کشف شواهدی محکم از وجود حیات در مریخ

مریخ به واسطه نزدیکی به زمین و برخی شباهت به کره خاکی همیشه مورد توجه محققان بوده و آنها اخیراً با تحلیل خاک این سیاره، به وجود اشکالی از حیات در گذشته های دور مریخ پی برده اند.

کشف شواهدی محکم از وجود حیات در مریخ

دو نفر از محققان دانشگاه واشنگتن با تحلیل نمونه خاک مریخ با قدمت ۳.۵ میلیارد ساله به وجود ترکیب شیمیایی موسوم به تیوفن پی برده اند که معمولا ترکیبی ارگانیک محسوب می شود. وجود این ترکیبات بالقوه ارگانیک‌ را می توان نشانه‌ی وجود حیات باکتریایی روی مریخ به حساب آورد.

هرچند این احتمال هم وجود دارد که تیوفن‌ها از طریق برخورد شهاب سنگ در این سیاره ایجاد شده اند اما دانشگاه واشنگتن در بیانیه ای احتمال ارگانیک بودن آنها را رد نکرده است:

«با این فرض که تیوفن منشأ ارگانیک داشته باشید می توان نتیجه گرفت که مارس در سه میلیارد سال قبل گرم و مرطوب تر بوده و انجام فرایند احیای سولفات توسط باکتریها به شکل گیری تیوفن منجر شده است. راه های دیگری هم برای تجزیه تیوفن توسط باکتری ها وجود دارد.»

تیوفن در کره زمین در موادی نظیر زغال سنگ، نفت خام، فسیل ها و حتی گونه ای خاص از قارچ ها با عنوان ترافل سفید یافت می شود. یافتن این ترکیبات در مریخ مدیون کاوشگر کنجکاوی ناسا است. مریخ نورد ناسا برای آنالیز نمونه‌ها، از ابزاری به نام CheMin استفاده می‌کند که توانایی شناسایی و اندازه گیری مقادیر مواد معدنی خاص را در خاک و سنگ مریخ را دارد. هرچند کاوشگر ناسا روی مریخ سرگرم اکتشاف است اما توانایی تایید منشا اصلی تیوفن را ندارد و به همین خاطر تایید نهایی این مساله مستلزم سفر محققان به سیاره سرخ است که به این زودی ها امکان آن وجود ندارد.

24

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • صفی
    0

    حیات در کره زمین را از بین نبرید مریخ پیشکشتان.