آشنایی با قوانین طلاق به دلیل ازدواج مجدد شوهر

طلاق به دلیل ازدواج مجدد شوهر یکی از پرونده هایی است که در صورت امضای شروط عقدنامه توسط شوهر ، وکالت طلاق به همسر تعلق خواهد گرفت.

آشنایی با قوانین طلاق به دلیل ازدواج مجدد شوهر

یکی از دلایل طلاق میتواند طلاق به دلیل ازدواج مجدد شوهر باشد. در این مقاله  سعی داریم به سوالات شما در این زمینه پاسخ بدهیم، سوالاتی از جمله :

آیا زن بعد از اثبات ازدواج مجدد شوهر می تواند بدون رضایت او طلاق بگیرد؟

آیا ، ازدواج موقت یا صیغه از نظر قانونی ازدواج مجدد شوهر محسوب می شود؟

آیا در صورت طلاق به دلیل ازدواج مجدد شوهر ، امکان گرفتن مهریه وجود دارد؟

در یکی از شروط چاپ شده در سند ازدواج ، در بند 12 شرطی تحت عنوان اگر زوج همسر دیگری بدون رضایت زوجه اختیار کند...  آمده است. 

در صورتی که زوج این بند را امضا کرده باشد و دوباره ازدواج کند ، همسر اول او، وکیل او در طلاق خواهد شد و بدون رضایت شوهر میتواند طلاق خود را بگیرد. 

در واقع امضا کردن بند 12 از سند ازدواج به معنی دادن وکالت طلاق به همسر در صورت ازدواج مجدد است. 

مهریه برای طلاق به دلیل ازدواج مجدد شوهر, وکالت طلاق به همسر

وکالت طلاق به دلیل ازدواج مجدد شوهر

مرد در چه صورتی میتواند زن دوم اختیار کند

- همسر اول برای ازدواج مجدد شوهر رضایت داشته باشد. 

- همسر اول خانه و زندگی را ترک کرده باشد. 

- همسر اول مفقودالاثر باشد. 

- همسر اول معتاد شود. 

- همسر اول توان رابطه زناشویی نداشته باشد. 

- همسر اول تمکین نکند.

وکالت طلاق به همسر, ازدواج بدون اجازه همسر, طلاق به دلیل ازدواج مجدد شوهر

دلایل ازدواج مجدد مرد 

حق طلاق به دلیل ازدواج مجدد شوهر

از نظر قانون در صورتی که در سند ازدواج شرط ازدواج مجدد با رضایت همسر ، توسط مرد امضا شده باشد ، اختیار همسر دوم بدون رضایت زن اول ، موجبات طلاق برای همسر اول را فراهم میکند. 

ازدواج دائم شوهر بدون رضایت زن : ازدواج دائم دوم مرد بدون رضایت همسر در دفترخانه های رسمی قابل ثبت نیست و برای دفترخانه تخلف محسوب می شود و همسر اول میتواند از طریق اداره ثبت احوال یا دادگاه در این مورد استعلام بگیرد. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که از نظر قانونی ابطال ازدواج دوم مرد توسط زن اول ، امکان پذیر نیست . 

حق طلا به دلیل ازدواج موقت شوهر

ازدواج موقت و صیغه شوهر بدون رضایت زن اول : در این مورد دادگاه ها رویه یکسانی را در پیش نمی گیرند و احکام متناقضی صادر می شود ، از آنجا که ازدواج موقت در اداره ثبت احوال ، ثبت نمی شود ، اثبات ازدواج موقت مرد در دادگاه کار دشواری است. در صورتی که مدت ازدواج موقت به پایان رسیده باشد که اثبات آن سخت تر می شود.

برخی از قضات بر این عقیده اند که صیغه شدن هم مانند ازدواج دائم است و فقط زمان کوتاه تری دارد و شرط ضمن عقد درباره رضایت همسر اول باید در هر دو رعایت شود . 

در صورتی که مرد شرایط 12 گانه هنگام عقد را امضا نکرده باشد ، زن با اثبات ازدواج مرد با دلایل محکمه پسند میتواند بر اساس عسر و حرج ، تقاضای طلاق کند. 

طلاق به دلیل ازدواج مجدد همسر, وکالت طلاق به همسر در صورت ازدواج مجدد شوهر

طلاق به دلیل ازدواج مجدد موقت شوهر 

حق طلاق به دلیل ازدواج مجدد شوهر با حکم دادگاه

سوال بعدی این است که اگر زوج با حکم دادگاه درباره ناشزه بودن همسر اول ، عدم تمکین   ، بیماری و غیره اجازه ازدواج مجدد گرفته باشد ، آیا همسر اول حق طلاق پیدا میکند؟

از نظر قانونی اگر مردی شرط 12 عقدنامه ( که بالاتر به ان اشاره شد) را امضا کرده باشد حتی در صورتی که با حکم دادگاه اقدام به ازدواج مجدد نموده باشد ، همسر اول حق طلاق خواهد داشت.  

در مورد عدم تمکین در قانونی که سال 89 تصویب شده است ، چنین آمده ، از آنجا که تمیکن از زوج تکلیف قانونی زوجه است ، بنابراین اگر بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت امتناع نماید و این مورد در دادگاه قابل اثبات باشد و شوهر بتواند برای گرفتن هسر دوم ، حکم دادگاه را بگیرد. وکالت زوجه در طلاق به دلیل ازدواج مجدد شوهر از بین می رود. 

براساس این توضیحات در صورتی که مرد به دلیل نشوز زن و عمل نکردن به وظایف زناشویی از دادگاه اجازه ازدواج مجدد بگیرد ، حق وکالت طلاق به همسر اول تعلق نمیگیرد. 

در صورتی که اجازه ازدواج مجدد از دادگاه به دلیل عدم توانایی همسر در ایفای وظایف زناشویی باشد از جمله بیماریهای صعب العلاج ، جنون ، محکومیت کیفری ، اعتیاد مضر ، ترک زندگی یا عقیم بودن ، همسر اول حق وکالت طلاق خواهد داشت و میتواند بدون رضایت شوهر درخواست طلاق نماید. 

دریافت مهریه برای طلاق به دلیل ازدواج مجدد شوهر

در مواردی که مرد با حکم دادگاه ازدواج مجدد نموده است و با توجه به توضیحات بالاتر زن وکالت طلاق بدست آورده باشد ، میتواند به وکالت از شوهرش مقداری از مهریه ببخشد و بخش عمده آن را دریافت نماید. 

در مواردی که مرد بدون حکم دادگاه ازدواج دائم مجدد نموده باشد و شروط 12 گانه سند ازدواج را امضا کرده باشد ، وکالت طلاق به همسر اول تعلق می گیرد و میتواند تمام مهریه اش را دریافت نماید. 

منبع: بیتوته
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید