توسعه سیستمی برای شناسایی مشکلات بینایی کودکان
دانشمندان چینی یک سیستم یادگیری عمیق مبتنی بر گوشی هوشمند را برای تشخیص زودهنگام اختلالات بینایی در کودکان خردسال توسعه دادهاند.
به گزارش چاینادیلی، گزارشی از نحوه عملکرد این سیستم هفته گذشته در مجله علمی «Nature Medicine» منتشر شد. این پژوهش توسط گروهی از پژوهشگران به سرپرستی استاد «لین هائوتیان» از مرکز چشم پزشکی ژونگشان در دانشگاه سون یات سن انجام شد.
این سیستم برای القای یک نگاه ثابت در کودکان با استفاده از تصاویر ویدیویی شبهکارتونی طراحی شده است. دوربینهای این سیستم با استفاده از مدلهای یادگیری عمیق، ویژگیهای چشم افراد را برای تجزیه و تحلیل بیشتر ثبت میکنند.
این سیستم قادر به شناسایی ۱۶ اختلال چشمی مانند آب مروارید مادرزادی، پتوز مادرزادی و گلوکوم مادرزادی است و دقت غربالگری آن بیش از ۸۵ درصد است.
به افتادگی پلک فوقانی، پتوز گفته میشود. این افتادگی ممکن است خفیف باشد یا تمامی مردمک را بپوشاند. در برخی موارد، پتوز میتواند دید طبیعی را محدود یا حتی بهطور کامل مسدود کند. پتوز میتواند یک یا هر دو چشم را درگیر کند، وراثتی باشد، در بدو تولد بروز کند یا در سنین بالاتر اتفاق بیفتد.
تشخیص زودهنگام اختلال بینایی بسیار مهم است، اما این امر اغلب در کودکان خردسال (که همکاری کمی در انجام آزمایشهای بینایی استاندارد دارند)، نادیده گرفته میشود.
در این پژوهش، بیش از ۲۵ میلیون فریم فیلم از ۳۶۵۲ کودک با کمک نرمافزار یادگیری عمیق مورد استفاده در مرکز ابررایانه Tianhe-2 در گوانگژو، استان گوانگدونگ جمع آوری شد. این سیستم این پتانسیل را دارد که توسط متخصصان مراقبتهای بهداشتی، والدین و مراقبان کودکان برای شناسایی کودکان خردسال دارای اختلالات بینایی استفاده شود.