بهره گیری از هوش مصنوعی برای تشخیص و درمان سرطان دهان
پژوهشگران انگلیسی با همکاری دکتر
به گزارش خبر فوری و به نقل از دیلیمیل ، متخصصان حوزه پزشکی باور دارند که شاید هوش مصنوعی بتواند روش تشخیص سرطان دهان را متحول کند.
پژوهشگران "دانشگاه شفیلد" (University of Sheffield) و "دانشگاه واریک" (University of Warwick) انگلستان در بررسی مشترکی که با همکاری دکتر "علی خرم" (Ali Khurram)، دانشمند ایرانی دانشگاه شفیلد انجام شده است، به ارزیابی نحوه به کارگیری یادگیری ماشینی در تشخیص به موقع سرطان پرداختند.
میزان ابتلا به سرطانهای مربوط به دهان از جمله سرطانهای دهان، زبان و لوزه طی دهه گذشته، تقریبا ۶۰ درصد افزایش داشته است. خطر ابتلا به این گونه سرطانها، در اثر عواملی مانند مصرف الکل، افزایش سن، مصرف نکردن میوه و سبزیجات به اندازه کافی، مصرف تنباکو و عفونت ویروسی افزایش مییابد.
پژوهشگران، امکان تغییرات پیش از سرطان را با نشانگری موسوم به "دیسپلازی اپیتلیال دهان" (oral epithelial dysplasia) مورد بررسی قرار میدهند. از آنجا که نتیجه این روش در میان بیماران متفاوت است، نیاز به یک سیستم دقیقتر احساس میشود.
پژوهشگران در نظر دارند تا یک الگوریتم مبتنی بر هوش مصنوعی را با استفاده از نمونههای بافت دهان بیماران آموزش دهند تا بتواند به پزشکان کمک کند که تصمیمات بهتری برای درمان بیماران بگیرند.
دکتر خرم گفت: طبقهبندی دقیق دیسپلازی اپیتلیال دهان، یک چالش تشخیصی مهم حتی برای متخصصان باتجربه شمار میرود. پس از بافتبرداری ممکن است که پژوهشگران گوناگون، نظر متفاوتی در تشخیص داشته باشند. ارزیابی و طبقهبندی دقیق، موضوعی حیاتی در تشخیص سرطان دهان و تصمیمگیری برای درمان است و میتواند به جراح کمک کند تا بفهمد کدام بخش از بافت باید طی جراحی برداشته شود.
وی افزود: یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی میتوانند به بررسی بافت، تشخیص دقیق بیماری و درمان درست آن کمک کنند. اگرچه این موضوع تاکنون مورد بررسی قرار نگرفته است اما هوش مصنوعی میتواند تشخیص سرطان دهان را متحول کند. پزشکان با استفاده از هوش مصنوعی میتوانند ارزیابی دقیقتری از بیماری داشته باشند و موثرترین درمان را ارائه دهند. بدین ترتیب، امکان درمان افزایش مییابد و میزان نجات یافتن بیماران بالا میرود.
منبع: ایسنا
38