هرگز در خرید عید احساسی عمل نکنید

دلیل اساسی خرید، احساسات می باشد ولی برخی از افراد به خصوص هنگام خرید عید، احساسی تر از همیشه عمل می کنند که خیلی سریع از این کار پشیمان می شوند.

هرگز در خرید عید احساسی عمل نکنید

مهمترین دلیل خرید کردن افراد احساسات است. اشخاص با دلایل احساسی خرید می کنند اما تلاش می کنند با بهانه های مختلف، دلایل خود را منطقی جلوه دهند. دلایلی که حقیقت، ساختگی و یا بخشی از آرزوهای آنان است. خرید کردن برای بیشتر مردم کار لذت بخشی است. اما باید اعتراف کرد که برخی از افراد به آن اعتیاد دارند و بیشتر از روی احساسات و برای خوب شدن حال خود خرید می کنند. خرید کردن در شرایط نامناسب روحی و استرس، اولین کاری است که برای بهبود اوضاع به ذهن می رسد.

خرید کردن شاید برای مدتی اوضاع را بهتر کند اما ممکن است مدتی بعد، لباس و دیگر وسایلی که خریداری کرده اید دیگر برای شما جذابیت اولیه را نداشته باشد و کلی هزینه اضافی و خرج بیهوده صرف خرید شده باشد. به این نوع خرید کردن، خرید احساسی گفته می شود. یعنی خرید وسایلی که در واقع نیازی به آن ندارید و به خاطر استرس و ناامنی و کسالت آنها را تهیه می کند. هر شخصی ممکن است دچار این وسوسه شود، که راه حلی ندارد و باید کنترل شود.

خرید احساسی

خرید احساسی در مردان بیشتر احتمال دارد با موفقیت یا احساس عدم کفایت زمانی که موضوع موفقیت مطرح است، مرتبط باشد. خرید احساسی مردان و زنان ممکن است لزوماً چیزی نباشد که آنها حتی از آن آگاه باشند. مثلا یک سفر ناخودآگاه می تواند نوعی از خرید احساسی باشد. این شرایط اغلب از تمایل افراد به انجام کاری برای اثبات توانایی های خود در تصمیم گیری های لازم و انجام هر آنچه دوست دارد، سرچشمه می گیرد.

نشانه های خرید کردن احساسی

  • داشتن کمدی پر از لباس های پوشیده نشده
  • پنهان کردن خریدهای خود از والدین و همسر
  • احساس رضایت و لذت هنگام خرید
  • احساس گناه و پشیمانی بعد از خرید

با دید سطحی اگر بنگریم، می توان نتیجه گرفت که هرنوع رفتاری که اعتیادآور باشد باعث حواس پرتی شما از احساسات ناخوشایند و دردناک می شود. این رفتار حس خوشایندی به جای احساسات رنج آور مثل ناراحتی، وحشت، آزار یا احساس گناه را در فرد به وجود می آورد.

هنگامی که با خرید وسیله ای، برای لحظاتی احساسات بد از شما دور می شود و حواستان معطوف چیزهای دیگر می شود، دیگر اهمیتی ندارد که شما چه چیزی را خریداری کرده اید. برایتان مهم این است که از احساسات بد خود دور شده اید هر چند برای مدتی کوتاه.

احساس پشیمانی

پیشگیری از خرید کردن احساسی

مشکل این جا است که وقتی شما شروع به خرید کردن احساسی کرده اید ممکن است برای داشتن حس خوب، نیاز به خریدهای بیشتر کنید. اثرات پرت کننده حواس شما کمتر اثر می کند و شما به ناچار برای رضایت خود، این رفتار را بیشتر ادامه می دهید. این مدل خرید کردن می تواند فقط هر از گاهی وقتی کسی خصوصا غمگین، آسیب پذیر یا مضطرب است اتفاق بیافتد، همچنین به طور مداوم تکرار می شود و نتایج مخربی به دنبال داشته باشد.

برای پیشگیری از این رفتار در ابتدا باید بدانید که مشکلی وجود دارد یا خیر ،مثلا اگر به کمد لباس های خود نگاه کنید، با انبوهی از لباس هایی برخورد می کنید که هنوز برچسب روی آنها جدا نشده است. این خود دلیل کافی برای مشکل خرید کردن است.

اگر با بدهی مالی ناشی از خرید کردن های متوالی مواجه شده اید، بهتر است به سراغ مشاور بروید. اما اگر مشکل شما آنقدر حاد نیست، می توانید خود نسبت به رفع مسئله اقدام نمائید. هزینه کردن پول شاید در لحظه احساس خوشایندی در شما ایجاد کند، اما ممکن است پس از بررسی موجودی حساب یا مواجهه با کیف پول خالی خود در زمانی که نیاز به خرید لوازم ضروری دارید، احساس گناه و پشیمانی در شما به وجود آورد.

مشاوره رفتن

راههای کنترل خرید کردن احساسی

  • افزایش فواصل خرید به دوره های یک هفته
  • لغو عضویت از سایت های خرید آنلاین
  • جایگزین کردن خرید با سرگرمی های دیگر
  • در اختیار دادن حساب بانکی خود نزد یک دوست قابل اعتماد و یا عضوی از خانواده
  • پاداش دادن به خود پس از یک دوره موفق
  • برنامه ریزی کردن
  • برنامه ریزی حداقل از چند روز قبل برای خرید و پایبند بودن به آن
  • در لحظه تصمیم به خرید نگیرید و وسوسه حراجی ها را در نظر نداشته باشید
  • هنگام خرید از دوستتان بخواهید که شما را همراهی کند
  • خرید را تفریح ندانید و برای گشت و گذار، رفتن به فروشگاه و بازار را انتخاب نکنید
  • در طول زمانی که برای خریدتان برنامه ریزی کرده اید به کافی شاپ، رستوران، گالری هنری یا دیگر جاهایی که درآنجا خرید نمی کنید نروید

کافه رفتن

انجام مواردی که احساس بد را از شما دور می کند

دویدن و پیاده روی ، گوش دادن به موسیقی مورد علاقه ،خواندن کتاب و نوشیدن قهوه و دمنوش مورد علاقه

هزینه ای را که خرید شما در پی دارد را محسبه کنید. اینکه خرید وسیله ای مانند پیراهن و یا کت نیاز به چند ساعت کار کردن شما داشته باشد می تواند از خرید احساسی ممانعت کند.

برای هزینه های خود بودجه ای را تعیین کنید تا در یک ماه بیش از بودجه خود صرف خریدهای اضافی نکنید.

منبع: نمناک
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید