کنند، ببینم کدامتان مردید بتوانید یک قطعه تولید کنید. تمام دستگاه ها و قالبهای تولید قطعه شما از فرنگ آمده . شرم بر شما که شکمتان که گنده شد و سیر شدید، هار شده اید و دست صاحبتان را هم گاز میگیرید!! تمام پولی که از تولید خودرو در آمده، دائما علاوه بر حاتم بخشی شدن بخشی از آن به بالادست، همه را به شکمتان ریختید. دریغ از یک مرکز توسعه و مطالعات و طرح و برنامه ای برای تولید واقعی. دو تا سولاخی درست کردید به اسم مرکز تحقیق و توسعه و ال و بل دو تا منگول عقب افتاده انداختید توش پشت دو تا کامپیوتر پنتیوم وان که رنگ پوسته کامپیوترش زرد شده انقدر که کهنه است!! بعد مدعی هستید که تولید می کنید و چه و چه . منتهای همت شما طراحی دو تا دونه چراغ احمقانه است که هیچ کارایی خاصی نداره و فقط با قبلی "فرق" داره. اف بر شما. ننگ بر شما. که هر وقت شما را به کاری فراخواندند، یک جوری از زیر بار کار در رفتید و فقط و فقط از سر ناتوانی تان دنبال واردات و آوردن تکه های آماده خودرو و سفت کردن دو تا پیچ بودید و یک ورقی هم خم می کنید به اسم ماشین می دید دست خلق الله . خدا می داند که چقدر آدم کشته اید شما!! بخورید فعلا که بالاسر ندارید حالا. بخورید که آتش در شکمهایتان انبار می کنید. نوششششش!!