چگونه به یک رابطه عاشقانه پایان دهیم؟
پایان دادن به رابطه عاشقانه دلایل متعددی میتواند داشته باشد. بر اثر مرور زمان ممکن است دو طرف به عدم اشتراکات خود پی ببرند.
در یک رابطه عاشقانه ممکن است همه چیز آن طور که روز اول رابطه فکر میکردید پیش نرود و تفاوتها میان شما و طرف مقابلتان آن قدر زیاد شود که جدایی را به با هم بودن ترجیح دهید. اما در هر صورت به هم خوردن رابطه عاشقانه میتواند بسیار دردناک باشد. اگر افراد در این شرایط اصولی عمل نکنند، ممکن است آسیبهای بسیار جدی به احساسات و سلامت روان یکدیگر وارد کنند. اگر قصد پایان دادن به رابطه خود را دارید ما در ادامه مطلب به توضیحات بیشتری در این باره اشاره کردهایم که مطالعه آنها میتواند برای شما سودمند باشد.
چرا تمام کردن رابطه عاشقانه تا این حد دشوار است؟
تمام کردن یک رابطه عاشقانه تصمیم سختی در زندگی است. شما به طور طبیعی هنگام تصمیم گیری در این باره با افکار و احساسات گوناگونی مواجه خواهید شد. ممکن است بترسید که بعدها از این تصمیم پشیمان شوید و یا به این فکر کنید که ممکن است اوضاع بهتر شود یا خیر. رسیدن به یک تصمیم درست در میان حجم انبوهی از افکار و احساسات متفاوت نیازمند این است که زمان کافی را برای فکر کردن اختصاص دهید و اگر نمیتوانید به تنهایی اوضاع را مدیریت کنید از یک مشاور روان شناس کمک بگیرید.
دشواری پایان دادن به رابطه عاشقانه تنها به تصمیمگیری در مورد آن محدود نمیشود. در واقع حتی اگر شما در این باره مطمئن باشید و بدانید که حتماً این رابطه باید تمام شود، بازهم ممکن است با مشکلات و ناراحتیهایی رو به رو شوید. به هم زدن رابطه از جانب شما میتواند منجر به این شود که شخص مقابل دچار ناامیدی، خشم و غمگینی شود و احساس کند که صدمه دیده است. در این شرایط لازم است که گفت وگوی سالمی داشته باشید و به عواطف او احترام بگذارید. انجام این کارها در موقعیت واقعی زندگی همیشه آسان نیست و میتواند فشارهای زیادی را به افراد وارد کند.
بایدها و نبایدها در پایان دادن به رابطه عاشقانه
به هم زدن هر رابطه عاشقانهای دشواریهای مربوط به خود را دارد و نمیتوان هیچ نسخهای را برای همه تجویز کرد. با این حال برخی اصول کلی وجود دارند که هنگام بحث برای پایان دادن رابطه عاطفی میتوانند به شما کمک کنند. در ادامه تحت عنوان بایدها و نبایدها به این اصول اشاره کردهایم.
1. بایدها در پایان دادن به رابطه عاشقانه
- به آنچه که میخواهید بگویید و دلایل آن فکر کنید. برای این کار وقت بگذارید و احساسات و دلایل خود را بیشتر بشناسید. هم چنین به واکنشهای طرف مقابل نیز فکر کنید و برای رو به رو شدن با آن آمادگی داشته باشید. اگر از قبل به واکنشها و حساسیتهای طرف مقابل خود فکر کرده باشید، میتوانید برخورد معقولانهتری داشته باشید و در آن لحظه بهتر عمل کنید.
-به شریکتان نشان دهید که با وجود تصمیمگیری برای پایان دادن به رابطه برای او هم چنان ارزش و احترام قائل هستید و احساساتش را درک میکنید.
-برای اینکه گفت و گو را درست پیش ببرید دائماً بر نقاط ضعف فرد مقابل و مشکلات رابطه تأکید نکنید. ابتدا از ویژگیهای مثبتی که باعث شد این رابطه را شروع کنید بگویید و سپس صادقانه دلایل خود را برای به هم زدن بیان نمایید. هنگامی که میخواهید صادقانه دلایل خود را مطرح کنید به نحوه بیانتان دقت داشته باشید.
-اگر هنگام بحث و گفت و گو نمیتوانید هیجانات خود را به درستی مدیریت کنید و یا در مورد تصمیم خود شک دارید حتماً از یک متخصص روانشناس کمک بگیرید. روانشناس به شما کمک خواهد کرد تا به گونهای رفتار کنید که هم خودتان و هم شریکتان آسیب کمتری ببینید.
2. نبایدها در پایان دادن به رابطه عاشقانه
- از مکالمه و گفت و گو درباره تمام کردن رابطه اجتناب نکنید. هر چقدر که فرایند اتمام رابطه بیشتر طول بکشد افراد آسیب بیشتری خواهند دید.
- بحث در مورد اتمام رابطه را بدون فکر قبلی آغاز نکنید. در این شرایط ممکن است چیزی بگویید که به احتمال زیاد بعداً از آن پشیمان شوید.
- به یکدیگر بیاحترامی نکنید. بگذارید حتی بعد از اتمام رابطه نیز فرد مقابل از شما به خوبی یاد کند. این امر باعث میشود که هردوی شما در پشت سر گذاشتن این بحران بهتر عمل کنید.
پایان دادن به رابطه، کلام آخر
نحوهای که شما رابطه خود را پایان میدهید، میتواند روابط بعدی زندگیتان را تحت تأثیر قرار دهد. اگر نتوانید از این مرحله به درستی عبور کنید، ممکن است در آینده نیز در انتخاب و پیشبرد روابط عاشقانه دچار مشکل شوید. اگر پس از اتمام رابطه احساس شکست شدیدی میکنید و با گذشت زمان هم چنان حس میکنید که نمیتوانید با شرایط سازگار شوید، حتماً برای ارتقای سلامت روان خود و پیشگیری از مشکلات بعدی به یک روانشناس مراجعه نمایید.
منبع: هنر زندگی
46