چه رفتارهایی خانمها را از ازدواج منصرف میکند؟
یک جامعه شناس گفت: یکی از عواملی که میتواند دختران را از ازدواج منصرف کند، ترس از دست دادن آزادیهایشان است.
همه دوست دارند بهترین و ایده آلترین فرد قدم به زندگیشان بگذارد. خانمها همیشه مردان مهربان را ترجیح میدهند. مردی که ضمن حفظ صلابت و قدرت مردانه، با همسر و بچه هایش مهربان باشد و بتواند خیلی راحت در خانواده حرف بزند و خانمش هم با او راحت صحبت کند. در هر شرایطی بتوان روی حمایت شوهر حساب کرد. البته خانمها، مرد بسیار احساساتی را نه ظاهرا و نه باطنا هم نمیپسندند. دوست دارند همسرشان ویژگیهای مردانه داشته باشد و لوس نباشد. خانمها یک مرد واقعی و با احساسات مردانه را ترجیح میدهند به یک مردی که گاهی احساساتش شبیه احساسات خانمها است و خیلی زیادی لطیف میشوند.
در همین رابطه مریم سادات ظهوریان، کارشناس و فعال فرهنگی و جامعه شناس گفت: انسان یک موجود اجتماعی است و دخترها از زمانی که متولد میشوند، اولین موقعیت اجتماعی آنها خانوادهشان است. زمانی که بزرگ شده و وارد عرصههای اجتماعی بیشتری میشوند؛ می توانند در خانواده یا فضای اجتماعی مثل شامل مدرسه، دانشگاه و فضای کارو... جایگاهی را داشته باشند.
وی در ادامه گفت: زن ها از یک منزلتی برخوردار هستند و یک طبقه و جایگاهی را در جامعه برای خود در نظر می گیرند. وقتی دخترها تحصیلات دارند و وارد فضای جامعه می شوند، حریمی دارند و در قبال خود، خانواده، اجتماع و موقعیت کاریشان تقیداتی دارند.
چه رفتارهایی دختران را از ازدواج منصرف میکند
ظهوریان گفت: یکی از عواملی که میتواند دختران را از ازدواج منصرف کند، ترس است. دختران ترس این را دارند که اگر ازدواج کنند، ممکن است محدودیتهایی برایشان ایجاد شود و موقعیتهایی را از دست دهند.
وی افزود: دختران در زندگی شخصی خود مسئولیتهایی دارند و وقتی که یک زندگی جدید را آغاز میکنند، باید وظایفی، غیر از وظایف قبلی خود متقبل شوند و از این موضوع میترسند که تمام وقتشان را بگیرد یا محدودیتی ایجاد شود.
این جامعه شناس گفت: دختران باید به این نکته توجه داشته باشند که مسئولیتهای گذشته آنها، سر جای خود باقی هستند و با یک برنامه ریزی درست میتوانند به همه کارهایشان بپردازند. شاید دختری در محیط خانواده از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند، اما در زندگی مشترک از جهت اخلاقی، عرفی و قانونی بازخواست شود، به همین خاطر این جزء ترسهایی محسوب میشود که ذهن فرد را در بهترین حالت ممکن درگیر کند.
وی در ادامه گفت: یکی از عواملی که دختران از ازدواج گریزان میشوند، ترس از این است که مدام از سوی همسرشان زیر ذره بین قرار گیرند و آزادیشان محدود شود و تحت کنترل باشند.
این جامعه شناس با بیان اینکه باید ویژگیهای مثبت زندگی مشترک را ببینیم، تصریح کرد: همه مسائل در زندگی مشترک باید به صورت برابر و پنجاه پنجاه باشد. یعنی مسئولیتها، بر دوش یک نفر نباشد و به عنوان مکمل از طرف مقابل برای حل مشکلات استفاده کنیم.
وی افزود: ممکن است دختر یا پسر قبل از شروع زندگی مشترک، مشکلات خود را به تنهایی حل میکردند. اما در زندگی مشترک باید مشارکت حس شود و در مجموع محدودیت در آزادیها و مسئولیت سنگین میتواند از عوامل ترس دختران به شمار آید.
کدام رفتارهای مردان، زنها را عصبانی میکند؟
وی تاکید کرد: شاید نتوان به صورت صد درصد این عوامل کلافگی زنان را گفت، زیرا به فرهنگ و نوع زندگی که مرد در گذشته تجربه کرده است و یا زنانی که در اطرافش بوده اند می تواند تأثیرگذار باشد.
وی گفت: ممکن است دختر عمه، خواهر، مادر و ... یک ذهنیتی در پسر ایجاد کنند و پسر تصورش بر این باشد که باید، زن را در محدودیت قرار دهد. معکوسش هم وجود دارد، زن در خانواده ای بزرگ شده است که اعضای آن وظیفه شناس بودند و هر کدامشان طبق اصول و وظایف خودشان زندگی میکردند.
این جامعه شناس در ادامه گفت: وقتی این دو فرد با یکدیگر مواجه میشوند یک پیچیدگی ایجاد میشود. مرد با یک پیشینه و زن هم با یک پیشینه دیگر وارد رابطه شده اند. این پیشینهها با یکدیگر متفاوت هستند و ممکن است اختلافاتی را به همرا بیاورد. بهتر است قبل از ازدواج این پیشینهها بررسی و حل شوند.
وی ادامه داد: زمانی که یک مرد دائم، همسرش را کنترل میکند و زیر ذره بین قرار می دهد و به او میگوید تو، قدرت پردازش فکری نداری و من مدام باید پشت سر تو باشم تا بتوانم غلط فکری و عملی تو را بگیرم؛ شاید در کوتاه مدت آزار دهنده نباشد، اما در دراز مدت قطعاً برای زن میتواند آزار دهنده و کلافه کننده باشد. به خاطر اینکه انسانیت و افکار انسانی او را زیر سؤال برده است.
وی افزود: اینکه دختر فکر کند که اگر من وارد زندگی شوم، دیگر فضاهای خصوصی خود را از دست خواهم داد، میتواند یکی از عوامل ترس دختران از ازدواج باشد.
وی در ادامه گفت: اینکه مردی لحظه به لحظه زنش را دنبال و او را کنترل کند یا سخت گیریهای افراطی داشته باشد، میتواند برای زن آسیب زننده باشد.
ویژگی مردهای ایده آل
ظهوریان از دیدگاه اجتماعی گفت: اولین و مهمترین نکته این است که یک زن، دیده شود. وقتی ما یک زن را محور قرار دهیم و بسیاری از مسائل را از دیدگاه او ببینیم، اگر قرار باشد که تغییری در افکار زن داده شود تغییر مشورت آمیز است نه تغییر تحکمی.
وی افزود: مرد یک چارچوبی را برای زندگی خودش در نظر گیرد که کسی وارد چارچوب حریم خانواده نشود. خانواده در درجه اول، خودش و همسرش است و بعداً فرزندان وارد این چارچوب میشوند.
وی گفت: گاهی اوقات ما میبینیم که این کلمه غیرت هر چند که زیبا است، اما در جای درست به کار نمیرود و باعث حساسیت بعضی از افراد می شود. غیرت به این معنا است که زن همسر خود را یک تکیه گاه و ستون و امنیت برای خود در مواقع حساس ببیند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
24
بهتره دولت و حکومت دو دوزه بازی رو بزاره کنار و دست پیش رو نگیره که بخواد پس بیافته بهتره بگی چه عوامی شده که پسران و مردان دیگه زیر بار زن نمی روند دلیلش هم اونه که از دو سال پیش تا الان اگه به قانون های من درآوردی مجلس نگاه کنید پشت سرهم قانون های مرد ستیزانه و علیه مردان تصویب کرده و همه چیز بر علیه مردان بوده که نود و پنج درصد اونم مسایل مالی بوده که باعث شده مردان به زندان بیافتن و تا این قوانین مرد ستیز علیه مردان حذف نشه و مهریه حذف نشه قانونی نباشه که از مردان حمایت کنه هیچ مردی تن به خواری و ذلت رفتن زیر بار زن را نمی دهد پس اینطور که تیتر زدی زنان چرا شوهر نمی کنند باشه این دروغم مثل دروغای دیگه تون یادت باشه تا اقتصاد خوب نشه تا قانون مرد ستیز حذف نشه زن بی زن!
این از دید مردان است اما مثلا من که در۳۲سالگی ازدواج نکردم نه دلیل اقتصادی بلکه دلیل فرهنگی داشت. مهمترین دلیل قوانین مجلس بود. برعکس که شمابه دلیل قوانین همین مجلس،اقتصاد ومهریه و...ازدواج نکردی. درتمام دنیا مهریه یا شبیه به آن وجود دارد درهمان کشورهای غربی اگرمهریه نیست اموال مرد بعدطلاق تقسیم میشود
نه خیر اموال مشترک بعد ازدواج آن هم اگر خسارتی به یکدیگر نزده باشند که در این صورت قابل وصول است چون در آنجا زندگی اشتراکی ومشترک واقعی است چون زنان آنجا هم پسر دارند وهم برادر وهم پدر ومطمئن باش از ما بهتر هم فکر میکنند تحت تأثیر تبلیغات داخلی قرار نگیر اینجا همه چیز را زیر پا گذاشته اند
خدا به داد شوهر احتمالیت برسه،دختر ها ابتدا چیزی نمی خواهند اینه نتیجه ،شما که ارزش ازدواج رو تا ۳۲ سالگی نداشتی به این جور مسائل ضد مردان فکرمیکنی خدا به خیر کند
اینکه همون اول بگین از پشت بهم بده...
خانم سادات یک فمنیست زیرک هستند ،وخود را فارغ از قوانین موجود در ایران میبینند وجای تأسف دارد که با این نوع افکار مورد خیر سازی قرار میگیرند چرا که تجربه نشان داده مردهایی که بیشتر به همسرشان آزادی داده اند مجبور به تکرار آن وخواسته بیشتر زن قرار گرفته اند چون آزادی حدی ندارد وآهسته آهسته چارچوبهارا از میان برمیدارد از آن مهم تر اینکه اگر در این راه خیانت یا زنا که به خاطر اسلام بعد از انقلاب ماهیتش شده رابطه نامشروع ، شوهر نگون بخت است که با قانون بر گرفته از شرع تاوانش را میدهد !!!!؟
البته فقط اموال مرد تقسیم نمی شود بلکه به صورت مشترک اموال زن و مرد بین آن دو تقسیم می شود
عاقلانه این است که هرگونه محدودیت برای زن و مرد در شرایط ضمن عقد مشخص شود...که بعد ازدواج دچار این آمار بالای طلاق نباشیم مثلاً حق طلاق به زن داده شود اما مهریه حداکثر ۱۲ سکه حق کار همسر در خارج خانه...حق زندگی در فلان شهر.. وضعیت اموال زوجه در قبل از ازدواج و در صورت طلاق بعد از طلاق...مشخص شود.. در مجموع اگر منصفانه قضاوت کنیم در ایران در صورتی که ازدواج منجر به طلاق شود زن از لحاظ روحی و اجتماعی صدمات بیشتری نسبت به مرد متحمل می شود...
اصلا این حرفای بیخود را نزن حق طلاق با مرد است و بس و مهریه یک چیز من درآوردی است باید حذف بشه و تمام قانون های مرد ستیزانه باید حذف بشه و مرد هیچ گونه تعهد مالی به زن را ندارد و زن تازه باید تعهد مالی به مرد بدهد زیرا آمار طلاق فقط زیر سر زنان است
زنم به صورت بیمارگونه من را کنترل می کرد. با اتمام هر تماس با همکاران و خانواده ام سوالاتی می پرسید که واقعاً نمی دانستم از کجا سوالات را می آورد و هیچ جوابی نداشتم تماس تلفنی به کابوس من تبدیل شده بود
ازدواج با این شرایط جامعه یه حماقت محظه