درمان کرونا با روش های ایمنی درمانی سرطان
استاد آزمایشگاه جکسون آمریکا از روشهای سلول درمانی کارتی برای از بین بردن مؤثر ویروس سارس-کوو-۲ قبل و بعد از عفونت در شرایط آزمایشگاهی استفاده میکند.
به گزارش یوروکالرت، میلیونها نفر بهدلیل عفونت کووید-۱۹ جان خود را از دست دادهاند و میلیونها نفر دیگر همچنان بیماری مزمن و کووید طولانیمدت را تجربه میکنند که این امر کشف ابزارهای پیشگیری عملی، در دسترس و قدرتمند سارس-کوو-۲ و درمانهای کووید-۱۹ را ضروری میکند.
در موسسه تحقیقاتی غیرانتفاعی زیست پزشکی، آزمایشگاه جکسون برای پزشکی ژنومیک، دکتر دریا اونوتماز و گروه تحقیقاتی وی روشی را که اغلب یک روش درمانی سرطان است برای از بین بردن ویروس سارس-کو-۲ اقتباس کردهاند.
یافتههای این تحقیق چندین راهبرد مبتنی بر ایمنی را برای کشف درمان و پیشگیری از کووید-۱۹ نشان میدهد.
اولین روش ایمنیدرمانی بر روی پروتئین اسپایک موجود در سارس-کوو-۲ و گیرنده سلول میزبان، آنزیم مبدل آنژیوتانسین ۲ (ACE۲) متمرکز است. پروتئین سنبله مولکولی روی سطح ویروس، مسئول آلوده کردن سلولهای میزبان سالم است. این پروتئین از طریق گیرنده آنزیم مبدل آنژیوتانسین ۲ وارد سلول میشود و به ارانآی ویروسی اجازه میدهد تا کنترل خود را آغاز کند.
در تحقیق اونوتماز، سلولهای تی با سلولهای ضد اسپایک و ضد آنزیم مبدل آنژیوتانسین ۲ کارتی سل برای هدف قرار دادن پروتئین اسپایک یا گیرنده آنزیم مبدل آنژیوتانسین ۲ با ویژگی و کارایی بالا در انواع مختلف سلولهای آلوده، مهندسی شدند.
روش دوم ایمنی درمانی وسیلهای مبتنی بر آنتیبادی برای پیشگیری از عفونت کووید-۱۹ فراهم میکند. سلولهای تی با یک آنتیبادی دارای خاصیت دوگانه ادغام و با آنزیم مبدل آنژیوتانسین ۲ مهندسی شدند تا سلولهای تی خود بیمار را برای از بین بردن سلولهای آلودهای که پروتئین اسپایک سارس-کوو-۲ را روی سطح خود نشان میدهند، فعال کند. درمان آنزیم مبدل آنژیوتانسین ۲ دارای خاصیت دوگانه، بهجای اینکه سلولهای اصلاح شده خارج از بدن، سلولهای آلوده را بکشد، سلولهای تی سالم را در فرد فعال میکند تا سلولهای اسپایک مثبت را پس از عفونت هدف قرار دهند.
برخلاف اکثر روشهای درمانی کنونی، سلولهای اصلاح شده دارای خاصیت دوگانه آنزیم مبدل آنژیوتانسین ۲ از گیرنده آنزیم مبدل آنژیوتانسین ۲ برای هدف قرار دادن تظاهرات مختلف پروتئین اسپایک در تمام انواع سارس-کوو-۲، از جمله دلتا، اومیکرون و غیره استفاده میکنند بنابراین درمان آنزیم مبدل آنژیوتانسین ۲ دارای خاصیت دوگانه میتواند حذف موثرتر انواع با اتصال قویتر آنزیم مبدل آنژیوتانسین ۲ را فراهم همچنین میتواند بهعنوان یک طعمه برای جلوگیری از ورود ویروس به سلولها عمل کند و یک راهبرد پیشگیرانه ممکن را ارائه دهد.
هر دو روش پیشنهادی سلولدرمانی کارتی و درمان مبتنی بر آنزیم مبدل آنژیوتانسین ۲ دارای خاصیت دوگانه راهبردهای بالقوه امیدوارکنندهای برای درمان و پیشگیری کووید-۱۹ در آینده ارائه میدهند.
یافتههای این تحقیق در مجله Clinical & Translational Immunology منتشر شده است.