با همسر تنبل چه کنیم؟

اگر شما نیز همسری دارید که در کارهای خانه و فرزندان مشارکت چندانی ندارد، پس با ما همراه شوید و نکات پیشنهادی ما را مرور کنید. شاید برخی از این نکات بتواند گره از کار شما باز کند.

با همسر تنبل چه کنیم؟

اگر می­ خواهید با همسرتان برای انجام کارها قول و قرار بگذارید، سعی کنید از دغدغه­ های او برای اجبار به کار کردن او بهره بگیرید. به عنوان مثال سلامت بچه­ ها یکی از موضوعاتی است که همه­ ی والدین به آن حساس هستند.

در عوض گفتن این‌ که «کمی هم وقت صرف بچه ­ها بکن، می­دونی چه قدر وقته اون‌ ها رو یه پارک نبردی!» بگویید «می­دونی که بچه­ ها تو سن رشد هستند و فعالیت جسمی برای سلامت­ شان خیلی مهم است، لطفاً این هفته اون‌ها رو حتماً یه پارک ببر» و یا برای موثرتر بودن درخواست­ های مربوط به بچه­ ها، آن‌ها را از زبان بچه­ ها بیان کنید.

به عنوان مثال این‌ که «مبینا خیلی دوست داره براش کتاب بخونی، کتاب امشب رو گذاشتم کنار تخت­خوابش، لطفاً زحمتش رو بکش.»

به جای همسرتان کار نکنید

اگر قول و قراری برای کارهای خانه گذاشته­ اید، سعی کنید تا حد امکان از کمک بدون دلیل اجتناب کنید. البته این موضوع تنها یک استثنا دارد و آن موضوع بچه­ هاست.

اگر همسر شما به بچه ­ها قولی داده و می­دانید برای عملی شدن آن قول به کمک شما نیاز دارد، بدون این‌که جلوی بچه­ ها به رویش بیاورید به او کمک کنید. یادتان باشد اگر وجهه یکی از والدین پیش بچه ­ها آسیب ببیند، عوارض آن در طولانی مدت گریبان­گیر هر دو والد خواهد شد.

اما غیر از این مورد، شاید بد نباشد گاهی اجازه دهید همسرتان عوارض انجام ندادن کارها را تجربه کند. اگر قرار گذاشته ­اید که آشغال­ها را همسرتان بیرون ببرد، سعی کنید جمع شدن زباله ­ها برای یک هفته و بو گرفتن آن‌ها را تحمل کنید اما اجازه دهید در نهایت همسرتان این کار را انجام دهد.

بعد از انجام کار البته تشکر بدون هرگونه نیش و کنایه را فراموش نکنید و یا اگر قرار بر پخت شام توسط همسرتان است و بعد از رسیدن از سر کار متوجه می­شوید که چیزی در خانه ندارید، به هیچ عنوان پیشنهاد سفارش شام از بیرون را ندهید، سعی کنید گرسنگی را تحمل کنید و به نان و پنیر بسنده کنید اما چیز دیگری آماده نکنید.

اگر هم همسرتان در نهایت شامی ساده و البته با طعمی نه چندان دلچسب آماده کرد، از او تشکر کنید و نه از دستپخت او به دروغ تعریف کنید و نه از او ایراد بگیرید. تنها از تلاش او برای این‌که به قول و قرارتان متعهد بوده، تشکر کنید.

روحیات خود را بشناسید

گاهی اوقات این ویژگی­های ماست که مانع فعالیت بیشتر همسر ما در خانه می­شود. اگر قرار باشد هر زمان همسر ما کاری انجام داد، ایراد کار او را به رویش بیاوریم، در واقع در طولانی مدت او را به انجام ندادن کار تشویق کرده ­ایم. اگر خانم ­تان آشپزی خیلی خوبی ندارد، سعی کنید کمتر از او ایراد بگیرید.

به این ترتیب می­ توانید امیدوار باشید که او به آشپزی کردن ادامه داده و البته پیشرفت کند! و یا اگر شوهرتان آن طور که ایده­ آل شماست زیر مبل­ ها را جارو نمی­کشد، به او سرکوفت نزنید. بگذارید به کارش ادامه دهد. چرا که سرکوفت شما به معنای آن خواهد بود که در نوبت بعد شما ترجیح می­ دهید که خودتان کل خانه را جارو کنید.

دلگرمی را فراموش نکنید
گاهی افراد متوجه می­شوند

همسرشان که تا پیش از این فعال­ تر بوده، حالا آرام آرام ترجیح می­ دهد کمتر در کارهای خانه مشارکت کرده و به نوعی تنبلی را ترجیح می­دهد. اما چرا چنین اتفاقی می­افتد؟ هر چند عوامل مختلفی می­تواند مسبب این امر باشد اما دو نکته در برخورد همسران در این زمینه می­تواند به آن دامن بزند. اول قدر شناس نبودن.

اگر قرار باشد ما به تصور این‌که فعالیت­های همسرمان در خانه جز وظایف اوست از او تشکر نکنیم، آرام آرام انگیزه کار در او را کاهش داده­ایم. همه­ی افراد نیاز دارند که توسط دیگران مورد قدردانی قرار بگیرند. قدردانی باعث دلگرمی شده و به افراد نیرو می­ دهد تا به انجام کارهایی که حتی مورد علاقه آن‌ها نیست و یا بسیار کسل­ کننده و تکراری است، ادامه دهند.

پس اگر می­ خواهید همسرتان مشارکت بیشتری داشته باشد، بابت کوچک­ترین کار او نیز تشکر کنید.

اما علاوه بر قدرشناس بودن بابت کارهای همسر، نکته­ ی مهم دیگری نیز می­ تواند باعث دلگرمی و فعالیت بیشتر همسر در خانه شود. همسرتان را ببینید، به نیازهای او توجه کنید و به او ابراز علاقه کنید! شاید به نظر برخی ارتباط روشنی بین بی­ توجهی به همسر و تمیز نشدن خانه و یا نبردن زباله ­ها وجود نداشته باشد اما هر زمان که فردی احساس کند همسرش او را نه به خاطر خودش که به خاطر خدماتی که ارائه می ­دهد، می­ خواهد، ممکن است آرام آرام دلسرد شده و انجام آن خدمات را کاهش دهد.

اگر شما بتوانید به همسرتان نشان دهید که به او توجه داشته و او را دوست دارید، می­توانید امیدوار باشید که او نیز علاقه بیشتری برای مشارکت در کارهای خانه از خود نشان خواهد داد.

راه­هایی موثرتر برای بیان درخواست به همسر تنبل

گاهی اوقات آشنا نبودن با روش­ های مناسب بیان خواسته خود باعث می ­شود نه تنها همسران نتوانند به خواسته­ های خود برسند که دلخوری و ناراحتی نیز به مشکلات قبلی اضافه می­ شود. در بیان خواسته­ های خود بهتر است چند نکته را در نظر داشته باشید:

خواسته خود را سرراست، بدون سرزنش و بدون نیش و کنایه بیان کنید. اگر فکر می­ کنید ممکن است لحن خوبی نداشته باشید از پیامک استفاده کنید اما با کمی دقت نظر کلمات را انتخاب کنید.

اگر می­ خواهید موضوعی را یادآوری کنید، تصور کنید اگر می­ خواستید این نکته را به دوست خود یادآوری کنید چه می­ گفتید، حالا مشابه همان کلمات را به کار ببرید.

در زمان بیان خواسته خود طوری صحبت نکنید که انگار از سر ناچاری از همسرتان چیزی را می­ خواهید و اگر شما خودتان می­ توانستید به او رو نمی­ انداختید. بلکه خواسته خود صرفاً طوری بیان کنید که انگار بار اول است و یا این‌که دارید موضوعی معمولی را یادآوری می­ کنید.

از کلماتی مانند «می­ توانی» و «می­ شود» کمتر استفاده کنید. این کلمات می ­تواند نشان دهنده عدم اطمینان شما در پاسخ مثبت همسرتان باشد. پس به او این موضوع را القا نکنید که انگار به همکاری او اطمینانی ندارید.

68

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید