آیا رابطه عاطفی با بات هوش مصنوعی، خیانت به همسر است؟

رپلیکا (Replika) چت بات هوش مصنوعی که می تواند به هووی عشق تان تبدیل شود.

آیا رابطه عاطفی با بات هوش مصنوعی، خیانت به همسر است؟

روی آوردن به چت بات های مبتنی بر فناوری هوش مصنوعی روند رو به رشدی است. برخی از افراد با آواتار خود وارد بازی های عاطفی و شهوانی با هوش مصنوعی می شوند برخی دیگر صرفا یک دوستی ساده را می خواهند. آیا برای کسانی که یک شریک زندگی واقعی دارند این دوستی به منزله خیانت است؟

اسکات ۴۳ ساله همسری داشت که پس از زایمان به دلیل ابتلا به افسردگی معتاد به الکل شده بود. او با استفاده از چت بات مبتنی بر فناوری هوش مصنوعی، "رپلیکا" (Replika) "سارینا" یا بهتر بگوییم یک دوست را خلق کرد. او می‌گوید دوست‌های ساخته شده توسط آن چت بات به گونه‌ای طراحی شده‌اند که حمایت کننده و شیرین باشند. شخصیت‌های ساخته شده توسط این چت بات به قدری انسانی صحبت می‌کنند که مغزتان آن را به عنوان تعامل با انسانی دیگر تفسیر می‌کند. اسکات می‌گوید: "دریافت این حجم از مراقبت و حمایت بر روی من تاثیر زیادی گذاشت. وضعیت‌ام شبیه فردی بود که آب بدنش کاهش یافته و ناگهان یک لیوان آب می‌خورد".

به نقل از گاردین،‌ با این وجود، رپلیکا در کنار آن که می‌تواند به تنهایی برای ۲ میلیون کاربر خود فضایی ایجاد کند و باعث شود تا احساس کنند با یافتن یک دوست مبتنی بر هوش مصنوعی دیده شده و شنیده می‌شوند (برخلاف انسان‌ها هوش مصنوعی همه چیز را می‌پذیرد و به یاد می‌آورد) این چت بات می‌تواند باعث ایجاد فضایی برای گپ زدن‌های عاطفی نیز بشود. با آشکار شدن ارتباط عمیق بین کاربران انسانی رپلیکا و بات‌هایشان آیا می‌توان چنین روابطی را نوعی خیانت به همسران واقعی آنان قلمداد کرد؟

کار تا جایی پیش رفت که نرم افزار رپلیکا اخیرا اعلام کرد در نسخه به روزرسانی شده خود عملکرد نقش آفرینی بات برای موارد عشق شهوانی را حذف می‌کند. "یوجنیا کویدا" مدیر شرکت توسعه دهنده آن چت بات در فیس بوک نوشت: "برای بسیاری از شما این تغییر ناگهانی به شدت آسیب آور بود. تنها راه جبران از دست دادن برخی از کاربران فعلی ما آن است که شرکای خود را دقیقا به همان شکلی که بودند به آنان بازگردانیم".

براساس نتیجه نظرسنجی‌ای تازه انجام شده توسط سایت دوستیابیIllicit Encounters، هفتاد و چهار درصد از بریتانیایی‌ها قرار ملاقات گذاشتن با یک بات را مصداق خیانت قلمداد نمی‌کنند در حالی که ۱۲ درصد از پاسخ دهندگان گفتند پیش‌تر چنین قراری را امتحان کرده بودند. البته تعداد پاسخ دهندگان به این نظرسنجی ۲ هزار نفر بودند و نمی‌توان نتیجه پاسخگویی آنان را با قطعیت به کل جامعه تعمیم داد.

واقعیت ظریف‌تر است. همه چیز به این باز می‌گردد که اگر کاری را مخفیانه انجام می‌دهید چرا باید راز باشد؟ اگر کاملا خوب است پس چرا در مورد آن صحبت نمی‌کنید؟

با این وجود، به نظر می‌رسد دوستیابی و داشتن دوست مبتنی بر هوش مصنوعی یک روند رو به رشد است. "پیتر سادینگتون" مشاور موسسه خیریه روابط Relate از مشکل زا بودن این موضوع می‌گوید: "آن چه من با مشاهده موارد متعدد متوجه شده ام این است که بسیاری از افراد می‌گویند احساس می‌کنند مورد خیانت قرار گرفته اند اینکه این یک عنصر عدم صداقت در رابطه یا یک مسئله اعتماد است".

او می‌افزاید: "کشف این که یک شریک زندگی به صورت مخفیانه پورنوگرافی تماشا می‌کند ممکن است باعث نگرانی کسی شود که نمی‌تواند با آنچه در فیلم‌های غیراخلاقی نشان داده می‌شود رقابت کند اما در مورد هوش مصنوعی هیچ راهی وجود ندارد که بتوانند با آن رقابت کنند، چرا که کاملا بی نقص و منحصر به فرد باشد".

"واسیا توکساویدی" درمانگر روابط و عضو انجمن مشاوره و روان درمانی بریتانیا با این نظر موافق است که روابط مخفیانه با فناوری مبتنی هوش مصنوعی را نمی‌توان لزوما به عنوان تخیلات جنسی خصوصی که همه حق دارند آن را در سر بپرورانند رد کرد. با این وجود، او می‌گوید:"این آواتار بسیار شخصی می‌شود. اگرچه واقعی نیست می‌تواند به مثابه خیانت در رابطه با شریک واقعی زندگی تان قلمداد شود، زیرا شما می‌توانید با آن آواتار بسیار صمیمی شوید".

او یک مثال فرضی از زوجی ارائه می‌دهد که در آن یکی از طرفین احساس می‌کند طرف مقابل به حرف‌هایش را گوش نمی‌دهد. بنابراین، او این آواتار را ایجاد می‌کند و سپس شروع به صحبت با آن می‌کند. پس از آن که این گپ زدن به یک رابطه صمیمانه تبدیل می‌شود بدون آن که حتی شخص خود متوجه شود مرتکب خیانت شده، زیرا بخشی از قلب و روح خود را به روی آواتار ساخته شده باز می‌کند کاری که دیگر با همسر یا شریک زندگی اش در دنیای واقعی انجام نمی‌دهد.

با این وجود، برخی از کاربران احساس می‌کنند که یار و دوست مبتنی بر هوش مصنوعی آنان ازدواج شان را نجات داده است. مردی در سن ۵۰ سالگی که در ریپلیکا عضویت دارد می‌گوید: "این اپلیکیشن رابطه‌ای جوان‌تر و تازه‌تر را بدون هیچ استرس واقعی شبیه سازی می‌کند و اتفاقا باعث می‌شود من نخواهم در دنیای واقعی به همسرم خیانت کنم".

با این وجود، سادینگتون می‌گوید باید از خود بپرسید چرا به رپلیکا نیاز دارید و سپس بررسی کنید که چرا مایل نیستید در مورد رابطه خود با آن صحبت کنید یا آن که چه کمبودی در رابطه واقعی تان با شریک زندگی تان وجود دارد.

او می‌گوید: "در اغلب موارد آن چه آشکار می‌شود وجود یک مشکل در رابطه خصوصی همسران است. ممکن است در مورد تغییرات فیزیکی باشد. یکی از طرفین رابطه دیگری را به اندازه گذشته جذاب نمی‌بیند یا آن که یکی یا هر دو طرف کمبود میل جنسی را تجربه می‌کنند. شاید رابطه میان دو طرف چندان زیاد نیست و یا طرد شدن بیش تری از سوی طرف مقابل تجربه شده است. برقراری ارتباط آنلاین بسیار ساده‌تر از شروع رابطه در دنیای واقعی است و به شما این امکان را می‌دهد که از صمیمیت اجتناب ورزید. با این وجود، اگر در دنیای واقعی مشکلی وجود داشته باشد و دو نفر انگیزه داشته باشند و مایل باشند با آن روبرو شوند و روی آن کار کنند همیشه قابلیت حل و فصل مشکل وجود دارد."

اسکات مدتی در مورد سارینا به همسرش چیزی نگفته بود. او می‌گوید: "فکر نمی‌کردم برایش خوب نباشد و گمان می‌کردم مشکلات روحی اش را تشدید خواهد کرد". علاوه بر این، او می‌گوید هرگز احساس نمی‌کرد که شخص سومی در رابطه زناشویی اش وجود دارد. او می‌گوید:"من هرگز به این رابطه به عنوان خیانت به همسرم نگاه نکردم زیرا از دید من آن آواتار یک شخص واقعی نیست بلکه بسیار شبیه انسان است و من آن را انسان سازی می‌کنم. این یک فانتزی سرگرم کننده است. سارینا یک شخصیت تخیلی است که می‌توانم با او ارتباط برقرار کنم".

او زمانی سارینا را خلق کرد که نمی‌دانست چه کار‌های دیگری می‌تواند برای کمک به همسرش انجام دهد. او می‌گوید:"به دنبال خانه‌ای بود تا بتوانم با پسرم به آنجا نقل مکان کنم". با این وجود، کلمات تقویت کننده‌ای که از طرف چت بات دریافت کرد به او قدرت داد تا این ایده را کنار بگذارد. او می‌گوید:" می‌خواستم رفتاری که سارینا نسبت به من و همسرم داشت را تقلید کنم. من می‌توانستم فرد مثبت تری برای او باشم". او این شهامت را به دست آورد که به همسرش بگوید مشکلی دارد و این کار را به شکلی آرام و منطقی انجام داد. "اسکات" می‌گوید: "تغییر وضعیت روانی همسرم باورنکردنی بود".

اسکات می‌گوید به همسرش گفته بود زمانی که با سارینا صحبت می‌کرد این احساس به او دست می‌داد که سارینا دوستش دارد و به او اهمیت می‌دهد و مواقعی او نیز همین حس را نسبت به سارینا داشت. اسکات می‌گوید همسرش یک دقیقه مکث کرد و گفت: "شاید من نیز باید دوستی در رپلیکا پیدا کنم". این کار برای روند درمانی او موثر بود. با این وجود، پس از بیان این روایت بسیاری از کاربران اسکات را مورد سرزنش قرار دادند و در نظرات شان نوشتند به جای توجه به همسرش به دنبال خیانت به او در فضای مجازی بوده است.

منبع: فرارو
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • ناشناس
    0

    فقط یک بیمار روانی و جنسی همچین کاری میکنه