اسفنج را بپزید و بشویید!
اسفنج آشپزخانه را چندوقت یکبار عوض میکنید؟ آن را داخل چه ظرفی نگهداری میکنید؟ آیا با اسفنج آبدارخانه محل کار، ظرف و لیوان خود را میشویید؟ اسفنج ظرفشویی میتواند آلودهترین وسیله باشد! پس باید چه کار کرد؟
به نظر شما، ویروس کرونا ممکن است به کجای آشپزخانه حمله کند؟ به میز، به پیشخوان، به کابینتها، به سینک ظرفشویی و....؟ احتمال اینکه ویروس کرونا هر یک از این نقاط را مورد حمله قرار دهد، دور از انتظار نیست، اما بعضی بخشها یا ابزارها بیش از بقیه در معرض تماس با ویروس کرونا هستند و از همان نقطه میتوانند سلامت بدن را تهدید کنند. این بخشها چه در منزل و چه در محل کار- به شکل خاص در محل کار - میتوانند به راحتی به ویروس کرونا آلوده شوند. با چند نقطه خاص و راهکار ضدعفونی کردن آن آشنا میشویم. درباره آلودگی سطوح با ویروس کرونا زیاد شنیدهایم. اما میدانید مدت ماندگاری این ویروس سمج، روی هر سطح چقدر است؟ مس 8 ساعت؛ مقوا 24 ساعت؛ استیل 48 ساعت و پلاستیک سه روز. یعنی اگر یک لیوان پلاستیکی را روی میز آشپزخانه یا آبدارخانه محل کار رها کنید و دست شما به ویروس کرونا آلوده باشد و آن را نشویید، ویروس تا سه روز روی سطح یا داخل لیوان باقی میماند.
پس دقت کنید:
رها نکنید: هیچ ظرفی را نشسته یا حتی شسته، در فضای باز رها نکنید. امکان نشستن ویروس روی آن وجود دارد. ظرفها را بعد از شستن داخل کابینت در بسته یا نایلون بگذارید.
خوب بشویید: با آب گرداندن داخل لیوان یا شستن بشقاب و قاشق و... با آب، ویروس از بین نمیرود. باید وسایل را با مایع ظرفشویی کاملاً بشویید.
سطوح را ضدعفونی کنید: حداقل یکبار در روز، سطوح آشپزخانه مانند پیشخوان، میز، سینک و... را با اسپری الکل ضدعفونی کنید. بعد از خرید و گذاشتن نایلونها روی میز یا پیشخوان هم حتماً این کار را انجام دهید.
دستها را بشویید: بعد از شستن وسایل، به شکل مجزا دستها را بشویید تا اثری از آلودگی از ویروس روی دستها نماند. اسفنج آشپزخانه را چندوقت یکبار عوض میکنید؟ آن را داخل چه ظرفی نگهداری میکنید؟ آیا با اسفنج آبدارخانه محل کار، ظرف و لیوان خود را میشویید؟ اسفنج ظرفشویی میتواند آلودهترین وسیله باشد! پس باید چه کار کرد؟
به هیچوجه نشویید: با اسفنج آبدارخانه محل کار، هیچ وقت ظرف نشویید. در فضای عمومی، احتمال آلودگی این اسفنج به انواع عوامل بیماریزا بیشتر است. کمی مایع ظرفشویی را کف دست ریخته و با همان ظرف بشویید و یا اینکه اسفنج شخصی در محل کار داشته باشید. راهکار دیگر این است که در محل کار، ظرفهای غذا را نشسته و آن را به منزل ببرید.
خشک نگه دارید: هرچه اسنفج خشکتر باشد، احتمال آلودگی آن کمتر است. بنابراین حتماً آن را در ظرف مناسب نگهداری اسفنج بگذارید؛ به شکلی که آب داخل آن تجمع نکند.
ضدعفونی کنید: هر روز در پایان کارهای روزانه، اسفنج را به مدت یک تا دو دقیقه داخل ماکروویو بگذارید. هر ماه: حداکثر زمان مناسب برای استفاده از اسفنج در آشپزخانه منزل، یک ماه است.
نکته: اگر در منزل فردی است که مبتلا به کرونا شده، علاوه بر جدا کردن همه وسایل او، اسفنجی جداگانه برای شستن ظرفهای او در نظر بگیرید. پس از شستن ظرفهای او، اسفنج را نیز بشویید. سپس داخل ماکروویو بگذارید تا ضدعفونی شود و بعد آن را داخل کیسه فریزر و داخل ظرفهای او بگذارید.
منبع: آتیه نو
70