همه چیز درباره کوچینگ شغلی و روال کار آن

برای رسیدن به موفقیت شغلی بدون شک باید تجربه کافی را بدست بیاورید اما اگر زمان برای شما اهمیت بالایی دارد توصیه می شود از کوچینگ شغلی استفاده کنید.

همه چیز درباره کوچینگ شغلی و روال کار آن

انتخاب شغل یکی از مهم ترین کارها برای هر فردی است که آینده ساز می باشد و او را در مسیر موفقیت قرار می دهد. انتخاب شغل اشتباه آینده فرد را دچار مشکل می سازد و تمام اهداف و آرزوهایش را از بین می برد. کوچینگ شغلی به افراد کمک می کند تا موقعیت های حرفه ایشان را با درجه بالاتری از صداقت، کنجکاوی، همدلی و شفقت ارزیابی کنند.

حضور کوچ به مراجع کمک می کند تا توانایی های پنهان خود را شناخته و با استفاده از راه حل هایی ارائه شده توسط آنان برای ساختن اهداف خود اقدام کنند. در این بخش شما را با کوچینگ شغلی و فواید آن آشنا می کنیم.

متداول ترین مدل های کوچینگ 
  1. کوچینگ شخصی
  2. کوچینگ سازمانی
  3. کوچینگ فوتبالی
  4. کوچینگ اجرایی
  5. کوچینگ سلامت
  6. کوچینگ شغلی
  7. کوچینگ نوجوانان

مدل های کوچینگ شغلی

کوچینگ شغلی چیست؟

کوچینگ شغلی به متخصصان یا مسئولین اجرایی گفته می شود که می دانند چگونه باید بیزینس تجارت های موفق را پرورش دهند. این افراد معمولاً تمام تجربیات خود را با صاحبان بیزینس به اشتراک می گذارند تا آن ها به اهدافشان برسند.

در واقع وجود کوچینگ شغلی، یعنی داشتن یک فرد باتجربه در گروه که پیشنهادات شخصی بسیار خوبی ارائه می دهد و به شما کمک می کند تا در مسیر تجارت جهت خود را بهتر بشناسید. اقداماتی مثل تعریف اهداف، ایجاد استراتژی برای رشد یا برنامه ریزی، همگی کمک کننده هستند. 

مزایای استفاده از کوچینگ شغلی

  1. شناخت توانایی ها و علاقه های مراجع برای انتخاب رشته تحصیلی یا شغل مناسب 
  2. بهبود و تقویت مهارت های فعلی
  3. پیشرفت کسب و کار با تدوین استراتژی های مناسب 
  4. افزایش رضایت شغلی و درامد و کیفیت کار
  5. دست یابی به اهداف با افزایش انگیزه مراجع 
  6. توجه به اتفاقات روز بازار برای ایجاد تغییر و تحولات در شغل خود 
  7. توجه به توانایی ها و مهارت های فعلی با تغییر یا تکمیل حرفه و شغل 
  8. کمک در انتخاب و یادگیری مهارت های جدید
  9. رسیدن به اهداف مالی و شغلی با خود شناسی بهتر و شناخت مهارت ها یا نقط قوت 

مزایای کوچینگ شغلی

تفاوت کوچینگ شغلی با مشاور چیست؟

عموماً کوچینگ شغلی به یک فرد اجرایی کمک می کند که روی محل کنونی تجارت، هدف و مقصد اصلی و چگونگی رسیدن به آن تمرکز کند. کوچینگ در مورد پیشنهاد و توسعه صحبت نمی کند، بلکه بیشتر مربوط به پرسیدن سوالاتی می شود که سئوی کار را تقویت می کند و باعث می شود که افراد فهم و درک بهتری از کار خود پیدا کنند اما مشاور یا استراتژیست راه حل های تجربی و کاربردی را در اختیار افراد قرار می دهد، اطلاعات را با آن ها به اشتراک می گذارد و پیشنهاد می دهد، و برایشان برنامه ریزی می کند. 

در واقع کوچینگ های شغلی دستیاری و راهنمایی می کنند اما مشاورها ممکن است اقدامات مربوط به مشتری را هم خودشان انجام دهند. البته کوچینگ با منتورینگ اشتباه گرفته می شود. هر دو نیازمند تجربیات زیادی هستند. بزرگترین تفاوت این است که منتور روی پیشنهاد دادن تمرکز می کند اما کوچ به صاحب تجارت کمک می کند که برنامه ریزی به سمت هدف داشته باشد تا بتواند به موفقیت مدنظر خود برسد. 

کوچ تجاری به صاحب تجارت کمک می کند تا دیدگاه خود را در مورد بیزینس مشخص کند. همچنین باعث می شود که صاحب تجارت تأثیرات رسیدن به اهدافش را روی زندگی شخصی خودش بهتر بشناسد. 

اگر هدف تجارت با برنامه های صاحب تجارت و انگیزه هایش مرتبط نباشد، احتمالاً نمی تواند آنها را دنبال کند  بنابراین به آنها نمی رسد و در نتیجه کوچ به او کمک می کند که این اهداف را تغییر دهد و بعد از اینکه دیدگاه صاحب تجارت به طور واضح مشخص شد، کوچ به او کمک می کند تا اهداف مختلف را اولویت بندی کند و ببیند که کدام آیتم ها در بلند مدت به او کمک کرده و موثر خواهند بود. در نتیجه آن ها با یکدیگر کار می کنند، و استراتژی هایی را مشخص می کنند تا به نتایج مورد نظر برسند.

افراد اجرایی هم از آنجا که بیش از حد به کار مشغول هستند، ممکن است که نتوانند مشکلات را به خوبی ببینند و استانداردهای موفقیت را بسنجد و بنابراین کوچ به آن ها کمک بسیار زیادی می کند. کوچ تجاری با مشتری، ارتباط منظمِ هفتگی یا ماهانه دارد. بنابراین می تواند تعهدات خود را در جلسات کوچینگ بررسی کند. پس باز هم اشاره می کنیم کوچ با مشاور متفاوت است و هر کدام وظایف مختلفی را دارند.

مشاوره شغلی

مهارت های نرم و سخت در کوچینگ شغلی

کوچ تجاری بیشتر روی کمک به صاحب تجارت برای ارتقاء مهارت های نرم مانند ارتباط، انعطاف پذیری، رهبری، حل مشکل و مدیریت زمان تمرکز می کند و از طرف دیگر مهارت های سخت مانند کیفیت گرایی، اقدامات فنی مثل زبان و تکنولوژی و مهارت های اینترنتی که در مدرسه آموخته می شوند که معمولاً جزء مسئولیت های کوچ محسوب نمی شود. 

تمایز بین مهارت های نرم و سخت بسیار مهم است و به کوچینگ مربوط می شود. 

در واقع مهارت های نرم باعث می شود که مدیر از کارمند جدا باشد. صاحب تجارت همچنین ممکن است در مهارت های نرم ضعیف عمل کند که در چنین حالتی نمی تواند مدیریت و رهبری خوبی از خودش نشان دهد. به طور کل کار کردن با یک کوچ به شما کمک می کند تا مهارت های نرم خود را ارتقا دهید و در سئو نقش بهتری داشته باشید.

مهارت کوچینگ شغلی

کوچینگ شغلی برای چه افرادی مناسب است؟

  1. کوچینگ مربوط به آینده است و مناسب افرادی است که دچار مشکلات خاصی همچون افسردگی و اضطراب نیستند زیرا کوچ ها به مراجع نمی گویند با زندگی خود چه کاری انجام دهند.
  2. کوچینگ مناسب افرادی است که ذهنی باز و پذیرا در برابر ایده ها داشته باشند و با شوق و اشتیاق تغییرات را ایجاد کنند. 
  3. کوچینگ مناسب افرادی است که نمی توانند برای مدت طولانی در یک شغل بمانند و دائما حرفه خود را عوض می کنند.
  4. کوچینگ مناسب افرادی است که می خواهند موقعیت و جایگاه فعلی شغلی خود را به درستی بررسی و تحلیل کنند و برای مصاحبه های شغلی آماده شوند. 
  5. کوچینگ مناسب افرادی است که ه تازگی یک حرفه نوپا را ایجاد کرده اند اما نمی دانند چگونه آن را شکوفا کنند.
  6. کوچینگ مناسب افرادی است که می خواهند شغل فعلی را بهتر بشناسند و قدم های برای بهتر کردن و افزایش سود آن بردارند. برای تاثیر گذاری کوچینگ شغلی در ابتدای مسیر حداقل هشت الی ده ساعت زمان نیاز است.

کوچینگ شغلی

زمان مناسب برای کوچینگ شغلی

اگر با موارد گفته شده در این بخش به فکر پیدا کردن یک کوچ مناسب باشید:

  1. اگر نمی توانید به درستی اولویت های خود را شناسایی کرده و به حل کردن مسائل بپردازید و دائم سردرگم شده و ممکن است گمراه شوید، با کمک گرفتن از کوچ  این شرایط را بهتر کنید.
  2. اگر مهارت های لازم برای پول سازی و رسیدن به موفقیت را ندارید و برای رسیدن به پول و هدف از خانواده، علایق و حتی اهداف اصلی خود دور می شوید، در این زمان از کوچینگ کمک بگیرید.
  3. اگر دوست دارید فعالیت های خود را گسترش دهید اما می ترسید شکست بخورید، استفاده از کوچینگ شغلی در این زمان باعث می شود از یک ابزار قدرتمند و فردی حرفه ای برای پیدا کردن مسیر های اصلی دست یابی به اهداف کمک بگیرید.

زمان کوچینگ شغلی

وظیفه کوچ شغلی

کوچ شغلی به بهبود وضعیت شغلی تان می پردازد و برای دست یابی به اهداف اقداماتی انجام می دهد که عبارتند از:

  1. به چالش کشیدن و بهبود فرد 
  2. پشتیبانی و حمایت از فرد در مسیر اهداف 
  3. حمایت از مراجع  در مواقع سخت و دشوار 
  4. رفتار صریح، صادق با مراجع
  5. کمک به مراجع برای تصمیم گیری درست در زمان های سخت 

وظیفه مراجع

کوچینگ شغلی مشارکتی میان کوچ و مراجع است بنابراین مراجع نیز باید به نکاتی توجه کنند که عبارتند از:

  1. تلاش برای دست یابی به اهداف 
  2. متعهد بودن به برنامه ریزی ها
  3. حفظ انرژی و اشتیاق خود برای طی کردن ادامه مسیر 
  4. امتحان کردن مفاهیم جدید یا راه های مختلفی برای انجام کارها 
  5. اقدام برای تغییر رفتارها و عادت های مخرب 
  6. دوری از موارد ایجاد محدودیت در مسیر موفقیت 
  7. در میان گذاشتن چالش ها و انتظارات خود با کوچ 
  8. تعیین اهداف قابل دسترسی و متعهد بودن به آنها

وظایف کوچینگ شغلی

انتخاب کوچ شغلی مناسب

  1. برای انتخاب کوچ مناسب به اندازه کافی تحقیق کنید
  2. نیازهای خود را شناسایی کنید و به دنبال کارشناسی باشید که در حوزه مورد نیاز شما تجربه و مهارت بیشتری داشته باشد.  
  3. برای انتخاب کوچ مناسب به وبسایت یا وبلاگ های آنها سر بزنیدو اطلاعات آنها را بخوانید. 
  4. بسیاری از کوچ ها با ارائه یک جلسه رایگان کوتاه ارائه می کنند پس برای انتخاب کوچ مناسب در این جلسات شرکت کنید تا بفهمید که مورد مطلوب شماست یا باید به دنبال فرد دیگری باشید.
  5. اعتبار گواهی نامه کوچ را بررسی کنید.
منبع: نمناک
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید