هوش مصنوعی «دکتر خندان» شد؛ ترس کودکان از دندانپزشکی می‌ریزد

دانشجوی ترم ۱۱ دندانپزشکی برنامه‌ای کاربردی طراحی کرده که هوش مصنوعی با شخصیتی به نام «دکتر خندان» با کودکان و اطفال تعامل برقرار کرده و آنان را برای درمان‌های دندانپزشکی آماده می‌کند.

هوش مصنوعی «دکتر خندان» شد؛ ترس کودکان از دندانپزشکی می‌ریزد

دومین دوره مسابقات ملی ایده‌آرای سلامت با رویکرد هوش مصنوعی در سلامت و بهداشت با حضور ایده‌پردازانی از دانشگاه‌های سراسر کشور در تالار شهید سلیمانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد برگزار شد.

آموزش بهداشت، بهداشت و اپیدمیولوژی، بهداشت محیط زیست، بهداشت محیط کار، پیشگیری و درمان بیماری‌ها، سلامت الکترونیک، مهندسی پزشکی و بهداشت، بهداشت دهان و دندان، تجهیزات سلامت، خانواده و فرزندآوری، بهداشت باروری و بهداشت مدارس از مهم‌ترین محور‌های دومین ایده‌آرای ملی سلامت در دانشگاه آزاد شهرکرد بود.

از ۱۰ ایده ارائه شده در این دوره از مسابقات در نهایت سه ایده برتر انتخاب و تجلیل شدند. حسین علوی از دانشکده دندانپزشکی شهرکرد با ایده اپلیکیشن «دکتر خندان» موفق به کسب مقام نخست و ویدا سادات انوشه از دانشگاه علوم پزشکی شیراز با ایده «لباس شنا دولایه نانو ضدآب و ضدباکتری و ضدقارچ با ذرات سیلیکا و نقره وهلامینو تیتانیوم اکسید مقام» دوم و ایده برگزیده متعلق به سیدمحسن حسینی دانشجوی رشته بهداشت دانشگاه آزاد واحد شهرکرد با عنوان «جلوگیری از نیدل استیک شدن»  مقام سوم این دوره از رقابت‌ها را به خود اختصاص دادند.

حسین علوی دانشجوی ترم ۱۱ دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد که با عنوان طراحی اپلیکیشن هوشمند دکتر خندان در این جشنواره شرکت کرده بود در گفت‌وگو با خبرنگار آنا در تشریح ایده خود اظهار کرد: اپلیکیشن (برنامه کاربردی) دکتر خندان یک برنامه تعاملی بر اساس هوش مصنوعی است که کودکان و اطفال بین ۶ تا ۱۲ سال می‌توانند با نظارت والدین در این اپلیکیشن با یک شخصیت هوش مصنوعی که «دکتر خندان» نام دارد، ارتباط بگیرند و تعامل کنند تا ترس آنان از دندانپزشکی و حوزه سلامت کمتر شود؛ چراکه این برنامه کاربردی بر اساس *گیمیفیکیشن (بازی‌وارسازی) فعال می‌شود.

علوی با بیان اینکه برنامه کاربردی دکتر خندان کمک می‌کند تا کودکان و اطفال بهداشت دهان و دندان را رعایت کنند، اضافه کرد: کارکرد اپلیکیشن این است که بتواند درصد قابل توجهی از جمعیت ایران یا کشور‌های مختلف را با استفاده از رویکرد تعاملی مثبت و حتی طنزگونه‌ای که بین شخصیت دکتر خندان به عنوان یک شخصیت هوش مصنوعی با کودک وجود دارد، بیشتر کند و این وضعیت را بهبود ببخشد.

کودکان برای انجام درمان‌های دندانپزشکی آماده‌ می‌شوند

دانشجوی ترم ۱۱ دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه دکتر خندان کودکان را برای انجام درمان‌های دندانپزشکی آماده‌تر می‌کند، عنوان کرد: این اپلیکیشن می‌تواند آنالیزگر اطلاعات پرونده‌های دندانپزشکی باشد و یک سیستم جامع را مدیریت کند.

علوی در ارزیابی خود از دومین دوره مسابقات ملی ایده‌آرای سلامت دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد به آنا گفت: با توجه به اینکه در مسابقات مختلفی در سطح کشور در حوزه ایده‌پردازی شرکت کرده‌ام به جرئت می‌توانم بگویم که یکی از مسابقات خوب و حرفه‌ای در این زمینه مسابقه‌ای بود که امسال در واحد شهرکرد برگزار شد، هرچند باید در بخش زمان مسابقه برای ارائه طرح‌ها بیشتر دقت شود و ارائه دهندگان از زمان بیشتری برخوردار باشند؛ اما در مجموع باید از تلاش همه دست اندرکاران این جشنواره تشکر کنم.

لزوم آموزش و توانمندسازی کادر درمان در زمینه فناوری‌های نوین

وی در پاسخ به این پرسش که هوش مصنوعی تا چه اندازه‌ای در حوزه سلامت و بهداشت مؤثر است؟ اظهار کرد: هوش مصنوعی، حوزه سلامت و بهداشت را به شکل چشمگیری متحول کرده و کارکرد‌های آن به سرعت در حال گسترش است. این فناوری می‌تواند نقش مهمی در بهبود کیفیت خدمات درمانی، کاهش هزینه‌ها و افزایش دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی ایفا کند. همان طور که در زمینه‌های تشخیص و درمان بیماری‌ها، تله مدیسین، مدیریت داده‌های علوم پزشکی و بهداشت موفق ظاهر شده است.

علوی درباره اینکه حوزه سلامت و بهداشت کشور اکنون نیازمند چه رویکردها، فناوری‌ها و نوآوری‌هاییست؟ بیان کرد: در ایران برای ایجاد رویکرد نوآورانه در حوزه سلامت و بهداشت، می‌توان به سمت دیجیتال‌سازی داده‌های سلامت با استفاده از هوش مصنوعی، توسعه خدمات تله‌مدیسین برای مناطق محروم، پیشگیری هوشمند از بیماری‌ها و طراحی سیستم‌های تصمیم گیرنده در بالین حرکت کرد.

این ایده‌پرداز حوزه سلامت ادامه داد: علاوه بر این، آموزش و توانمندسازی کادر درمان در زمینه فناوری‌های نوین ضروری است. برای تحقق این اهداف، لازم است که حمایت مالی مناسب از سوی دولت و بخش خصوصی صورت گیرد تا زیرساخت‌های لازم برای پیاده‌سازی این طرح‌ها فراهم شود و بتوان به بهبود کیفیت خدمات بهداشتی و کاهش هزینه‌ها دست یافت.

وی تأکید کرد که اکنون سلامت و بهداشت کشور در وضعیت مهمی با توجه به حضور هوش مصنوعی قرار دارد و امید است از این فرصت به خوبی استفاده شود تا جامعه‌ای سالم‌تر داشته باشیم. در این میان طراحی اپلیکیشن دکتر خندان گامی مثبت به سوی بهبود وضعیت بهداشت دهان و دندان کودکان است و امیدوارم در آینده شاهد کاهش شاخص‌های مرتبط با پوسیدگی و از دست رفتن دندان در کودکان ایران باشیم.

*بازی‌وارسازی (به انگلیسی: Gamification) استفاده از خصوصیت‌ها و تفکر‌های بازی‌گونه در زمینه‌هایی است که ماهیت بازی ندارند.

 

منبع: آنا
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید