ایجاد فضای طبیعی تکثیر و پرورش مارهای سمی در موسسه رازی
رئیس بخش جانوران سمی موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی به طرح ایجاد فضای طبیعی تکثیر و پرورش مارهای سمی در این موسسه اشاره کرد و گفت: این امر، کاهش وابستگی به طبیعت و پایداری صادرات را به همراه خواهد داشت.
به گزارش ایسنا، دکتر ناصر محمدپور با اشاره به لزوم تامین نیاز روزافزون کشور به پادرزهرها و پایداری در بحث صادرات سرمهای درمانی ضد مارگزیدگی و عقربزدگی در این موسسه، اظهار کرد: با توجه به اینکه برای تولید پادزهر به سم احتیاج است، جهت عدم استحصال این سمها از طبیعت، موضوع ایجاد فضای طبیعی تکثیر و پرورش مارهای سمی در موسسه در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: بر این اساس فضایی در موسسه به صورت پایلوت ایجاد میشود تا این حیوانات سمی در شرایط طبیعی نگهداری شده و سمگیری از آنان انجام شود.
رئیس بخش جانوران سمی موسسه رازی با بیان اینکه در صورت سمگیری از این حیوانات در فضای آزمایشگاهی و شرایط مصنوعی، خصوصیات آن تغییر خواهد کرد، خاطرنشان کرد: با توجه به این امر مجبور به ایجاد فضایی طبیعی برای زندگی این جانوران هستیم تا کاهش وابستگی به طبیعت و پایداری صادرات موسسه رازی را برای این تولیدات در موسسه رازی شاهد باشیم.
وی در ادامه به موضوع استحصال سم در محل اشاره کرد و گفت: در این راستا ضمن تفاهم صورت گرفته با سازمان محیط زیست، با مشخص شدن نوع مارها و تعداد نمونههایی که در مناطق مختلف کشور باید گرفته شود، در فصل مشخص همکاران موسسه رازی به همراه کارشناسان محیط زیست به محل اعزام میشوند تا سمگیری در طبیعت انجام شود.
دکتر محمدپور با بیان اینکه در محلهای نمونهگیری شده نقطهگذاری و طول و عرض جغرافیایی با GPS مشخص میشود، اضافه کرد: پس از سمگیری در محل، این سم در ازت مایع به این موسسه منتقل شده تا اقدامات لازم بر روی آن برای تبدیل به پادزهر صورت گیرد.
بر اساس اعلام روابط عمومی موسسه رازی، وی با تاکید بر اینکه این روش در حال حاضر در سطح کشور توسط موسسه رازی توسعه یافته است، افزود: در این روش حیوانات سمگیری شده نیز به محیط زندگی بازگردانده میشوند، این روش کمک میکند تا صدمه احتمالی را که در فعالیتهای مربوط به استحصال سم به طبیعت وارد میشود، شاهد نباشیم.
منبع: ایسنا
10