خشکی پوست با چه عواملی تشدید می شود؟

یک متخصص پوست، مو و زیبایی در خصوص عوامل موثر در تشدید خشکی پوست و راه‌های درمان آن توضیحاتی را ارائه کرد.

خشکی پوست با چه عواملی تشدید می شود؟

محمد رضوانی اظهار کرد: خشکی پوست زمانی اتفاق می‌افتد که چربی پوست تا حد قابل توجهی کاهش پیدا کند زیرا این چربی باعث حفظ آب و رطوبت در پوست می شود.

این متخصص پوست، مو و زیبایی گفت: گاهی خشکی پوست می تواند ناشی از فرم سرشتی و مادرزادی باشد؛ یعنی زمانی که فردی متولد می شود از همان ابتدا به صورت طبیعی چربی پوستش نسب به دیگر نوزادن کمتر است که این موضوع در نهایت می تواند منجر به بیماری ایکتیوز‌ شود.
رضوانی ادامه داد: در کنار خشکی پوست سرشتی فرم دیگری از خشکی پوست وجود دارد که اکتسابی بوده و علل مختلفی در ایجاد آن موثر هستند.

کم کاری تیروئید
او یادآوری کرد: شایع‌ترین دلیل و به اصطلاح سردسته دلایل خشکی پوست را می‌توان ابتلا به بیماری کم‌کاری تیروئید دانست؛ که در چنین شرایطی لازم است به پزشک مراجعه شود.

استفاده از قرص‌های چربی
رضوانی گفت: کسانی که دچار بیماری چربی خون هستند و برای درمان آن دارو مصرف می‌کنند بیشتر دچار خشکی پوست خواهند شد.

آب و هوای خشک
او تصریح کرد: گاهی اوقات ممکن است افراد به دلیل تغییر شرایط زندگی و قرار گرفتن در یک محیط با آب و هوای خشک به علت عدم سازگاری پوست‌شان با آن محیط دچار خشکی پوست شوند. در واقع افرادی که در آب و هوای مرطوب زندگی می‌کنند زمانی که وارد محیطی با آب و هوای خشک ‌شوند درگیر خشکی پوست خواهند شد.

شستشوی زیاد
این متخصص پوست، مو و زیبایی افزود: از دیگر علت‌هایی که سبب خشکی پوست می‌شود شستشوی زیاد آن است. در واقع کسانی که چربی پوست شان کم است درصورتیکه زیاد استحمام کنند یا دست و صورت خود را زیاد شستشو دهند دچار خشکی پوست می‌شوند.

استفاده از آب داغ
رضوانی گفت: استفاده مکرر از آب داغ برای شستشو نیز از دیگر عواملی است که می‌تواند سبب ایجاد خشکی پوست شود، زیرا آب داغ تا حد قابل توجهی چربی نرمال و طبیعی پوست را از بین می‌برد.

استفاده از شوینده‌های نامناسب
او ادامه داد: در برخی از موارد افراد بدون در نظر داشتن جنس پوست‌شان از شوینده‌هایی استفاده می‌کنند که می‌تواند باعث بروز خشکی پوست شود. به همین خاطر لازم است تا افراد از شوینده‌های مخصوص با PH مناسب پوست‌شان استفاده کنند.

افزایش سن
این متخصص پوست، مو و زیبایی بیان کرد: هنگامی که سن افراد افزایش می‌یابد غدد چربی پوست به واسطه عدم ترشح هرمون‌های جنسی کم کار می‌شوند و خشکی پوست به وجود می‌آید.

علائم خشکی پوست

رضوانی ادامه داد: ساده‌ترین نشانه خشکی پوست این است که ظاهر پوست طراوت و شادابی خود را از دست می‌دهد، حالتی زبر و خشن پیدا می‌کند و ترک‌های ریزی در سطح پوست ایجاد می‌شود و اگر این شرایط برای مدت طولانی ادامه یابد وارد فاز اگزما می‌شویم که در چنین شرایطی پوست دچار التهاب شده و به علت خارش‌های زیاد خراش‌هایی بر روی آن به وجود می‌آید.

راه‌های درمان خشکی پوست

این متخصص پوست، مو و زیبایی بیان کرد: برای درمان، خشکی پوست هم مانند دیگر بیماری‌ها ابتدا باید ریشه یابی شود تا بر اساس مکانیسم‌های موجود درمان مناسبی برای فرد در نظر گرفته شود. به عنوان مثال اگر فردی به دلیل عدم استفاده از شوینده‌های مناسب دچار خشکی پوست شده است به او توصیه می‌شود از شوینده‌ای که متناسب با پوستش است استفاده کند. اگر فرد از حمام آب داغ به طور مکرر استفاده می‌کند باید تلاش برای ترک این عادت داشته باشد.
او با اشاره به اینکه توصیه می‌شود افراد دارای پوست بسیار خشک از دستگاه‌های بخور استفاده کنند تا رطوبت محیط افزایش یابد، گفت: لازم است افرادی که پوست‌شان خشک است از کرم‌های مرطوب کننده استفاده کند.

رضوانی یادآوری کرد: اگر فردی دچار اگزمای شدید باشد به توصیه پزشک می‌تواند از دارو‌های مخصوص ضد خارش و یا پماد‌های کورتون دار برای مدت محدودی استفاده کند. همچنین استفاده از لوسیون‌های بدن نیز برای افرادی که پوست بسیار خشکی دارند توصیه می‌شود، زیرا این امر سبب می‌شود آب وارد شده به پوست در هنگام استحمام حفظ شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

70

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید